Избор на кредитна карта?

combatsambo

New member
Първо ще помоля да пишат хора, които знаят нещо по въпроса и което би било полезно по темата.

Интересуват ме най-добрите условия според вас, които предлага дадена банка за кредитна карта.

Трябва ми да си изкарам една кредитна карта, но на всякъде има различни условия, изисквания и т.н.

Интересува ме какви условия имат като месеци плащани осигуровки, на каква заплата и съответно каква кредитна карта може да се вземе и разбира се процента лихва.

Благодаря предварително, приятели.

Re: Избор на кредитна карта?

Аз ти предлагам да си вземеш Visa Electron от CCB , нищо че е дебитна карта.

Предимства:
Възможност за избор на карта в лева, евро или щатски долари.
Висок лихвен процент по персонална картова сметка:
- 3% по сметка в лева
- 1,5% по сметка в евро
- 0,5% по сметка в щатски долари
Без месечни и годишни такси
С наистина минимален остатък - 2 лева
Плащате без такса - разплащанията в търговски обекти в чужбина са освободени от такси

Издаването на картата е безплатно

Доп инфо:
http://www.ccbank.bg/bg/tariffs_limits_visa

Картата може да се използва за всичко и е супер хубава.

Интересува ме какви условия имат като месеци плащани осигуровки, на каква заплата и съответно каква кредитна карта може да се вземе и разбира се процента лихва.

Тя логиката е обратна, на база доказан доход се отпуска лимит. А не да ти кажат за лимита Х, колко доход трябва да имаш.

Не знам за какво ти е кредитна карта - да си имаш пари или да плащаш в интернет. Ако е за това да си имаш някой лев по-добре си тегли потребителски кредит или овърдрафт, защото лихвите за по-малки. А ако ти трябва за плащане в интернет в никакъв случай не си взимай на ОББ. При тях всякакви подобни плащания са забранени. Аз имам две на ОББ - Visa u MasterCard. Visa-та ми е с 25 лв. годишна такса и 11% лихва. Ако в рамките на 45 дни след покупка върнеш цялата сума няма лихва. Master Card ми е без такса за обслужване (хванах някаква промоция), но там лихвата ми е 19.5% и няма гратисен период.

Ползвам от години на ПИБ и нямам ядове .
Тогава даваха по горе долу следната форума
"доказан приход" x4 = кредитен лимит

Но бяха други времена - сега може да дават по-малко.

Между другото като стана въпрос за кеш бек - най-добре в това отношение са Райфайзен. Връщат до 3% на година, което не е никак малко, ако използваш основно Райкард за разни по-големи покупки.

Между другото като стана въпрос за кеш бек - най-добре в това отношение са Райфайзен. Връщат до 3% на година, което не е никак малко, ако използваш основно Райкард за разни по-големи покупки.
Райкард обаче не върви в чужбина.

Скоро имах проблеми с ПИБ.Една глътната в чужбина карта ми освобождаваха сметката 3 месеца за да мога да си взема парите.После се оказа че стари закрити карти не са закрити като хората и ми текат такси по тях.Отделно след тези 3 месеца ми прехвърлили парите автоматично на една от тези закритите та сега чакам нови уж 40 дена за да се освободи и тя.И след 10 години лоялен клиент, след 5 ходения и разправяния за глупости просто казах на служителката Моля закриите ми абсолютно всички сметки без една в която да се прехвърлят всички пари от другите след периодите които трябват за закриването.И тя ми каза препоръчвам ви да доидете след 15-тия ден да си ги прехвърлите от едната която е за дебитна карта защото след закриване започвали да текат някакви такси които не били за пренебрегване, а след 40тия ден да отида за тези за кредитната карта.Между другото за да закрия тези които е трябвало да съм закрил преди време се наложи да платя над 50 лева такси натрупани с времето.Гадното е че всички тези карти те ми ги издаваха автоматично при въвеждането на чиповете.При взимането на новата карта направо ми бяха направили и Даинърс която уж била без никакви такси първата година.

РФ Дебитна Виза класик:
минимално салдо - 10 лв
годишна такса - 10 лв

% транзакции - 0,5%

Теглене от банкомат: 0,80 лв на територия на България, в чужбина 5лв+1% от сумата.

Райкард е за БГ и то, май, само през пос терминали.

аз ползвам MasterCard от ПИБ отдавна. досега проблеми несъм имал. cashback системата им много ми харесва и ми покрива годишната такса за картата. издадоха ми я за 3 дена като има казах че ми е много спешна, без допълнителни такси и разни такива. до колкото знам нямат такса при плащане. при телгене в брой имат. като се видя с някой друг лев повече си внасям и я ползвам като дебитна.
минимален лимит $250 за тези които ги е страх да не ги избомбят

Back
Горе