Задай въпрос на Гугъл !

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
Вече е активна специалната страница в Google Moderator за SEO конференция 2013

mmoeva-conference.jpg Можете да задавате своите въпроси към експерта в Google Search Quality и Webmaster Trends Analysts - Мария Моева. Най-интересните въпроси ще получат отговор на SEO конференция 2013.

За повече информация и връзка към страницата в Google Moderator : http://seoconference.net/google-moderator

Колеги, моля Ви, внимателно обмисляйте въпросите, които ще задавате. Вероятно от количеството и качеството им ще зависи дали скоро ще имаме съпорт и на български език :cska:

За: Задай въпрос на Гугъл !

Въпросът, който силно ме интересува е как ще повляе авторството на класирането на резултатите. Дали авторитета на даден автор, неговия брой качествени статии, хората които го следят в G+ и прочие, ще имат положителен ефект при класиране в SERP.

Re: Задай въпрос на Гугъл !

Пускай направо на сайта им 🙂

Направено е, мерси 🙂 Ето го линка към въпроса 🙂 Google Moderator . Който се интересува от същото да гласува, за да нямаме повтарящи се теми 🙂

Въпросът, който силно ме интересува е как ще повляе авторството на класирането на резултатите. Дали авторитета на даден автор, неговия брой качествени статии, хората които го следят в G+ и прочие, ще имат положителен ефект при класиране в SERP.

Още от сега мога да ти какъв ще е отговора 🙂. В момента това не е фактор. Още тестваме. Иначе за персонализирани резултати си е фактор 😉.

Значи до сега съм бил в заблуда, че авторството има влияние и сега.:clap:

Останах с впечатлението, че М. Моева не е отговорила на нито един въпрос, който и беше зададен.
Не съм гледал от самото начало конференцията, нито съм присъствал, но четох какво е говорила в сайтовете, тук и тук и никъде не се спомена за това.
Та ми е интересно, ако това е така, защо изобщо беше тази инициатива с въпросите и защо е това пренебрежение на хората, които са си направили труда да отделят време и да зададат своите въпроси.
Нищо лично, просто е най-малкото невъзпитано 🙂
Ако е отговорила, моите извинения, просто не е отразено никъде.

Останах с впечатлението, че М. Моева не е отговорила на нито един въпрос, който и беше зададен.

Отговорите бяха стандартни по Гугълски: "За да проверите, прочетете правилата на Google." 🙂.

Ами според мен, ако не бяха дошли от Гугъл, едва ли някой щеше да почувства тяхната липса.
А след, като са дошли е грехота да ги оставят да си приказват заучените фрази, вместо да ги разтерзаят с въпроси, които интересуват всички.
Но не съм човекът, който има право да съди, най-малкото, че ме е нямало там 🙂

Извинявам се, че пак повдигам въпроса, но от елементарно уважение към българските потребители можеха дори след като по въпросите не беше отговорено на конференцията, г-жа Моева да се включи поне тук, да се изивни и да отговори писменно на поне по-популярните от тях.
Това би показало добър вкус и желание на гугъл да общува със SEO специалистите, девелоперите и потребителите.
Очаквах тази инициатива да дойде от тях, но може би М. Моева не знае не само за тази тема, но и за това, че някой нещо я е питал 🙂))
Предлагам все пак инициаторите на въпросите да и дадат линк към темата и се надявам даже със закъснение да изглади негатива след този гаф.
Все пак никой не е недостижим и даже Гугъл би трябвало да се бори за запазване на своята репутация, като лидер и да не оставя негатив, още повече при малък пазар, какъвто е българският.
Ще се радвам, ако темата не умре и намерим общ контакт с представителите на Гугъл, което е нормално и практика в нормалните страни.

ние не сме нормална страна

Ха, вие какво очаквахте от Гугъл...не виждате ли че последно време единственото нещо което ги интересува е само как да изкарат повече пари. Отмина времето когато ги интересуваха хора.
А от Мария Моева какво очаквате, тя е служител на Гугъл и е нормално да мисли като тях.

1)Кога да очакваме, че Гугал ще отреже окончателно главата на изкуственото СЕО оптимизиране на сайтовете, и ще даде път на обикновените блогъри да вилнеят из океана на интерната свободно и това да им носи пари?
2) Кога качествената информация, ще може да измества с лекота старите сайтове с репутация, крепящи се на стари слави стари слави?

Re: За: Задай въпрос на Гугъл !

Re: За: Задай въпрос на Гугъл !

Г-жа Моева най-вероятно няма да отговори на никой от въпросите, които хората са задали. Жалко е, има наистина много готини въпроси. Lipa, ако искаш моето мнение на твоите въпроси ми пиши да ти отговоря на лични какво мисля аз по въпроса, че да не разводнявам темата тук.

За: Re: За: Задай въпрос на Гугъл !

За: Re: За: Задай въпрос на Гугъл !

Г-жа Моева най-вероятно няма да отговори на никой
Мислите ли, че може да отговори 😉 До стратегиите на Гугъл имат достъп толкова малко служители. Къде по-високопоставени ексгуглъри са признавали, че дефакто са нямали достъп до стратегическа информация.

Re: За: Re: За: Задай въпрос на Гугъл !

Re: За: Re: За: Задай въпрос на Гугъл !

Мислите ли, че може да отговори 😉 До стратегиите на Гугъл имат достъп толкова малко служители. Къде по-високопоставени ексгуглъри са признавали, че дефакто са нямали достъп до стратегическа информация.

Е добре де, след като много малко хора в компанията Гугъл имат реална представа как работи собствената им търсачка, тогава защо идва човек от там, който нищо конкретно да не казва. Признавам - не съм бил на конференцията, но разбрах, че нищо конкретно не е казала г-жа Моева. Просто все едно е цитирала думите на Мат Кътс, който мога всеки ден да го слушам в YouTube. Не е по-добре за напред да се викат по-скоро SEO специалисти, повече, дори и чуждестранни, отколкото хора от Гугъл. Реално излиза, че не са полезни никому.

За структурата на сайта, за GWT и за по-бързото зареждане знае всеки един човек от този форум.

Нека се включа в дискусията и аз. Ако имах възможност бих задал следния въпрос. Имаме две статии за банки например и двете уникални с еднакво наситени ключови думи големина и линкове към тях, как ще разбере един алгоритъм коя е по-добрата? Защото има ниши дето в 5 различни сайта статиите са уникални и дават достатъчно информация.

Нека се включа в дискусията и аз. Ако имах възможност бих задал следния въпрос. Имаме две статии за банки например и двете уникални с еднакво наситени ключови думи големина и линкове към тях, как ще разбере един алгоритъм коя е по-добрата? Защото има ниши дето в 5 различни сайта статиите са уникални и дават достатъчно информация.

Темата се отплесна силно.
Става въпрос за вече зададени въпроси, за които хората са гласували.
А там наистина има интересни въпроси, на които лично за мен, щеше да бъде полезно да чуя мнението на представителите на Гугъл.

Аз мисля, че по-справедливо ще е сега Мат да направи няколко видеа със въпросите 🙂 Видяхте как на Борислав стигна въпроса до него.

Мисля, че Матьо и Мария не могат да отговорят на тези въпроси - те са само говорители на Гугъл. Алгоритмите на Гугъл са много сложни и ги познават само инжинерите, които работят по тях, но те не са публични личности и нямат право да говорят.

На тези въпроси могат да отговорят само колеги оптимизатори, които имат наблюдения и изследвания по съответния въпрос.

Back
Горе