Има ли начин да ограничиш реклами на АДСенс

azsym

New member
По географски принцип? Да показва само реклами от английски рекламодатели. Това за сайт който се отнася за ЮК и се посещава предимно от българи в ЮК.
Предполагам, че няма, но да питам.

Re: Има ли начин да ограничиш реклами на АДСенс

Блокирай БГ рекламодателите 😉.

това има ли как да стане?

Иначе пуснах точно сега адсенс за карти.

имам 3 въпроса:

1. вижте го на www.bgstreet.co.uk - понеже ширината на картата е по-малка от 2 х половин банери, сега имам малко припокриване. Това проблем ли е? - откъм Г а и от кум КТР?

2. във връзка с БГ рекламодателите - вижте кви реклами пуска сега без да съм правил нищо. Изглеждат ли ви добри?
3. когато някой кликне колко време след това клика се отразява в акауна?

За пръв път ползвам АДС и всякакви съвети са добре дошли.

това има ли как да стане?
По два канала:

1.
Blocking options ->

Advertiser URLs->
Content

2.
Ad review center->
Content

и гледаш и блокираш.

В адсенсе акаунта си има специално меню за блокиране (третото поред, в новия интерфейс).

За картите не мога да ти помогна, кулинара ще ти каже, той ги знае тези неща. Но като потребител ме дразни подобно "блъскане".

Само до известна степен може да контролираш рекламодателите. Моето лично наблюдение, е че рекламите зависят от езика на сайта, от темата, от коя географска ширина/държава се влиза и от това какво е търсил конкретния потребител преди това. Например ако съм търсила хостинг ми излизат предимно хостинг реклами, ако съм търсила чанти ми се появяват модни реклами - говоря за случайни сайтове.

При мен клика се появява до 30 минути.

един съвет: по-добре се занимавай с оптимизирането, ще спечелиш от качествен трафик, а не от няколко клика. Аз не разбрах какво точно предлагаш, единственото, което запомних бяха някакви улици.

При мен втория ад бло застъпва първия, което не е много по правилата.

При мен втория ад бло застъпва първия, което не е много по правилата.

точно това питах - дали ще ме накажат за това?
Ще го оправя тогава, че и мен ме дразни.

Има и друг начин - направи си страницата на английски език!

Или я направи на БГ и ЕН, по подразбиране да бъде БГ. Смяната на език да става само със сесийна променлива (без промяна на URL адреса). Направи проверка в PHP и ако на Google бота за рекламите посещава страницата, задавай сесийната променлива да е EN.
Така бота ще вижда само английската страница. Методът е леко блекхет, но много сайтове са така, а рекламите на английски носят много повече пари. Когато те провери AdSense редактор ще му зареди първо българската страница и това може да не му хареса, но ако помислиш малко може-би ще се сетиш и за решението на този проблем 🙂

Има и друг начин - направи си страницата на английски език!

Или я направи на БГ и ЕН, по подразбиране да бъде БГ. Смяната на език да става само със сесийна променлива (без промяна на URL адреса). Направи проверка в PHP и ако на Google бота за рекламите посещава страницата, задавай сесийната променлива да е EN.
Така бота ще вижда само английската страница. Методът е леко блекхет, но много сайтове са така, а рекламите на английски носят много повече пари. Когато те провери AdSense редактор ще му зареди първо българската страница и това може да не му хареса, но ако помислиш малко може-би ще се сетиш и за решението на този проблем 🙂

аз не знам какво се вижда от БГ но от тук виждам 99.9% реклами от ЮК. Блокирам БГ сайтовете със съдъжание за ЮК.
Не съм сигурен как ги пуска - дали по държавата на посетителя или по контекста на картата (винаги ЮК) или по езика на ОС. Или по някаква комбинация от 3те.
Както и да е - имам един клик за 45пенса. Не знам това добре ли е или не.
Както и да е това е просто тест и най-вероятно ще го махна след време.

Back
Горе