Ефекта от Реклами въз основа на интереси

traki

Оптимист ReMember
Използващите адсенсе няма начин да не знаят за функцията Реклами въз основа на интереси и вече със сигурност са направили избора си:

1.Да се показват или да не се показват реклами въз основа на категориите с потребителски интереси. 2.Информацията за посещенията от сайтовете ми да се използва или да не се използва за създаване на категории по интереси.

Въпроса ми е отчели ли сте ефекта от този избор? Отчитате ли по-висока кликаемост върху рекламите? Не се ли губи по този начин ако нишата на сайта е със средна цена на клик от 50 ц, а потребителя се интересува от "разни" неща с цена на клик от 5-10ц? Дали е добър вариант да са включени рекламите въз основа на потребителските предпочитания за всеки тип сайт или само за не нишови такива? Изхождам от това, че обикновено в нишовите сайтове цената на клик е по-висока и ако са активирани рекламите по интереси, вместо на сайта да се показват нишовите реклами, ще се показват "потребителските" по-евтини реклами.

Re: Ефекта от Реклами въз основа на интереси

Този вариант бачка само за ЕН език. Тествал съм и нямам наблюдения да са ми се качили ЦТР или цена на клик

Напоследък, в рамките на месец, на английски сайтове много започна да ми пада цена на клик и търся причината. Не е реално тематичен сайт със средна цена на клик варираща от 25 ц до 1.5 $ 28 клика да са 54 цента. Намислил съм да направя тестове и да спра рекламите по интереси, но се чудя дали някой не е експериментирал вече 🙂

при мен спада цтр при включването

Мерси за инфото, Гошо. В CPM-a усетил ли си някаква тенденция?

При мен са активни. Напоследък CTR-а расте, но при CPM не виждам ясно изразена тенденция. Пуснах нови канали с които се надявам да посъбера повече данни.

ами ако го пробвах на 2-3 пъти за по 1-2 дни и беше по - слабо. Общия приход беше по - малко, но основно заради по - малкото кликове. Не съм го оставаял за по - дълъг период може и да има ефект.
В профила на гоогле някъде се задаваше какво интереси имаш и дали могат да използват тази информация за техните реклами. Едва ли повечето посетители са си направили тези настройки. Аз дори вече незнам къде бяха, а повечето посетители дори и незнаят, че има такива настройки нито пък и интересува

Да, трябва да се пробва. Ако открия нещо съществено ще пиша тук.
А иначе тези настройки за които говориш са едно на ръка, отделно потребителите не знаят как да си спрат персонализирането и при тях дори да не са си задавали интереси, въз основа на събраните данни от персонализирането им се преподреждат резултатите в серп, и отделно рекламите започват да ги преследват. Примерно ако обикновено ровиш из тематични сайтове за дограма. Отивайки на сайт на английски език не се учудвай ако рекламите които виждаш пак са за дограма.

понякога е тъпо това с тези интереси, в твоя пример - търсил съм дограма и вече съм си намерил, дори съм я поръчал. Нямам нужда от реклами за дограма вече така, че и няма да кликна на рекламата 🙂

Не знам по какъв начин определят актуалните интереси и предпочитания. Сигурно използват някакъв период или степен на наситеност на ключови думи в думите и изразите за търсене.

Аз мойте ги изключих, но си остана показването според предишни търсения...
странна работа.

Back
Горе