Индексиране на несъществуващ title....

paobg

New member
Здравейте,

От няколко дни насам забелязах много странна промяна в SERP-a на Гуги. И се питам как изобщо е възможно да се случи това.

Предварително се извинявам за приложените снимки. Не ми е целта да правя реклама, просто искам да покажа нагледно и с факти за какво става въпрос.

Проблемът идва от там, че при някой конкретно търсене за ключова фраза се индексират мои страници с несъществуващ TITLE.

Ето примерно търсене за модел машина:
search1.png

Реално обаче нито едното заглавие е такова, нито другото.

Това е реалното заглавие на първата индексирана страница:
title1.png

А това на втория резултат:
title2.png

Не мога да си обясня как и от къде може да се получава този проблем! Нямам дублирани страници.

И ако в първия резултат заглавието съвпада с търсената фраза, макар и да не е точно това заглавие, поне отговаря на модела. Докато във втория случай се получава нещо много лощо, тъй като индексираното заглавие по никакъв начин не отговаря на реалността, дори е грешно и подвеждащо.

И в крайна сметка ако се цъкне на въпросните резултати, то линка си води до реалната страница с правилното заглавие.

Надявам се някой да има логично обяснение и да може да ми помогне!

Re: Индексиране на несъществуващ title....

Това е част от алгоритъма на гугъл, така че не се приеснявай, понякога се получава и не е нещо лошо 🙂

подобен проблем има и при един от сайтовете с които работя, за сега не съм открил причината.

Погледин през гугъл вебмастерс как ти вижда сайта като спайдер. Там може да откриеш нещо.

Опитвайки се да се прави на полезен, Гугъл понякога слага тайтъли, които сметне, че са по-добри от тези на страницата. Това е обяснимо за страници без тайтъл, но за такива с, е чиста е*авка.

Един съвет, смени тайтълите - дълги са и се дублират части от тях. Не можеш да вкараш всичко в таътъла.

Опитвайки се да се прави на полезен, Гугъл понякога слага тайтъли, които сметне, че са по-добри от тези на страницата. Това е обяснимо за страници без тайтъл, но за такива с, е чиста е*авка.

Един съвет, смени тайтълите - дълги са и се дублират части от тях. Не можеш да вкараш всичко в таътъла.

Е добре де, но конкретно за втората страница как така ще преценява, че по-добро това заглавие от реалното, като то е абсолютно несъответстващо на истината.

Смисъл, че тази марка въобще няма такъв тип машини. Това в крайна сметка би било много лошо ако някой който има хабер от терминологията го гледа. Мисля си, че би говорило много зле за самия сайт.

Колкото до заглавията, в началото бяха къси.....след това изчетох какво ли не ... че трябвало да бъдат между 30-50 символа, че още какво ли не...че трябвало да се слагага възможно най-мнного кл. думи.... така и не мога да уцеля май....

paobg, май доста си се играл с тайтъли и съвсем отскоро, предвид кеша

Код:
<title>Косачка за трева, електрическа моторна косачка викинг - VIKING ME 339 - Електрически косачки викинг - <b style="color:black;background-color:#ffff66">VIKING</b></title>
Код:
<title>Косачка за трева, електрическа моторна косачка викинг - VIKING ME 339 - Електрически косачки викинг - <b style="color:black;background-color:#ffff66">VIKING</b></title>

Е, това google да не почне да си сменя сам... и аз бих.
Това е едното.

Второто е, че и сегашните тайтъли сменя - доста си ги поспамил и ключовата дума я сложи в началото на тайтъла, не - в края.

Е добре де, но конкретно за втората страница как така ще преценява, че по-добро това заглавие от реалното, като то е абсолютно несъответстващо на истината.
Както може би се сещаш, това става автоматизирано и винаги има риск от "грешки".

paobg, май доста си се играл с тайтъли и съвсем отскоро, предвид кеша

Код:
Код:

Е, това google да не почне да си сменя сам... и аз бих.
Това е едното.

Второто е, че и сегашните тайтъли сменя - доста си ги поспамил и ключовата дума я сложи в началото на тайтъла, не - в края.

Т'ва за кеша не успях да го хвана особено.... До колкото виждам и двата кода са едни и същи. Да, скоро са сменяни тайтълите, но веднъж.

Иначе ключовата дума си е в началото.... то самата марка мисля, че не толкова от значение да е в началото, тъй като първата дума е по търсене и не всеки е длъжен да знае марката.

Иначе според Вас ако нещата по тайтълите останат в този си вид, дали с течение на времето нещатат от само себе си ще се изгладят?

Back
Горе