Един сайт с два домейна

roko

New member
Един сайт с два домейна
Какви са предимствата и какви са минусите според вас?

Re: Един сайт с два домейна

Един сайт с два домейна

Бе не знам дали аз трябва да чета книжки ама виж ти... Или въпроса ти не е за тая секция ами за Начинаещи или не си го задал както трябва.

Бе не знам дали аз трябва да чета книжки ама виж ти... Или въпроса ти не е за тая секция ами за Начинаещи или не си го задал както трябва.
Това означава ли че не знаеш нищо по въпроса?

И как да не е за тук след като сайта за който говоря е класиран на първо място по ключова дума и сега собственика му се сетил че има свободен домейн аналогичен с името на фирмата му и го регистрирал.За мен съответно остана да го насоча към сайта което и направих.Впоследствие иска да остане с втория домейн и според мен това ще се окаже зле за SEO.

Това означава ли че не знаеш нищо по въпроса?

И как да не е за тук след като сайта за който говоря е класиран на първо място по ключова дума и сега собственика му се сетил че има свободен домейн аналогичен с името на фирмата му и го регистрирал.За мен съответно остана да го насоча към сайта което и направих.Впоследствие иска да остане с втория домейн и според мен това ще се окаже зле за SEO.

301 redirect от оригиналния домейн към новия домейн. Да, ще мине време докато се класира с новия домейн и не бих го препоръчал. По тази причина не правя пренаписване на URL-ли с 301 редирект при вече индексирани и добре ранкващи се страници (да не говорим за домейни).

Един сайт с два домейна

roko, Прегледай тази тема и си направи изводите.

Да използвам темата да задам и аз един въпрос.
Имаме сайт www.eptenneberemed.com, който си върви добре, но искаме да ползваме примерно за печатна реклама по-кратък - www.стършел.com.
Как ще се възприеме, ако влизането през стършел-а е по-голямо?

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^example\.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://example.com/$1 [R=301,L]
Така го правя аз. Или както казва един чичко от Г "The kind of redirection employed above is recognised by search engines as an indication that all your different domains have moved permanently to your primary domain."
На въпроса - Ако влизането от xxx.com е по-голямо: Няма никакво значени, ако е с 301. Правил съм го с 3 сайта.

Back
Горе