SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Използване на адсенс с други контекстуални реклами

bgkulinar

Меринджей
Въпросът ми касае ползването на адсенс с други контекстуални реклами. Дали е въможно? Четох почти всичко в хелпа, но никъде няма ясно обозначено, че това е (не)възможно. Става въпрос САМО за други контекстуални реклами, които не изглеждат като адсенс.

Аз лично съм убеден, че не може, но е добре да има и официлна позиция по въпроса.
 
Re: Използване на адсенс с други контекстуални реклами

Аз доколкото съм разбрал може, но трябва да се различават от Адсенса...

Да попитам покрай темата - четох, че било забранено да се поставя адсенс в хедъра и футера на форумите? Търсих из ТОС-а на гугъл...не видях такова нещо.
 
Re: Използване на адсенс с други контекстуални реклами

за adsense и други контекстни тук пише (http://www.problogger.net/archives/...other-contextual-ad-systems-on-the-same-page/) , че може, но пък поста е от преди година и половина

а за хедъра и футъра мисля, че проблема в това, че излизат и в login и register страниците, а там няма съдържание
 
Re: Използване на адсенс с други контекстуални реклами

Излизат, но съм виждал доста форуми с адсенс в тях...
Та въпроса ми е дали е нарушение или не е...
 
Re: Използване на адсенс с други контекстуални реклами

Не е нарушение поставянето на AdSense-реклама в хедърите и футърите на форумите поне според ASA (Adsense Съветниците):

"Тъй като редовните участници във форумите обикновено пропускат заглавната област и влизат направо в темата, поставянето на рекламен елемент над или под първата публикация може да се окаже по-ефективно, отколкото поставянето на рекламите до логото. "
Та "до логото" си е чист хедър. Отделен е въпросът, че почти няма смисъл, тъй като по форумите се набляга на постовете и посетителите знаят защо влизат в тях.

"Избягвайте поставянето на таблото след долния колонтитул (footer), тъй като читателите най-вероятно ще преминат към следващата тема, без да видят рекламата. "

И тук посочената причина е, че според тях няма голям смисъл да се слага рекламата във футера, а не защото е забранено.

http://www.prodavachi.com/viewtopic.php?f=24&t=4
 
Re: Използване на адсенс с други контекстуални реклами

Така и неполучихме официално мнение от Официален представител на Google Adsense
дали може да се показват например реклами от google adsense
и ертагет или неоген
които все различават до някаква степен от рекламите на гоогле, но
все пак е добре да се даде конкретен отговор
може ли рекламите на гоогле да се показват на една страница с тези на ертагет или неоген
 
Re: Използване на адсенс с други контекстуални реклами

Може!
Честа практика е да се слагат 2 вида контекстна реклама.
Но трябва визуално да не си приличат блоковете.
Няма нарушение, ако не се прекалява и сайта не се превърне в MFA.
 
Re: Използване на адсенс с други контекстуални реклами

Здравейте,

Програмната политика на AdSense позволява поставянето на реклами на трети страни (включително реклами на други мрежи за контекстуална реклама), при условие че тяхното форматиране и цветова гама се различават в достатъчна степен от оформлението на рекламите от Google, намиращи се на същата страница.

С други думи, ако решите да поставите други реклами освен тези от Google на един и същи сайт/страница, за потребителите трябва да бъде напълно ясно, че рекламите се поднасят от различни рекламни мрежи и че другите реклами не са свързани по никакъв начин с рекламите от Google. В тази връзка издателите на AdSense носят отговорността да гарантират, че други реклами на техните страници не могат да бъдат възприети като или объркани с реклами от Google. В случай че рекламните формати са сходни, е необходимо да използвате различни цветови гами за рекламите от различните рекламни мрежи.

Тази информация е достъпна и в нашия Помощен център в статията Мога ли да поставям реклами от Google на една и съща страница с други реклами?

В допълнение издателите на AdSense могат да използват услуги за търсене на трети страни на една и съща страница с полетата на AdSense за търсене, при условие че те не имитират по какъвто и да е начин полето за търсене на Google. Моля също така да имате предвид, че ако хоствате резултатите от AdSense за търсене в собствените си сайтове, страниците с резултати трябва да показват само реклами, поднасяни от AdSense за търсене и не трябва да съдържат рекламни елементи на AdSense за съдържание.

Поздрави,

Гергана
Екипът на Google AdSense, България
 

Горе