SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Има нови кодове за плащане в НАП

За: Re: Има нови кодове за плащане в НАП

За: Re: Има нови кодове за плащане в НАП

От написаното по-горе ми стана ясно, че ако се ползва многоредово платежно нареждане, може да се направи плащане на данък върху дохода, пенсионна осигуровка и здравна осигуровка с едно платежно. Другата пенсионна осигуровка (ДЗПО) - с друго платежно. По този начин се пестят две платежни нареждания (вместо четири - само две). С отделно платежно ще се плаща данъка върху дивидента (защото сметката е друга).

Грешка! Отделната сметка, за която писаха от НАП се отнася не за данък върху дивиденти, а за дивиденти:

НАП каза:
• Открива се нова сметка за превеждане на дивиденти, която ще
се администрира от ТД на НАП „Големи данъкоплатци и осигурители”.

Въпреки това и от НАП дават подвеждащи отговори когато ги питат. Май и те не са много наясно:

С/КА ЗА ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪК ДИВИДЕНТ

taneva66 каза:
Аз се обадих в НАП и ми казаха тази сметка .

Обаче не е ясно какво точно е питал "клиентът" на НАП (много ми е смешна тази дума "клиент" когато я ползват като синоним на "данъкоплатец") - ако е питал "къде се внасят дивидентите" вероятно са дали верен отговор, обаче правилния въпрос е бил "къде се внасят данъците върху дивидентите"...
 

Горе