SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Дублиране на страници

Misho

New member
Здравейте съфоромци,
Първо искам да ви поздравя за форумът от който научих доста неща и да ви пожелая успехи и за напред. Занимавам се с градинарство и оптимизацията не ми силата, може и малко тъп въпрос да задам за което се извинявам предварително. Потърсих, но не намерих отговор на въпросът ми, ако някой може да ме опъти с линк ще съм му много благодарен.
На сайта ми съм публикувал под - страници които са еднакви по съдържание, като единствената разлика е за коя част на града се отнасят например: Градинарски услуги Траката, Градинарски услуги Галата и т.н. Въпросът ми е ако им сложа таг meta noindex, follow както scoobydoo е предложил в друга тема, ще бъдат ли от значение за SERP-a? (Сайта се класирва добре само за Градинарски услуги, но не и когато е добавен съответният район, а моята цел е тази.) Ако ли не, как други сайтове имат същите дублирани страници и не са наказани от Г?
Поздрави
Мишо
 
Re: Дублиране на страници

Генерираш си различно съдържание за страниците и така...

другият вариант е слагаш заглавие h1
Градинарски услуги

подзаглавие h2
Услугите се предлагат в Гагата, Траката.....

и отдолу текста и така няма да имаш дублирано съдържание, защото контента ти е на 1 страница. Мисли и за посетителите, не само за гугъл. За какво са му на посетителя на сайта ти 1000 стр. с еднакво съдържание? Така е много по-вероятно като кликне 2-3 страници и види, че всичко е еднакво, изобщо да не се занимава със сайта ти, а да отиде да потърси на друго място, вместо да кликне повече линкове на сайта ти, да прочете повече за предлаганите услуги, за цените и т.н. и евентуално да ти се обади...
 
Re: Дублиране на страници

Благодаря ти KOBRETI, за бързият отговор. За съжаление този метод не работи при мене, или по точно не дава резултатът който желая. Погледни тук: edsgardenmaintenance(.)co.(uk)/garden-services/lawn-mowing/ Когато търсиш в Г. по ключова дума lawn mowing сайта излиза на задна позиция, когато търсиш със съответното местоположение за където съответният сайт има подстраници, излиза на 1-во 2-ро място. Засега искам да направя същият трик като тях и да имам поне някакви посещения, отколкото да си стои сайта красив и никой да не го посещава. Може и да греша, но засега това ми се иска.

С поздрви
Мишо
 

Горе