Замръзнал SERP?

ivo.apostolov

Неразбиращ
Наблюдавам 10-20 мои сайта, от почти 2 месеца са замръзнали в SERP, ни надолу, ни нагоре.
Не, че се оплаквам или нещо, но ми е странно. Сайтовете около моите в класиранията, също не мърдат...

Сходни наблюдения. Говорим за google.bg

Re: Замръзнал SERP?

И аз имам такива сайтове, особено интересен е един, който не е мръднал от 13-то място 2 месеца - проверявам го всеки ден от любопитство, ама не 🙂

И аз имам няколко основно 2-ра страница са в резултатите и сайтовете около тях не мърдат със седмици.

Ако говорим за първа страница в няколко ниши нищо не е мърдало доста време също. Имам и на първа замръзнали и е странно някой са с доста стабилен и постепенен линкбилдинг през последните 2 месеца и не мърдат изобщо.

А правиш ли нещо, за да ги накараш да "мръднат"?

Случвало ми се е като оставя един сайт без да го пипам, да си замръзва на мястото в SERP, но това е горе долу нормално

Последно редактирано:

Персонализираното търсене включено ли е ? Излез си от гугъл-акаунта + изтрий си кукитата, може да се получат съществени разлики.

ivo, мърдат като луди всички. Някои надолу, но повечето които следя нагоре което яко ме радва.

И аз имам такива сайтове, особено интересен е един, който не е мръднал от 13-то място 2 месеца - проверявам го всеки ден от любопитство, ама не 🙂

fridge, и за на един клиент бях направил всичко възможно един сайт да го вкарам в десетката за ключовите му думи, но не и не, и така 3 месеца. Стои си на 11 място и не мърда. Викам си: брях мааму...

Пуснах му линкове от още 30 нови домейна и чаках 20-30 дена да се отчетат - пак не, а клиента напира и казва: платил съм 🙂

Е това вече ме издразни и оня ден пуснах нови 110 линка от нови 110 домейна и serp-а вече подскочи (като разярено магаре на мост) и сайта директно влезе в петицата 😀

Та, на въпроса: Като не става с малко, блъскайте по много и няма начин да на мърда 🙂

Последно редактирано:

Персонализираното търсене включено ли е ? Излез си от гугъл-акаунта + изтрий си кукитата, може да се получат съществени разлики.
🙂 - толкова зле не съм 🙂

@nadya - ново съдържание, току нов линк и т.н. Човърка се от време на време, не е като да не се пипа. 🙂

@web.seo - явно мърдат, но другите 🙂 покрай мен е почти замързнало всичко.

ivo, много си бърз 😉 прочети ми едита на поста, още го пишех като отговори.

По моите наблюдения през последната 1 седмица има постоянно движение в СЕРП-а, което е напълно нормално с оглед течащия ъпдейт (по-дълъг от обикновено ми се струва), но наистина има ниши, в които каквото и да се прави вече поне месец няма никакво движение. Линкове се изграждат, правилата се спазват (работят си нормално в други ниши), но движение просто няма - ни нагоре, ни надолу. Подкрепям това мнение, вероятно е също вследствие на ъпдейта, просто се проявява по друг начин.

Да, може би важно уточнение е, че сайтовете са точно в две ниши.
Едва ли нишите са само две, в които се забелязва това "замръзване" на резултатите. По-коректно би било да кажем, че се случва доста по-рядко такова последствие от ъпдейта, но явно не е изключено.

Back
Горе