Дропен домейн - рискове ?

Kompota

New member
Харесал съм си един .com домейн за англоезичен сайт на тематика видео/PC/конзолни игри. Домейнът звучи добре и ми е доста странно, че е свободен в момента. Примерно всички сходни като ключови думи, "благозвучни" и адекватни за тематиката домейни в зона .com, за които се сетих, са заети (нямам никакво намерение да плащам на сквотери).

Първоначално е регистриран някъде средата на 2007.
Въпросът е, че домейнът е дропен веднъж. В archive.org няма никакви записи за него - доколко достоверно може да се приеме, че никога не е имало сайт ?

Ако все пак е имало сайт и въпросният е използван за разни маймунджалъци, следствие на което е с някакви (може би вечни) наказания в гугъл, има ли възможност да докажа, че съм нов и добросъвестен собственик на домейна, който желае да развие на негова база качествен ресурс ? Не ме бъркат изобщо няколкото долара за домейна, ама пък после започне ли сериозната работа .... а идеята е името на домейна да се превърне малко или много в бренд.

По принцип възможно ли е санкции на гугъл спрямо домейн да се налагат за неща не свързани пряко със сайта, примерно да се използва за мейл-спам или нещо друго ?

Re: Дропен домейн - рискове ?

Според мен, щом е дропен, минало е малко време и чак след това регистриран на ново, всички евентуални наказания и подобни отпадат. Като за начало - побързай да го регистрираш, че всичко се случва 🙂 После провери в domaintools и ако е бил дропен за повече от 1-2 месеца, значи със сигурност е загубил връзка с търсачката, включително и PageRank.

Между другото, ако няма PageRank, значи всичко е наред и със сигурност няма наказания.

4. Подаване на молба за преразглеждане на сайта ви

Ако сайтът ви не се показва в резултатите от търсенето с нас или е на по-ниска позиция в тях отпреди (и ако смятате, че не нарушава указанията ни за уеб администратори), можете да помолите Google да го преразгледа.

В допълнение, ако наскоро сте закупили домейн, за който смятате, че може да е нарушавал указанията ни, преди да го притежавате, можете да използвате формуляра, за да подадете молба за преразглеждане и да ни уведомите, че наскоро сте закупили този сайт и сега той се придържа към указанията.

http://www.google.com/intl/bg/webmasters/docs/faq.html#1_Reconsideration

• Like
Реакции: lord

Според мен опасността идва от т.нар. бед линкинг нейбърхуд. Ако са го оспамили здраво (най-често става със зарязани форуми) може да очакваш неприятности. това го казвам на теория, защото Гугъл обясняваха вредата от кофти линкове. Разбира се, винаго можеш да блокираш дадения кофти реферал.

Забравих да спомена, домейнът няма никакви беклинкове.

Back
Горе