Индексиране на страниците в WordPress

За: Индексиране на страниците в WordPress

Това, което показваш, е статия - със статиите никога не съм имал проблеми. Става въпрос за страниците на сайта. Ето още веднъж адреса на въпросната страница:

Ивайловградски гнайс

Странно. Когато пусна site:valmargstone.com/ивайловградски-гнайс/ в гугъл получавам резултат Предимства на Ивайловградския гнайс , което всъщност е пост.

Моето заключение е, че страницата и публикацията се припокриват и гугъл смята за по-важно публикацията.

Пак ти казвам за канибализацията. Не създавай страници или публикации в които говориш за едно и също нещо. Ако създаваш страница/публикация за ивайловградския гнас, спокойно можеш в някой абзац да му напишеш и предимствата. Разделено с някакво h2/h3 заглавие (в зависимост от йерархията на заглавията в сайта ти) и да го имаш в тайтъла (за да се ранкнеш и по "предимства на ивайлоградския гнайс"). Тъпо е да имаш страница в която говориш за ивайловградския гнайс и да създадеш нова страница в която говориш за предимствата на ивайловградския гнайс. Не знам дали ме разбираш какво се опитвам да ти кажа, но гугъл смята само едното за важно. 🙂

Моето заключение е, че страницата и публикацията се припокриват и гугъл смята за по-важно публикацията.

Да, принципно съм напълно съгласен, но в случая проблемът нее това - ето например страницата За нас не се припокрива с нито една друга страница от сайта, и въпреки това не е индексирана.

ЯВно има друг проблем, и съм почти сигурен, че е технически, не е въпрос на съдържание, оптимизация и прочие.

ЯВно има друг проблем, и съм почти сигурен, че е технически, не е въпрос на съдържание, оптимизация и прочие.

Разгледах конкретната страница и видях проблеми с нея и със сайта. И да, тези проблеми са свързани със "съдържание, оптимизация и прочие".

Считам някой от проблемите в сайта за недопустими и, че тези проблеми са част твоя проблем с неиндексирането на тази страница.

@Странникът ако имаш нещо конкретно кажи, иначе - моля да не разводняваш темата с общи приказки.

Поразгледах сайта... явно има някакъв странен технически проблем. Не е нормално да ми излизат подобни неща при ето такова търсене - site:http://valmargstone.com/ивайловградски-гнайс/ - Google Search

Когато копирам и отворя директно Предимства на Ивайловградския гнайс (това всъщност е линка към страницата...) - отваря ми се Предимства на Ивайловградския гнайс

Съвет: прегледайте инсталацията на WordPress... използваните плъгини; пробвайте да смените Slug-а на /ивайловградски-гнайс-предимства/ с нещо по-различно, например /предимства-на-ивайловградския-гнайс/

Заключение: Проблемът е в самия WordPress, не в Google.

@Странникът ако имаш нещо конкретно кажи, иначе - моля да не разводняваш темата с общи приказки.

Не мисля да ти казвам каквото и да било, понеже това е бизнес сайт, сайт, който е лицето на фирма, всички знаем, че за това се плаща. Или какво, и ти ли ще кажеш, както всички които съм питал: "Ама аз не вземам пари за този сайт, само помагам на приятели!" Това е смешно.

Помагал съм и ще помагам само и единствено на лични проекти, както и доколкото се сещам съм го правил и за теб. Но сега няма да кажа нищо повече, само предупреждавам, че има проблеми, и да си погледнеш сайта ако искаш, ако не ти достигат знания и опит - да наемеш някой друг да го направи.

И още нещо - как мислиш, нима Debilev разводнява темата? И да, това е единия проблем, който видях и съм съгласен с него. За другите проблеми, които един бизнес сайт ги има ще ги кажа само ако бизнесът, на когото е този сайт ми плати!

Успех в решаването на проблема!

В крайна сметка разбрах от какво е - Wordpress явно има бъг, който слага в хедъра link rel=canonical с погрешен адрес на страница. Махнах го и след няколко дена се индексираха страниците без проблем.

Надявам се ако някой има подобен проблем, да попадне на тази тема - searchengines.bg се класира много добре в търсачките.

В крайна сметка разбрах от какво е ...

Значи какво излиза? Бях прав, като ти казвах, че в сайта има недопустими проблеми, които ти пречат. Но ти вместо да се вслушаш в това и да ме потърсиш да ти помогна, реши да бъдеш агресивен... бил съм разводнявал темата а?
Както и да е, свикнал съм на такова отношение, не си първия, няма да бъдеш и последния!

A, сега да напишем и как става премахването на каноникъл тага.

@Странникът като искаш да помагаш, защо не го направи? А ме остави да си губя времето сам да се блъскам.

A, сега да напишем и как става премахването на каноникъл тага.

Да, единият начин е
- да се добави remove_action('wp_head', 'rel_canonical'); във functions.php на самата тема, а вторият
- да се редактира директно функцията rel_canonical() във файла wp-includes/link-template.php - като се коментира реда echo "<link rel='canonical' href='$link' />\n";

По втория начин при всеки ъпдейт на темата, ще трябва да ексейпваш този ред.

По втория начин при всеки ъпдейт на темата, ще трябва да ексейпваш този ред.

Да, напълно си прав, при ъпдейт на уърдпрес ще се загуби промяната. По-добре е първия начин.

@Странникът като искаш да помагаш, защо не го направи? А ме остави да си губя времето сам да се блъскам.

Вече съм обяснил защо. Защото това е бизнес сайт, сайт за бизнес. Приема се, че това е лицето на една фирма в интернет, нейната визитна картичка, и ако е направен хубаво, както трябва - може да спечели много, ако е направен калпаво - ще загуби много. А вече знаеш, че това е положението в интернет, няма средни неща.

Така, че когато се отнася за бизнес сайт - някой за да получи моята помощ ще си плати. Това е, то и аз го бях споменал в коментарите си. Смятам, че така е редно и така правя, ако не Ви харесва това - ваш си проблем!

Back
Горе