SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Здравейте - моля за помощ

youth_boy

Banned
Здравейте днес открих форума ви , много е хубав и полезен тъкмо заради това се и регистрирах защото вероятно тук някой ще ми помогне.
Правя сайт , използвам HTML аматьор съм но ми е интересно да се занимавам с тези неща , насочил съм се към афилиейт програмите.
Значи въпросите ми са свързани с кода на сайта , значи бихте ли ми дали съвет какво трябва да напиша или направя за да може всички търсачки или най-вече explorer и мозила да показват сайта ми по един и същ начин , в момента при експлорера шрифтовете ми излизат по-големи и някои от текстовте по в дясно , има ли начин да се справя с този проблем ?
Другият ми въпрос е (извинявам се че съм толкова подробен но няма как да го обясня) в сайта който правя има статии на здравна тематика от различен характер , билки , диети , коментари относно затлъстяване и т.н. сега искам в пейджа който съм кръстил Articles да сложа линкове към въпросните статии , които да излизат по тези линкове и като щракна примерно на линка Диети курсора да отива на точка 10-та диети , как да го направя това нещо някой знае ли ?

p.s.

Отново се извинявам за дългият пост и се надявам някой да помогне , предварително благодаря!
 
Re: Здравейте - моля за помощ

Аз лично бих ти препоръчал да прочетеш няколко книги и чак тогава да се захващаш с тестването на нещата.
 
Re: Здравейте - моля за помощ

Добре дошъл във форума, изработката на сайт дори само c HTML изисква поне елементарни познания в областа на HTML И CSS.

Първия ти проблем става имено с CSS,
а на втория съсц “котва “ в уроците по HTML обикновено там където пише за хипер връзките пише и за тези котви
 
Re: Здравейте - моля за помощ

Пример за котва:

<a href="#1">Точка 1</а>

<a name="1">Точка 1</a> се състои в това че....
 
Re: Здравейте - моля за помощ

Благодаря за мненията , може ли някой да ми помогне или не ?

p.s.

Първият проблем ме интересува особено много , ако някой може да помогне моля
 
Последно редактирано:
Re: Здравейте - моля за помощ

Въпросите ти са твърде общи и не се надявай на кратък отговор, който ще реши всички проблеми.
Както са казали колегите по-горе, попрочети това онова, вече като имаш основа питай за нещо като те спира.

Относно големината на буквите с експлоръра, вероятно имаш <h1>, <h2> и т.н. тагове без изрично оказан точен font-size, а експлоръра ги вади по-големи... по спомен.
 
Re: Здравейте - моля за помощ

Мерси отново , значи няма ли някакъв комерсиален код който да запомня големината на шрифтовете и позицията им като по-голямата беда началното позициониране , иначе аз съм задал font-size и все пак не го разпознава експлорера , при Мозила всичко е ок.
 
Re: Здравейте - моля за помощ

Доколкото знам имаш възможност да разграничиш браузърите в head и CSS и да зададеш един css за IE, един за firefox и така нататък. Резултатът е, че можеш да направиш страницата ти да изглежда така както искаш в различните браузъри. Иначе проблемът е глобален и не е свързан само с твоя сайт. Просто различните браузъри четат по различен начин таговете. Изтегли си някоя книга като CSS for dummies или нещо такова. Там е описано как се прави.
 
Re: Здравейте - моля за помощ

За твоите проблеми ще намериш отговорите в Google така "уроци HTML" и "уроци CSS" излизат достатъчно сайтове, които ще ти помогнат да разбереш същноста на нещата а и без "четене" няма да стане :)
 
Re: Здравейте - моля за помощ

Всъщност, защо не пуснеш малко css код и сайта. Тук или на лично за да може да погледнем?
 

Горе