Идея как да ползваме счупените линкове

KOBRETI

New member
1) Търсим (стари) директории за съответната ниша
2) С помощта приемрно на Xenu link sleuth (home.snafu.de/tilman/xenulink.html) търсим в тях счупени линкове (линкове към сайтове от същата ниша)
3) Търсим сайтове, които също линкват към вече липсващите сайтове
4) Пускаме имейлче на админа от сорта на "Здрасти, имаш счупен линк. И така и така ще го оправиш, какво ще кажеш да сложиш мой линк на мястото на счупения?"

🙂

Re: Идея как да ползваме счупените линкове

Аз като уебмастър, ако имам счупен линк на сайта и някой ми пише не бих му сложил негов. Ако изобщо прочета какво си ми е написал ... 🙂 Да не говорим, че ефективността от загубеното време не се знае колко ще е висока 🙂

Аз като уебмастър, ако имам счупен линк на сайта и някой ми пише не бих му сложил негов. Ако изобщо прочета какво си ми е написал ... 🙂 Да не говорим, че ефективността от загубеното време не се знае колко ще е висока 🙂

🙂 А, ако си плати ?

Аз много не разбрах каква е разликата ако ние си добавим сайта в директорията и ако той я добави на мястото на друг сайт. Само това че ще бъде в индексирана страница ли?

не в директорията, а на сайта, който досега е линквал към счупения адрес

не в директорията, а на сайта, който досега е линквал към счупения адрес
в тези случаи директно купувам домейна със счупения линк.

@bgk и аз така правя 🙂 Лошото е че съм пристрастен вече 😀

Какви сте хитреци вие 😉

Ако имам домейн за продаване, да го линквам ли от 5-6 страници с пейджранк 3-4 отсега 🙂

Аз такива с 5-6 не ги вземам 😉 (всъщност взимам ако са дропени, а не от auction-a) А и отдалеч си личи кои са умишлено линквани и кои не 😉 Взимам само такива с 30-40+ linking root domain 🙂 Ето последното ми завоевание А и цената от 40$ е символична 🙂 Като се замислиш 40$ е бюджета за 1 връзка за 1г. от 1 среден сайт 🙂

Колега, евала, какво повече да кажа. Все така да ти върви.

Между другото, някъде тук четох за добра търсачка за такива изтелкли домейни а сега ми трябват няколко такива, дори и без линкове към тях. Някой ще даде ли линк към такава търсачка или поне име?

Благодаря ти. Един последен въпрос - за възраст на домейна (колко история има) къде проверявате?

Последно редактирано:

freshdrop.net - също (предимно dynodot). Има и платен мембършип и там има възможност за търсене в доста сайтове с много критерии.

Проверка за възраст - archive.org

Последно редактирано:

Благодаря ти. Един последен въпрос - за възраст на домейна (колко история има) къде проверявате?

http://www.archive.org/web/web.php

Едит: Вече са го споменали, съжалявам за дубъла 🙂

И за гледам през web.archive.org от seo quake-то, но не показва всеки път, а и никак не е удобен. Нищо по-удобно ли няма?

И за гледам през web.archive.org от seo quake-то, но не показва всеки път, а и никак не е удобен. Нищо по-удобно ли няма?

Не е, но май всички от там дърпат подобна информация.

Back
Горе