SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Един въпрос относно PR

shristov

New member
Здрасти,

Интересува ме следното, примерно регистрираш си сайта в някой каталог, има ли значение това, че да кажем връзката не ти е на първа страница, примерно сайта се намира в развлечения - алабала и там коя категория, тоест оказва ли влияние на твоят PR или не. Защото примерно ако провериш PR на www.dir.bg дава едно, а като провериш PR на it.dir.bg/dir.php?d=64&O=InDate, където се намира примерно твоят линк дава съвсем различен PR, естествено по нисък, че и в повечето случай 0. Та има ли значение това за твоят PR или играе роля PR на сайта в който имаш линк, без значение къде е сложен навътре?

Мерси предварително,
Поздрави
 
Re: Един въпрос относно PR

PR се смята за страница не за сайт.

сайтът на който е сложен линка играе роля но не за PR. важен е за авторитет и прочие...
 
Re: Един въпрос относно PR

колкото е по-близо до първата страничка (или страничка към която най-много линкват) толкова е по-добре.

Пример:
Имаме сайт за рецепти (който събмитваме) и директория http://www.directorychimp.com/.
По принцип трябва да събмитнем в http://www.directorychimp.com/recreation_and_sports/cooking/ - но тази страница дори не индексирана от google( http://209.85.135.104/search?q=cache:http://www.directorychimp.com/recreation_and_sports/cooking/ ).
Забелязваме, че в категория http://www.directorychimp.com/recreation_and_sports/ има сайтове, значи можем да събмитнем сайта в топ категория Recreation & Sports (която е индексирана).
А още по-добре да регистрираме сайта в категорията http://www.directorychimp.com/society/ защото е индексирана и не е в допълнителни резултати (http://www.google.com/search?num=100&hl=en&safe=off&q=site:directorychimp.com/*&btnG=Search)

Регистрация в директории е голяма наука ;D
и не слушай тези които казват, че от директории няма полза! разбира се че ако набутат сайта си на няква не индексирана и намираще се в допълнителни резултати страничка няма да има полза.
 
Re: Един въпрос относно PR

Трудна работа, значи най-сигурно си остава връзки на първа страница.. а ако примерно си сложил банер а не текстов линк има ли значение или гугъл се интересува от връзката, а не по какъв начин е осъществена?
 
Re: Един въпрос относно PR

Зависи от директорията. Имам сайт в директория, като категорията е на 4 скока от главната. PR-а на тази вътрешна страница беше 4, сега гледам, че е паднал на 3.

Ако успееш да се "уредиш" в някоя стара и силна директория, шанса да попаднеш на страница с добър ПР, пък била тя и на 3-то или 4-то ниво, е доста добър :)

От скоро събмитвам активно в директории. И на мен ми е интересно какъв ще е резултата. Имам 2 сайта, които са събмитнати в около 500 директории с ПР от 0 до 6. Та чакам ПР ъпдейта за да видя какво ще се получи :)
 
Re: Един въпрос относно PR

shristov каза:
а ако примерно си сложил банер а не текстов линк има ли значение или гугъл се интересува от връзката, а не по какъв начин е осъществена?

няма значение, стига да сочи URL-то което искаш да подсилиш. Но ако целиш предни позиции в резултатите от търсене, често anchor текста има по-голямо значение.

Между другото, бих посъветвал събмитването в директории да става постепенно (както и линк билдинга като цяло). Оферти от рода листване в 100 директории не са добра идея, да не говорим, че често са ферми.
 
Re: Един въпрос относно PR

А кога горе долу беше последния ъпдейт някой следи ли ги, да знаем кога да очакваме предстоящия :)
 
Re: Един въпрос относно PR

охоооооооооооооооооо :eek:
аз си мислех че е минал и не си давам зор много много да събмитвам :) по 1-2 директорийки седмично ... бавно бавно ...
активизирам мафията тука :) може да се впишем и за тоя начи :evil (.)(.) :smoker:
 
Re: Един въпрос относно PR

Ти си единственият, при който е имало ъпдейт. Помня, че беше споменал за изравняване на ПР на страници с и без ввв.

При мен не е имало ъпдейт на нито един сайт. По форумите също никой не споменавал за ъпдейт. Навсякъде последната дата е 30-ти април:

http://www.seocompany.ca/pagerank/page-rank-update-list.html
http://www.seologs.com/google-updates.html
http://www.tareeinternet.com/forum/seo/207-pagerank-update-history.html
 
Re: Един въпрос относно PR

ilieff каза:
Ти си единственият, при който е имало ъпдейт. Помня, че беше споменал за изравняване на ПР на страници с и без ввв.
Не съм бил аз. Освен моите сайтове, ъпдейт имаше и при старт.бг и капиталските сайтове, други не следя. Но три различни места за мен са си достатъчно доказателство за минал ъпдейт.
 
Re: Един въпрос относно PR

И аз отчитам промени, но само по сайтове с висок ранг. Имам много нови проекти, към които има яки връзки и единствената промяна е, че придобиха ранг 0, а очаквах много повече :( Чудя се дали това е ъпдейт или не? :-\

Може да са минали на някаква нова система при която всеки сайт спрямо определени фактори му се ъпдейтва ранга самостоятелно.

Страниците в Интернет станаха много и ще е трудно само за 3 месеца да калкулират резултатите. Освен това много хора започнаха да злоупотребяват - да търгуват с връзки и подобни и е нормално от Google да възпрепятстват всичко това по някакъв начин.
 
Re: Един въпрос относно PR

Тия дни и един от нашите сайтове се смени от 3 на 4, явно е имало, но незнам ???
 
Re: Един въпрос относно PR

Някой от мойте не са мръднали. Дори вътрешни им страници от прeди два месеца седят на No PageRank information. Имат и линкове отвън - да им беше сложил нуличка поне...

Частичен е ъпдейта явно, и пак не ме вълнува 'PageRank meter' ами позициите в serps. Просто се усеща кога съм тръгнал в правилната посока. PR ще дойде с него.

Chill & follow
 

Горе