Идея за по-добро SEO

Cypermethrin

New member
дойде ми идея, която ще Ви предложа да обсъдите, колеги.

Разбрах, че не е добре едно и също парче текст да се появява на много страници от сайта ни.
Примерно имаме онлайн магазин, в който на страницата на всеки продукт, за улеснение на потребителя в описанието на продукта сме пейстнали и условията за доставка и плащане (вместо потребителя да трябва да ходи на отделна страница, за да ги чете)

Та така това парче текст се повтаря на 200 страници от сайта.

Добра идея ли е да се направи jpeg файл, който представлява скрийншот на този текст и вместо текста да се сложи снимката?

Така се избягва повтарянето на един и същи текст на 200 страници.

Коментирайте дали съм прав или греша

Re: Идея за по-добро SEO

Разгледай какво правят сайтове с добро позициониране; добър пример е пазарувай, електрон.бг също става.
Потърси по името на някой продукт и виж как са решили проблема🙂

Защо кое? Първият въпрос е защо трябва да показваш подобна информация на всяка страница 🙂

Според мен не е необходимо да имаш кой знае какви детайли за доставка на страницата на продуктите.

Явно колегата иска да има наситеност на ключовите думи.
Ето малко идеи:

Търсене за "KDL-32BX300" - http://www.google.bg/#sclient=psy&h...gc.r_pw.&fp=fbf469e5576454c4&biw=1280&bih=711

странно - първият резултат има само 20 пъти името на модела в страницата.

"Жизнерадост и дръзновение, учение и труд" - Тодор Живков

Искам да избегна повтарянето на нетематични спрямо сайта и еднакви за много страници, думи.

Пример:

Доставката се извършва така и така
Плащането еди как си
Можете да поръчате и по този и онзи алтернативен начин.

И тоя текст - на всички страници (в описанието на всеки продукт) доколкото разбрах сваляло качеството на сайта в очите на Google.

Но аз искам този текст да седи на страницата на всеки продукт, защото е полезно за посетителите, без всъщност да бъде отчитан като текст

Искам да избегна повтарянето на нетематични спрямо сайта и еднакви за много страници, думи.

Пример:

Доставката се извършва така и така
Плащането еди как си
Можете да поръчате и по този и онзи алтернативен начин.

И тоя текст - на всички страници (в описанието на всеки продукт) доколкото разбрах сваляло качеството на сайта в очите на Google.

Но аз искам този текст да седи на страницата на всеки продукт, защото е полезно за посетителите, без всъщност да бъде отчитан като текст
iframe, в robots.txt забраняваш въпросния iframe да се индексира

Btw точно такъв текст може да се превърне в доста мощно средство за позициониране на важни страници от сайта ти, стига да сложиш правилните линкове по подходящ начин

Ами според мен това да правиш jpeg файл е безсмислено
Както някой каза Гугъл прави разлика между дублирано съдържание и съдържание което не може да се избегне дублирането му.
Вместо да ги мислиш такива неща дето си ги писал по добре мисли върху това описанието на продуктите да е уникално, да не е копирано от други сайтове и да е възможно най-дълго като текст.
И незабравяй най-важното последно време Гугъл дава по-голяма тежест на беклинковете а не на контента! Освен ако не правиш магазина за стоки който само ти продаваш.
Успех в начинанието!

Последно редактирано:

Прочетете мнението на oggin. Повтарящият се текст може да бъде силно ваше оръжие. Важно е съотношението между този текст и останалото съдържание на страницата. Да не се окаже, че 70% от съдържанието на всяка една страница е точно този текст. И до СЕО специалистите. Не учете хората да правят само беклинкове. И преди 10 години и сега съдържанието е това което задържа посетителите. Имам наблюдения върху сайтове с над 100к уникални и посетителите стоят по 5 секунди на страница и генерират нищожен приход, и върху такива с по 3к уникални, с потребители, стоящи над час и генериращи в пъти по-голям приход от тези с 100к. И за Гугъл също основното е съдържанието, освен ако не сте разработчици на Adobe Acrobat и практически да притежавате "click here".

ами при мене описанието на продуктите е 20 процента, а тоя текст повтарящият се е 80 процента. да слагам ли Iframe?

още нещо искам да питам, несвързано с темата - как да сложа гоогле аналитикс на всяка една продуктова страница във виртуемарт?
някъде в описанието на продукта може ли да се сложи?

Това което се опитваш да направиш е невъзможно. Не може да уникализираш всеки отделен продукт, най-малкото защото самите продукти не са уникално различни един спрямо друг. Проблема за който говориш го има при всички, които предлагат продукти в някакъв отрасъл. До някаква степен можеш да получиш различни като описание и съдържание категории продукти. Ето ти един реален пример при мен: в една категория имам 10 различни продукти, като разликата между тези 10 е в броя крушки, цвета или пък още някой и друг атрибут. При всичките 10 продукта описанието ми е 90% същото - няма как. Дори и за потребителя няма да е полезно да пишеш глупости за всеки отделен продукт и да си го изсмукваш от пръстите - все пак това не е разказ по картинка. Разбира се, аз говоря от позицията на човек, който иска да привлече клиента да купи, тоест не търся трафик, а посещения носещи ми реални клиенти.

"Разбира се, аз говоря от позицията на човек, който иска да привлече клиента да купи, тоест не търся трафик, а посещения носещи ми реални клиенти."

🙂))) Ти да не мислиш, че аз говоря от различна позиция 🙂

При мен повтарящият текст е:
-доставката става така и така
-плащането става еди как си
-за софия така, за провинцията еди как си
-можете да намерите еди ква си информация еди-къде си....

този метод дали ще помогне?

Hide Text From Robots

Using JavaScript it is possible to make text on a web page visible to real people but not to automated robots such as search engines, email harvesters, etc. Be aware that users who don't have JavaScript enabled will see nothing.

There is only one simple step: Use the document write method to write your text to the page. Copy the code below into your HTML code where you want the text to appear:

<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
document.write('Enter your text here');
</script>

You can add HTML formatting to the text within the JavaScript code, but be careful about including special characters. You could also add formatting tags before and after the JavaScript tags, so they don't need to be part of the script.

For more information see the document write method.
How it Works

Automated robots scans web pages looking for strings of text. They don't generally try to execute JavaScript — they just ignore it — so everything with the script is effectively invisible. This will work for most robots in most situations, but it is not 100% guaranteed.

When a real person with a JavaScript-enabled browser views the page, the script will run and the specified text will appear on the page.

Google Off и Google On???????

http://www.wprecipes.com/how-to-hide-portions-of-text-to-google-on-your-wordpress-blog

Последно редактирано:

Back
Горе