Има ли смисъл от таг облаците?

garnet

Banned
до колко помагат за СЕРП-а?
Добре ли е да са на всяка страница или по-добре само на някой страници.
Мерси много.

Re: Има ли смисъл от таг облаците?

Помагат ти да си налинкнеш (каква хубава дума) съдържанието на сайта по ключовите думи. Полезно е за оптимизацията на сайта, обхождане, прехвърляне на тежест, а оттам и за серп.

...Полезно е за оптимизацията на сайта, обхождане, прехвърляне на тежест, а оттам и за серп.

За болднатите неща абсолютно сигурен и категоричен ли си, или така смяташ, защото изглеждат логични да са полезни с нещо за SERP-а?

и логиката и опита ми показват така 🙂

Чисто нелогично, по някаква причина Гугъл много обича и класира добре таговете.

Помагат ти да си налинкнеш (каква хубава дума) съдържанието на сайта по ключовите думи. Полезно е за оптимизацията на сайта, обхождане, прехвърляне на тежест, а оттам и за серп.

ти тествал ли си го това? и до къде е границата между, налинкване и дублиране на съдържание?
най-вече защото при случай магазин, на сайта и сега си има категории дрехи/обувки водещи към общ резулт от търсене, например.

Последно редактирано:

ха, супер,
значи да действаме така... 🙂
мерси, сега само остава да видя как да ги генерирам... явно ще е от описанието на продуктите....

Ако например категориите са ти за тип тъкан - полиестерни, памучни и т.н., таговете може да са брандовете.

Ако например категориите са ти за тип тъкан - полиестерни, памучни и т.н., таговете може да са брандовете.

в тая връзка има ли накакъв стандарт за таг формат?
Или просто мога да генерирам линкове с текст и да ги вкарам в <div> tag?

Ще се опитам да генерирам нещо от описанията на дрехите и може би марка и тип дреха, 1,2 до 3 думи макс и това ще е линкнато към дрехата.
Така дали ще мине за таг облак?

за тези от подписа ти ли става дума?
Забелязвам че при има теб известно застъпване между думите подходящи за категории, подкатегории и тагове.
Както казва бгкулинар може да ползваш примерно цвят, материал, марка. Може и ако в категорията ти е дамски сака-> таговете да стават дамски и сака. Ще е необходимо да предвидиш и как да се предпазиш от дублирането чрез друга визия, различен текст, подредба и допълнително съдържание

за тези от подписа ти ли става дума?
Забелязвам че при има теб известно застъпване между думите подходящи за категории, подкатегории и тагове.
Както казва бгкулинар може да ползваш примерно цвят, материал, марка. Може и ако в категорията ти е дамски сака-> таговете да стават дамски и сака. Ще е необходимо да предвидиш и как да се предпазиш от дублирането чрез друга визия, различен текст, подредба и допълнително съдържание

да, за сайта от подписа става дума.
точно защото ще има застъпване между най-вече категориите и имената от една страна и таговете от друга, си мислех вместо да режа, да лепя думи за таговете. Например марка и категория.
верно че ще станат по 2-3 думи, но поне ще имат смисъл.

другия подход е да създам лист с уникални тагове по 1 дума от описанието на дрехите и да ги налинкна към определената дреха.
така например от:
Дебела зимна жилетка с висока яка и колан.
ще получа:
Дебела, зимна, жилетка, висока, яка, колан
за тагове всеки от тях водещ към продукта. Това ще е ли проблем - 5 думи водещи към едно и също?
след генеиране на всички думи от всички описания ще мина и ще махна повтарящите се.

Кой варянт в по-удачен?

ПС малко не разбрах какво имаш впредвид за начините за избягване на дублирането....

Последно редактирано:

Никога досега не съм виждал ранкнати тагове за каквото и да е.
Можеш ли да ми покажеш в SERP-а неща класиране с тагове да видя с очите си и какво има толкова вътре в тях. 🙂

мислех вместо да режа, да лепя думи за таговете. Например марка и категория.
верно че ще станат по 2-3 думи, но поне ще имат смисъл.

другия подход е да създам лист с уникални тагове по 1 дума от описанието на дрехите и да ги налинкна към определената дреха.
така например от:
ще получа:
за тагове всеки от тях водещ към продукта. Това ще е ли проблем - 5 думи водещи към едно и също?
след генеиране на всички думи от всички описания ще мина и ще махна повтарящите се.

Кой варянт в по-удачен?

Аз бих ползвал втория, предния ми изглежда по-скоро като паралелно заглавие и по начина на създаването си следва, че ще има уникалност, а оттам се губи идеята на таговете.
Не подминавай и факта, че нямам опит в темите обувки и дрехи. Не съм запознат как се търси в тези теми и кое е важното.

ПС малко не разбрах какво имаш впредвид за начините за избягване на дублирането....

А каква ти е идеята за ползването на таговете? Нали след като извикаш определен таг-той ще повика определен брой отговарящи на тага продукта, които трябва да се покажат по някакъв начин. Помисли как този начин да е различен от показването им когато са в категории и подкатегории.

Никога досега не съм виждал ранкнати тагове за каквото и да е.
Можеш ли да ми покажеш в SERP-а неща класиране с тагове да видя с очите си и какво има толкова вътре в тях. 🙂

Ето
Разбира се, че нишата не е конкурентна, но и страницата няма нито един външен линк.
Става въпрос за 1 и 2-ро място на което се класира блога ми.

Ето
Разбира се, че нишата не е конкурентна, но и страницата няма нито един външен линк.
Става въпрос за 1 и 2-ро място на което се класира блога ми.

Така ли изглеждат тагове в блогспота? 😉
/2008/03/seo-tools.html - май си е линк към поста

Пример от мен: http://www.google.bg/#q=яндекс
(vorobyov.info домейна)

Последно редактирано:

1:0 🙂

за сайтуайд можеше да оставиш
Прав си 🙂
Автогол 🙂
От бързане 🙂)))
Ама че действат, сам знаеш 🙂))
И знаеш и защо действат и предават тежест, което е по-важно 😉

в тая връзка има ли накакъв стандарт за таг формат?
Или просто мога да генерирам линкове с текст и да ги вкарам в <div> tag?
По темата: има си и неписан стандарт даже (Wiki), елемнтарно свързана с честотата използване на тага и размера. За потребители може да се направи и шарения с наситеноста на цвята на шрифта.

така например от:
ще получа:
за тагове всеки от тях водещ към продукта.
"зимна желетка, желетка, колан"

едва ли ти е необходимо класиране по "дебела и висока", а и изглежда грозно на продаващия сайт.

Back
Горе