За и против линкове към незавършени сайтове :)

ivo.apostolov

Неразбиращ
Чета разни коментари и статии, че виждате ли, не трябвало да се пускат линкове към незавършени сайтове, без да видях смислен довод защо...
Аз подкрепям това мнение до степен, че ако ще има страници, които ще се махат преди да се завърши сайта, наистина е може би добра идея да не се линква, за да не ги индексира търсачката.
Обаче ако сайта не е завършен, в смисъл, че ще се оправя структурата по него и ще се добавят още неща, не виждам логиката?!?
Класирал съм няколко собствени сайта докато въобще не са готови и не виждам каква причина може да съществуват да не се линкват преди това?
Вашето мнение?

Re: За и против линкове към незавършени сайтове

Съгласен.
Ако има някаква първоначална структура и въвеждащ текст (да става ясно за кво е сайта), няма лошо да го има в серпа.
Ако обаче е "under construction", без нищо в него е малко тъпо. 🙂

май всичко зависи от дефиницията на незавършен
при мен огромна част от сайтовете са незавършени
винаги се намира какво още да се добави... нещо да се пипне тук там
верно е. under construction страница да ти се отваря е почти толкова лошо колкото паркиран домейн

май всичко зависи от дефиницията на незавършен
при мен огромна част от сайтовете са незавършени
винаги се намира какво още да се добави... нещо да се пипне тук там
верно е. under construction страница да ти се отваря е почти толкова лошо колкото паркиран домейн
Нямах предвид under construction. Но не и сайт, в който структурата е ясна и ще се добавя само съдържание.
Говоря за сайт, който ще му се сменят евентуално навигацията, хтмл-а до някаква степен (не и изцяло де) и сходни неща. Който има там 2-3 статии, но още какво да се работи (не само съдържание).

и аз нямах предвид съдържание
споерд мен лошото е ако се сменят линковете. верно с редирект уж се оправя ама понекога не се ... и губиш доста
редовно някой се оплаква че след редизайн сайта е паднал доста. и това трябва да се премисли

Този мит е от ерата на събмита по директории когато за масите те бяха основния линкбилдинг.
"Не адвайте сайтове които не са завършени" - и народа с времето си го преиначи на "не линквайте незавършени сайтове".

А това за "under construction" и един такъв сайт е по полезен в серпа от агрегатори, генератори на контент и т.н.
Поне знаеш, че е недовършен, не 2 часа да се къориш в някакъв безмислен генериран текст докато установиш, че въобще не ти върши работа.
А и ако ще се ползва домейна в бъдеще, както Иво спомена няма абсолютно никаква логика да не си го подготвяш от рано.
Най-малкото основната структура на сайта ще бъде индексирана.

Колкото по-рано Гугъл почва да папка, толкова по-добре 🙂

По мои наблюдения гоогле много обича промените 🙂 такаче не виждам проблем, само ако има връзки в самият сайт, те да нямат промени в урл че тогава вече 🙂 спира да се кефи.

Чета разни коментари и статии, че виждате ли, не трябвало да се пускат линкове към незавършени сайтове, без да видях смислен довод защо...

Моето мнение е че това е отживелица. Всичко в гоогле се случва автоматично, много по-важно е колко е стар домейна ти, а не дали сайта си го започнал преди 5 минути или е на 5 години. Аз редовно купувам стари домейни и слагам на тях по една бяла страница с 5-10 реда текст и остави другото ами и се котират страхотно.

Примери няма да давам защото са ми поддържащи сайтове, но с по един статичен Index.html вътре и половин страница уникално съдържание избиваш рибата. Въобще без други страници в сайта дори, само с тази имам предвид.

и аз нямах предвид съдържание
споерд мен лошото е ако се сменят линковете. верно с редирект уж се оправя ама понекога не се ... и губиш доста
редовно някой се оплаква че след редизайн сайта е паднал доста. и това трябва да се премисли

То това се случва на някои хора по-често, на други по-рядко 🙂 Ако си замислил всичко както трябва още отначало проблем не трябва да има, но за целта сайта не трябва да се прави от кой да е.

Не казвам че задължително трябва да го прави голяма фирма или да е платен, не - точно обратното може и сам да си го направиш, абсолютно безплатно. Трябва обаче да имаш изпипана система в която всичко да е тествано многократно и безпроблемно.

Когато си направиш такава, просто създай 10-20-30 еднотипни сайта, линкни ги помежду им и гледай сеир отстрани 😉

100% вярно за стария домейн, но доста помагат и SSL сертификат, добър WHOIS, условия за позлване, телефон и др. контакти ...

Back
Горе