Забрана за достъп чрез IP

shark

New member
Има ли начин да забраня достъпа до сайта ми от дадена държава, континент, или целия свят - да може да се влиза в сайта само от България?
Може ли някой да направи "дисекция" на IP адресите, какво означават отделните числа между точките и как да ги разчитаме?

Re: Забрана за достъп чрез IP

Да разбера от къде е IP то, е друго.
Представях си, че представлява нещо като бар код, където първите цифри са държавата производител и тн. Не намерих обяснение на български и реших, че тук е подходящо да питам.

Конкретния повод, е че човек с това IP 79.81.147.219 ми хакна сайта. От Франция е и искам да забраня достъпа до сайта от чужбина. Какви са възможностите?

Еми същата работа - проверяваш от коя държава е ИП-то и ако не е България - режеш.
Иначе ИП-тата, до колкото знам не са на тоя принцип - държава.град.x.x. и трябва да ползваш някаква такава база, която се ъпдейтва постоянно.

Ама наистина трябва да си пуснеш ботовете, май по user agent се хващат.

Ще забраниш и Гугъл бота, а не искаш това, нали?

Не естествено 🙂 но той нали си има и бг айпи.

Еми същата работа - проверяваш от коя държава е ИП-то и ако не е България - режеш.
Иначе ИП-тата, до колкото знам не са на тоя принцип - държава.град.x.x. и трябва да ползваш някаква такава база, която се ъпдейтва постоянно.

Ама наистина трябва да си пуснеш ботовете, май по user agent се хващат.

Да явно айпитата не са като баркодовете и телефонните номера.
Но защо няма начин българския ми сайт да се вижда само от България и от хостинга ми казаха че не могат да го направят.

Но защо няма начин българския ми сайт да се вижда само от България и от хостинга ми казаха че не могат да го направят.

А защо реши, че това зависи от хостинга? Специално за твоя виртуален хост да блокирват целия трафик от чужбина? Четете малко преди да пишете глупости. ИМа достатъчно информация в нета за това, как да блокираш трафик. Като искаш ползвай в .htaccess

Order deny,allow
deny from all
allow from и тука изброяваш всички БГ мрежи

bgkulinara ще ме поправи за руловете, но мисля че това е най-лесния начин. Трябват ти само кои C class мрежи са в bg peering-а. И да изброиш тези мрежи в CIDR формат.

А и откъде си сигурен, че някой от БГ не атакувал сайта ти през прокси от Франция? И защо да не го направи отново през прокси от БГ? Пак търсите грешното решение на проблема. Защо не провериш как си хакнат? XSS, mysql injection, bruteforce, ftp и да търсиш начин как да оправиш бъга в кода, през който са те хакнали?

Back
Горе