SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Зов за .. БУНТ !

B

bedio

Guest
http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=4614

След прочитането на тази статия останах втрещен. Особено от някои детайли като:

Ако получената информация отговаря на критериите за незаконно или вредно съдържание, операторът на Горещата линия проследява къде е разположен физически съответният сървър и предприема следните стъпки в зависимост от конкретната ситуация и наличната информация:
А. Ако сървърът е на територията на страна-членка на мрежата INHOPE (Приложение 1), операторът изпраща информация за сигнала към съответния партньор-оператор на Гореща линия и уведомява подателя на сигнала затова.

Б. Ако сървърът е на територията на страна, която не е членка на мрежата INHOPE , операторът подава сигнала на компетентната служба на МВР, която да го придвижи по линия на Интерпол и уведомява подателя на сигнала затова.

В. Ако се установи, че сървърът е на българска територия, операторът предприема следните стъпки:

a ) В случай на незаконно или вредно съдържание с установен източник или автор, операторът на Горещата линия проверява в базата данни дали това лице (автор) е бил вече предупреждаван за наличие на вредно/незаконно съдържание.

- Ако това е първи случай му се изпраща уведомително съобщение, в което се предупреждава за наличието на незаконно или вредно съдържание и се прави искане да бъде спрян достъпа до него и/или то да бъде премахнато. Ако лицето оспори направеното искане и не спре достъпа до съдържанието в рамките на 48 часа, операторът на Горещата линия изпраща уведомително съобщение до компетентната служба на МВР. Операторът въвежда предупредителното писмо и отговора, ако има такъв в преписката по активния сигнал.

- Ако този източник/автор вече е предупреждаван за наличие на вредно/незаконно съдържание, операторът на Горещата линия изпраща сигнала директно до компетентната служба на МВР. Операторът въвежда предупредителното писмо в преписката по активния сигнал.

В писмото до МВР се отправя искане за обратно уведомяване за предприети официални действия - арест, разследване, съдебно производство, присъда.

(пълния текст на горното ще намерите тук http://internetreklama.com/internet/new-site/web112net)

По голям бълвоч който да се представя за сайт на фондация не бях виждал. Аз (предполагам и вие) искам да знам колко пари е струвала изработката на тази некомпетнента грешка на природата) и най-вече кой колко е откраднал, или синковеца на кой депутат всущност е изпълнител на сайта.

Горещата линия за безопасен Интернет е създадена през 2005 г. по проект, подкрепен от Европейската комисия в рамките на програмата "Безопасен Интернет".

Има разлика с inhope.org малко ;)

Предлагам да свормираме онлайн искане, блогове, новини с изваждане на данните по изработката и конкурса за изработка на сайта на веб112
 
Re: Зов за .. БУНТ !

Малко офтопик:

Без да чета пък, мисля, че малко прекалявате с призиви за бунтове, стачки, митинги, флашмобове и подобни. Хубаво е човек да е обществено ангажиран, но този форум не е политически и не мисля да бъде. Мисля, че в нета има доста такива.

Bedio, без да се засягаш, но повечето ти изявления тук напоследък са доста политизирани. Призивите ти повече ми приличат на поговорката "На всяка манджа мерудия" отколкото на "Хайде да се стегнем и да оправим тая ебана държава"... Съжалявам да го кажа, но по този начин губиш кредибилити.
 
Re: Зов за .. БУНТ !

e... да беше прочел значи...

Точно това имам предвид. Аз зная, че ти подкрепяш абсолютно всяка инициатива, а те в 90% от случаите не ме интересуват. Следователно, като излезеш и кажеш "Хайде да подкрепим ..." по подразбиране мен не ме интересува. Чат ли си?

ПП:
А това е причината да не следвам/чета и други известни със същото (няма да споменавам имена) активисти.
 
Последно редактирано:

Горе