SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Избягване на отрицателния ефект от дублиране на съдържание от интернет

Rudy

New member
Здравейте.
Скоро ще пускам един сайт с музикална тематика. В съдържанието на сайта ще има и текстове на песни. Но това колкото и полезно да бъде за потребителите, ще бъде вредно за самия сайт, защото си мисля, че гугъл ще ме накаже за дублиране на съдържание с други сайтове (има много стари сайтове с текстове на песни).
Има ли начин да се избегне това. Единствената ми идея за сега е да зареждам текста с JS, но така текстът въобще няма да е видим за гугъл, съответно няма и да го индексира, а ми се иска..
 
Или добавяш нещо уникално на всяка страница с текстовете, коментари от хора, няколко реда за песента, за изпълнителя, измисляш нещо там, или ги правиш да не се индексират, или изобщо не слагаш текстове. Първия вариант отнема най-много работа и време, ама сори, лесното всеки го може. Втория вариант не мисля че си струва, по добре да е третия, ако ще е втория.
Четвъртия вариант е да сложиш текстовете пък каквото стане, но не знам как точно Гугъл гледат на текстовете на песни и дали е по-различно от другото дублирано съдържание.
 
http://www.notebook.bg/laptopi/toshiba/satellite/c55-a-127 Виж табовете Мнения Безплатна доставка Лизинг Предложи цена. Съдържанието на всеки от тях се зарежда след като кликнеш на него и не се индексира.
 
А всъщност каква е тази паника от "наказание" за дублирано съдържание - най-лошото, което може да се случи е да не са в индекса или да са набутани назад, или през филтъра за подобни ?
Let's put this to bed once and for all, folks: There's no such thing as a "duplicate content penalty." At least, not in the way most people mean when they say that.
 

Горе