SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Има ли значение DNS

tashev

New member
Здравейте,
това ми е първият пост в форума и искам да изкажа огромното си хубаво впечетление от хората които са тук и пишат и развиват това общество.
От скоро се занимавам в този бранш предстоят ми първи стъпки и се чудех къде да си регистрирам новият ми домейн които ще се опитам да е много нагоре в Гоогъл.
Учил съм малко мрежи и доколкото помня ДНС-ите са в нещо като пръстен и обменят информация но доколкото помня имат и приоритети.
Идеята ми е според вас в кой ДНС съответно доставчик на такива услуги е препоръчитално да си направи човек ДНС запис, дали да е Български дали да е USA/UK.
Аз лично имам няколко ДНС записа но при регистрацията им приоритет ми беше ниската цена на домейна докато сега не търся това :)
Все си мисля че през USA се движи най много трафик следователно и ДНС съм и с по големи приоритети от нашите и това сигурно има някакво значение за ботовете на търсачките.
Мислех си за godaddy но все пак исках да се допитам до по компетентни хора като вас ;-)
Относно хостинга отново се чуда за същотото, дали има значение хостинг компанията дали всичка са с един ранк в търсачките.
Мерси предварително
и искам да изкажа големи благодарности на всички вас в този форум, тъй като много информация попих от тук в послдените 24 часа :D
 
Re: Има ли значение DNS

Здрасти :)
радвам се че си решил да се "приобщиш" към нас :p
Относно въпроса ти, за ДНС-ите не съм чувал да има разлика.
Но при всички положения, ботовете на търсачките имат предпочитания към по-комерсиалните хостинг провайдъри. Това ще рече, че колкото е по-голяма компанията, толкова по-добре се приема от тях.
Но не смятай, че това е плюс...просто най-много това да ти помогне 1-2% , не повече :)
По-големите фирми гарантират и по-малък процент на "падане" на сайтовете и т.н. Но при всички хостинг компании той е в границите на 93 до 95 % ъптайм, така че....
Сядай и залягай над СЕОто ;)
 
Re: Има ли значение DNS

Единствената разлика за която знам че оказва влияние в СЕО е географското положение на сървъра. Т.е. ако хостваш в БГ ще имаш бонус за търсения от БГ. Ако хостваш в Канада, ще имаш бонус при търсения от Канада.

За DNS не се коси.

Естествено и голямо количество даунтайм, може да има негативно влияние.

Но това да имат предпочитания към големите хостинг провайдери, никак не ми се вярва....
 
Re: Има ли значение DNS

И според мен само местоположението на сървъра и неговото IP са от значение за SEO-то. Не виждам логика "големината" на хостинг компанията да оказва благоприятно влияние. Много компании използват едни и същи сървъри (препродаден споделен хостинг) и няма как търсачката да знае кое IP на коя компания е със сигурност. И няма такова нещо като SEO приоритет на DNS.
 
Re: Има ли значение DNS

Нямах предвид че има приоритет при SEO а че по принцип имат приоритет,
по интересно ми беше дали има някакво значение.

В такъв случаи се спирам на godaddy само още един въпрос-
Дайте и други идей за хостинг в USA с голям uptime
Мерси
 
Re: Има ли значение DNS

http://www.zettahost.com/

Работил съм с тях и по отношение на UpTime съм нямал никакви проблеми.

http://www.hostbulgaria.com/

Предлагат евтин споделен хостинг в България и в USA с много добри параметри и перфектрн UpTime.
 
Re: Има ли значение DNS

tashev каза:
В такъв случаи се спирам на godaddy
Аз ползвам татенцата от около месец и нямам грижи. Единствено проблем ми е доста бавния ъплоуд, сравнение с тукашния ми хостинг, но за 40$ годишно, се прежалвам.
 
Re: Има ли значение DNS

На Economy план-а ли си.И доволен ли си от контролния панел,защото аз лично си администирам българския хостинг през съпорта и по точно през email-а ми...вярно казвам им какво и до 1 час е сторено ама е доста неудобно ако ти трябва моментална промяна :(
Дочух също и нещо за second-level domain (SLD) ама не разбрах точно какво е ако може малко да помогнете ако не утре на сутрешно кафе ще чета :)

bgkulinar каза:
tashev каза:
В такъв случаи се спирам на godaddy
Аз ползвам татенцата от около месец и нямам грижи. Единствено проблем ми е доста бавния ъплоуд, сравнение с тукашния ми хостинг, но за 40$ годишно, се прежалвам.
 
Re: Има ли значение DNS

ип то на хостинга играе роля за локалния сърч :) иначе няма голямо значение в голяма или малка фирма хостваш ( малките и големите обикновено са са наели сървър/и в някои голям дата център - малко са фирмите които имат собствени)

кофтито е ако сървъра е претоварен (имаше един случаи google bot не искаше да влиза в един сайт. http://www.bg-webmaster.com/index.php?showtopic=3774 ) така че като си избирате хостинг компания може да им зададете някои друг въпрос :)

за татенцата - контолният им панел става и не е сложен - ако знаете що за чудо ползваха преди две години..... :)
 
Re: Има ли значение DNS

@Tashev
Да, на икономичен план съм. Контролния панел е прост и удобен за ползване. Единствения проблем е, че като създаваш нова БД или добавяш нов домейн, се чака известно време преди да станат активни. Можеш да избираш каква версия на MySQL да ползваш 4.1 или 5.0 за всяка отделна БД. На този план можеш да ползваш САМО един SLD (second level domain) на root. Всеки допълнителен домейн ще можеш да позлваш отделно чрез поддиректория или поддомейн, защото води към root директорията на основния домейн (дано да е станало ясно).

Освен това има няколко особености като:
Сървъра на БД не е localhost, а е различен за всяка БД;

Include функцията не можеш да я ползваш така include("http://neshtosi.com/file.php"), a само чрез виртуалния път до файла include("/home/content/alabala/html/file.php");

Тези двете неща, ако не ги знаеш (научиш), може да имаш много проблеми при инсталирането на какъвто и да е софтуер.

С този план имаш още 13 безплатни хостинга със същите параметри (5 GB Space, 250 GB Transfer, 500 Email Accounts, 10 MySQL Databases, 50 Email Forwards), на които в горната част ще ти се показват техни рекламки.

Ако ще хостваш сайт с БГ трафик, може би е по-добре да избереш БГ хостинг. Аз имам български само virtual dedicated, който е доста скъп за започващ бизнес и нямам поглед върху нискотарифния хостинг у нас (всъщност имам, но предпочитам да не коментирам).

Колкото до ДНС-ите на татенцата, обновяват ги сравнително бързо след промяна и можеш да ползваш до 13 неймсъвъра за всеки домейн. Можеш да позлваш и собствени неймсървъри, но аз лично не виждам полза от цялата тази работа.
 
Re: Има ли значение DNS

и аз ползвам godaddy, избрах го заради това че предлага windows хостинг и никъде не съм видял цена от 6.99$/месец за 100 GB място неограничено хостване на сайтове.
 
Re: Има ли значение DNS

@georgimateev
принципно в мрежите няма значение, ама знам ли Гоогъл какви алгоритми са измислили за това реших да попитам някой ако се е натъквал на нещо такова
@bgkulinar
Много ти благодаря за изчерпателната информация
Днес си закупих направо 3 домейна от godaddy и останах с много добро впечетление от техният скрипт за управление на днс-а (Total DNS) много изчерпателен и хубав, на cPanel (относно днс опции)гледах из нета демота ала така и не ми хареса много чистата версия без да е преработвана.
Благодаря за съветите при хостването в godaddy но като че ли намерих 2 други компании които много ми хванаха окото а именно:
- http://www.canaca.com/virtual.html - Canada
- http://www.lonex.com/ - UK Hosted
- http://www.siteground.com/ - Texas USA - Много хубав чат съпорт, те са ми фаворит за сега но все още обмислям и търся и други хостинг предложения
 
Re: Има ли значение DNS

tashev каза:
Благодаря за съветите при хостването в godaddy но като че ли намерих 2 други компании които много ми хванаха окото а именно:
- http://www.canaca.com/virtual.html - Canada
- http://www.lonex.com/ - UK Hosted
- http://www.siteground.com/ - Texas USA - Много хубав чат съпорт, те са ми фаворит за сега но все още обмислям и търся и други хостинг предложения
На първо четене:

Канака - много място, голям трафик, но бронзовия план е без MySQL и phpMyadmin. "Мерси аз казвам на такваз любов". Какви ще са тези 30 сайта, които ще хостваш и не можеш да позлваш БД?

Лонекс - много място, много трафик, безплатна фланелка и... място за БД 60 МБ за първи план, 120 МБ за втори план, 250 МБ за третия им план. Всеки по-голям форум ще направи 250 МБ за има няма една година. Какво ще правят другите ти сайтове тогава?

Сайтграунд - не видях нищо смущаващо, освен сетъп такси за периоди по-малко от година, така че, може би това е най-доброто от трите, без да съм правил по-сериозно проучване.
 
Re: Има ли значение DNS

Canaca въобще не обсъждам ниския тарифен пплан той не става но ме радваше че е в Канада
Иначе siteground са доста обедителни,но трябва да си предплатиш 2 години но пък излиза супер на сметка
 
Re: Има ли значение DNS

мойто сайтче е хостнато в Лонекс - нямал съм проблеми до сега с тях. Половиният им екип е български!
А относно siteground - професионално БЪЛГАРСКО изпълнение. Професионалисти от всякъде, качествен съпорт - до 15 мин (макс) ти отговарят на тикетите!

айде със здраве! :)
 
Re: Има ли значение DNS

Днеска не стават, утре сменят админите и почват да стават :)
Все пак някой хостинг доставчици не циклят на едно място, а се развиват... поне се надявам да е така
 

Горе