SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Защо форум?

georgimateev

New member
Пичове, форума е много полезен и с много добра идея. Мисля, че всички ние бихме имали голям плюс ако се създаде едно такова общество, както трябва да му е ред. Ама не мислите ли, че ще е още по-добре за нас, ако си направим някакво blog community и там да си имаме въпросчета един към друг и да отговаряме на тях с коментари или направо постове :) Малко по-трудоемко ще е, но със сигурност ще е една много приятна занимавка с практическа насоченост, тъй като всеки от нас ще се стреми да се класира по-нагоре за сродните ключови думи и ще има и нещо като спортна злоба между нас. По този начин може да пристигат и интересни поръчки, тъй като блоговете и постовете ще започнат в един момент да се появяват и измежду резултатите за уеб дизайн, сайтове, интернет и дори маркетинг. Мисля, че ще се получи много по-интересно и ще има много по-голям резултат. Навити ли сте? Не съм разгледал дали има някъде open source решение за multi-user блог система, но със сигурност я в Wordpress, я в Blogger ще има някаква хватка да се създава communiti, все пак сега всеки е полудял на тема social networking и ние може да задействаме тая система и в българското уеб пространство. Абе к'во ви се обяснявам, кой е навит да почваме?
 
Re: Защо форум?

добра идея, имате линк от мене, пратете ми на лично съобщение блога и ви линквам от моя, само дето малко ме марзи да се занимавам с него, но май ще ме нахъсате,
мах до 2 седмици ши гледам да го разработя , тои готов ама все ме марзи да пища в него.
и успех с разблогването ;)
 
Re: Защо форум?

Аз съм за всичко което помага за развитието на СЕО индустрията в България. От това печелят всички - оптимизатори, афилиейт уебмастърите, уеб дизайн фирмите и дори клиентите.

Но не разбирам каква точно е твоята идея :-\

Колкото до фийда се загуби при ъпгрейда на темплейта и не съм го аднал пак(после ще го сложа отново).
http://webmasterbg.org/index.php?type=rss;action=.xml
 
Re: Защо форум?

Ако идеята е да се направи блог и всеки да има права да пише - ще направя за няколко часа такъв :)

Малко по-късно ще пусна и линка, но първо ще обсъдя с администратора ;)
 
Re: Защо форум?

Ем не баш. Идеята ми е всеки да има личен блог, но те да са обединени под тая идея и да има някаква обратна връзка между хората в тва community посредством постове и коментари. Дали ще е общ домейн или някаква група в някоя безплатна блог услуга, за мен лично няма значение. Важното е да се завърже един общ диалог и всеки да излага подробно своята гледна точка и всички тия неща да останат дълго време в интернет под формата на отделни страници, написани от някой от нас, а не просто постове във форум.
 
Re: Защо форум?

идеята е добра, наистина има липса на качествени български блогове в тази сфера. все пак не мисля че форум и блог общност са взаимно изключващи се - добре е да има едно място където да се обсъжда всичко накуп. аз не съм блогаджия, но с удоволствие чета и коментирам в блогове
 
Re: Защо форум?

Ако желаете мога да организирам в рамките на 24 часа нещо като seoroundtable - с кредит (био, links) към всеки автор и т.н.,
но преди да започна това - ако имате идеи - давайте :)
 
Re: Защо форум?

Би било супер. Би се получил един много добър информационен ресурс. Само схемата на постингите трябва да се обмисли. Как предпочитате, цялата статия да се пуска там, или авторът да слага линк към постинга в собственият му блог (както стоят нещата при много подобни сайтове)?
 
Re: Защо форум?

Това са неща, които всеки сам би решил.

Въпроса ми е един: колко от вас са наистина сериозни за това и колко от вас биха написали 5-10 поста предварително, за да не стартира празен сайт?

Моля, ако сте сериозни и имате желание - свържете се с мен тук, на ПМ, ICQ или телефона ми и ми драснете с какво може да помогнете, т.е. в коя категория мислите, че може да помогнете.

От сега уточнявам:
всеки ще получи кредити, т.е. био + линкове под всеки негов пост + възможност за "спонсориран пост от" + 75% от импресиите, генерирани от темата му (на базата на http://adsense.ayanev.com, елементарно ще го модна до не само adsense код).

Т.е. не искам да си мислите, че искам да събирам безплатен контент на нечии гръб ;)
 
Re: Защо форум?

Първоначалната ми идея не беше да постваме, за да трупаме стотинки от АдСенс, та и комисионна да ни взимат :) Не ме разбирай погрешно, но е малко обидно като го прочетеш от страната на тоя, дето ще пише по събдомейн на нечий сайт и ще му дават 75% от това, което си е заслужил. По-скоро си мислех всеки да си има личен блог и да си излага личното мнение, а не от марката на някаква си БГ СЕО дружинка да превежда РСС рийдъра си (и то по най-бързия начин, за да не те изпреварят другите) за 75% от импресиите. В смисъл.. разбра ме :) Това, от което имаме нужда, не са 100 долара месечно от посещения и кроскликове, а една общност на СЕО-тата в БГ, за да се задвижи механизмът и тук. Представям си го по следният начин:
1) Всеки си има личен блог и сам си отговаря за това, което се случва вътре.
2) Някъде по страницата има някакъв блогрол, в който са изредени блоговете на останалите.
3) Всеки чете блога на другия :)
4) Като се намери нещо интересно на другия блог, пишеш коментари в него, а пък ако те е навело на някаква мисъл направо си постваш, като цитираш този, който е провокирал блога (чрез линк, нали ще сме колегиални)

Т'ва можем да го свършим и в Wordpress и в Blogspot, но ще да бъде по-готино ако можем да си гласим блоговете като събдомейни на bgseo.com примерно, така че единността да си личи повече и да има малко по-голяма тежест. Seoroundtable не ме кефи като идея, защото рядко се обръща внимание на това кой пише статията, просто знаеш, че си го чел в Seouroundtable. Не мисля, че от т'ва имаме нужда. Така и така си имаме прекрасен форум вече, можем да обсъждаме и тук.
 
Re: Защо форум?

И без това повечето хора си имат блогове, просто направете някакъв агрегатор който да събира съдържанието от тези блогове под една обща шапка. Може да се направи да събира съдържание само от категория СЕО, за да не се смесва контента. Иначе идеята е яка, перфектното място за link exchange на СЕО тематика :)
 
Re: Защо форум?

georgimateev, кой ти говори за AdSense тук?!

75% съм писал, за да може 3/4 от времето да излиза банери на автора от темата (на негови сайтове и прочее), а през останалите 1/4 да излизат банери на ТОЗИ форум (edit: или други пряко свързани с темата неща).

Както и да е - явно отново оставам криво разбран.

Един rss списък можеш да си направиш за точно 1 минутка - каква е идеята да си местим блоговете и прочее?
 
Re: Защо форум?

@Атанас Янев: Ами, за да бъде по-приобщено такова. Само един RSS фийд ми се струва, че ще е прекалено сухо..

@hdm: Кажи тоя агрегатор само как си го представяш, че нямам идеи за това, напоследък съм непродуктивен.
 
Re: Защо форум?

Ами като всеки нормален агрегатор- един пхп скрипт скрейпва из рсс фаиловте на хората които са се записали и показва всичко от категория с ид=3 (примерно). След т'ва вече подреждате както искате- по време, по автор...
 
Re: Защо форум?

Реализацията на сео общество е въпрос повече на комуникация м-у хората интересуващи се от сео отколкото инсталация на софтуер. Форумите (webmasterbg.org или друг в който се дискутира сео) са просто още един начин подпомагащ комуникацията в това общество. Също както блоговете и другите web2.0 джиджавки.


georgimateev каза:
Представям си го по следният начин:
1) Всеки си има личен блог и сам си отговаря за това, което се случва вътре.
2) Някъде по страницата има някакъв блогрол, в който са изредени блоговете на останалите.
3) Всеки чете блога на другия :)
4) Като се намери нещо интересно на другия блог, пишеш коментари в него, а пък ако те е навело на някаква мисъл направо си постваш, като цитираш този, който е провокирал блога (чрез линк, нали ще сме колегиални)

Май за това има вече измислен термин... ;)
 

Горе