Интересно синонимизиране от Google

ivo.apostolov

Неразбиращ
Дългата история накратко, Google възприема и ясно свързва "втора ръка" с "втора употреба". Едва вчера го забелязах, ето тук.

Като цяло ми се е случвало да вкарва синонимизация, но в конкретния случай е интересно, че като изключим първия резултат, всички останали ползват синонима 🙂
Да си изпрося и някоя червена точка как точно го открих, като пуснах сайт за ски втора ръка и с почуда открих, че се класират сайтове основно с термина "ски втора употреба" 🙂

До сега не бях виждал синонимизация, която е толкова силно застъпени в SERP...

Re: Интересно синонимизиране от Google

Това съм го забелязал от около 7-8 месеца в гоогле бг 🙂

Хайде още няколко и от мен: ламинат и ламиниран паркет и единствено/множествено число сигурно вече го знаете: парфюм/парфюми, часовник/часовници и много други.

П.С. http://скиборса.com изглежда добре, но защо е толкова празен?

Шах и шахмат ги удебелява като синоними, но не умешва серповете въобще, според мен onpage може и да има някаква тежест да имаш синонима, но в линковете не влияе.

Също и бебешки колички <-> детски колички съм забелязал.

Това съм го забелязал от около 7-8 месеца в гоогле бг 🙂

Хайде още няколко и от мен: ламинат и ламиниран паркет и единствено/множествено число сигурно вече го знаете: парфюм/парфюми, часовник/часовници и много други.

П.С. http://скиборса.com изглежда добре, но защо е толкова празен?
Щото е от вчера

Гугъл използват латентно семантично индексиране за търсачката.

Има доста интересна информация за ЛСИ-то, ако се разтърсите.
Латентен семантичен индексиране (LSI) е метод за индексиране и извличане, който използва математически техника, наречена Singular value decomposition (SVD) за да идентифицира модели в отношенията между термини и понятия, съдържащи се в неструктурирана база данни от текст.

Последно редактирано:

Back
Горе