SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Каква е тази платформа?

Re: Каква е тази платформа?

osCommerce е. Виж в /admin и ще се увериш.
 
Re: Каква е тази платформа?

Разгледах го подробно и аз, доста интересно ми бе. Доста некадърно направен е, явно сега се учат. Явно имат програмист, опитал се е да направи търсачка, но има големи проблеми в откриваемостта на някои страници, така са разбъкани урл адресите че посто е чудо.

Определено нямат добър сео оптимизатор в екипа ;)

Разпознах че са опитали да инсталират поне 2 безплатни функционалности за сео от оскомерсе общността и така са омазали нещата че съм сигурен че маса време след това няма да си оправят серпа и ще си хвърлят труда на вятъра.

То ако ставаше само с безплатни функционалности с гайдове от типа на: намери във файл хх на ред yy "това" и замести с "онова" всички щяха да са номер 1.
 
Re: Каква е тази платформа?

Търся ефекта на това първото, в частност две основни характеристики:

1. Търсачките, които са две и са отгоре.


- Първата търси по три критерия: размери, сезонност и производител.
- Втората търси по марка и модел на основния продукт - автомобила.

Т.е. търсенето е по 5 критерия. Знае ли някой някоя shop система, която това го има?

Вторият ефект, който търся е сбитостта на информацията. Гледам разни темплейти - цяла страница и на нея 3 оферти. Ще кажеш, че в тоя магазин няма нищо. За да видиш останалото трябва да "цъкаш". Но това е въпрос на избор и програмистите ми ще го пипнат.

Вторият сайт просто ми харесва. Има я същата сбитост, но пък май няма търсачка. Фактически не му и трябва, защото всичко е много подредено.
 
Re: Каква е тази платформа?

Тя търсачката по-скоро е една, просто е с повече параметри. Честно казано ми се е налагало да търся подобно решение, но мисля, че OpenCart/Presta трябва да имат такава опция или модул.
 
Re: Каква е тази платформа?

То ако ставаше само с безплатни функционалности с гайдове от типа на: намери във файл хх на ред yy "това" и замести с "онова" всички щяха да са номер 1.

аре, аре малко по-леко и ти. специално за оск си става без проблем с безплатните сео добавки (верно само една от тях, не мешавица).
Имам оск сайт и съм номер едно по 3 от 8 кл думи и под топ 5 не падам в Г.бг за 8те. И то без да имам представа от сео и само с ultimate seo urls. Факт.
 
Последно редактирано:
Re: Каква е тази платформа?

Всъщност дори да няма тази функция, по-добре да си платиш да ти я напишат, отколкото да ползваш разни морално остарели неща като OsCommerce

100% прав си. нищо че оск си я има БЕЗПЛАТНО. нали и 3д трябва да яде... ;)
 
Re: Каква е тази платформа?

Бе дайте да не се лъжем, че ще се плаща - ще се плаща. Но една е цифрата ако ще ти инсталират и настроят нещо готово, друго е да се пише. Все пак всички си ценим времето.

Иво, функцията я вижам само на сайт на ОСкомерс, което ме кара да мисля, че може да я имат безплатна. Стигнах дотук:
http://www.oscommerce.com/community/contributions,2337

Иначе не ми пука какво ще ползвам. Хора ми дадоха всякакви идеи: Зен Карт, Мадженто, Kрелоудед, Преста... Всичките ми се виждат читави.
 
Re: Каква е тази платформа?

Casamia, дай ми оскомерс онлайн магазин с тия параметри в него вградени и ще ти направим търсачката за тях за около 50-60 лева :)

Несериозно е да търсиш според търсачката системата за контрол на съдържание. Тя е най-лесното нещо когато:
A) знаеш какво правиш
B) имаш останалото

Иво, всичко това е базирано на оскомерс:
Крелоудед
Зен Карт
Съмъркарт

За час-два стават чудеса, друг е въпроса че трябва да имаш опит с него, безплатната версия има доста бъгове и сериозни дупки в сигурността. Имайте предвид: Всеки втори такъв онлайн магазин го хакват (освен ако не е направен от правилните хора)
 
Последно редактирано:
Re: Каква е тази платформа?

3d, пак се изказваш неподготвен, и не знам що при положение, че си от малкото хора дето добре знаят оск в БГ. Чак пък всеки втори сайт хакнат. айде сега. при кадърно инсталиран и конфигуриран сайт, едва ли ще го хакнат, а кадърен оск се прави за 1ч следвайки 10-на прости стъпки. прав си но не за 'правилните хора' а трябва да е 'правилните стъпки'.
Търсенето си го има - има и читави добавки за търсене.
Знам че ти винаги си длъжен да се изрекламираш, лошо нема, ама не се старай да оставяш впечетлението, че оск е проблем да си го пусне ОК всеки с малко повече мозък от гибон.
 
Re: Каква е тази платформа?

azsym, ако знаеше това което аз знам нямаше да говориш така. Нямам предвид познания, нямам предвид и реклама, а говоря за контакт с клиентите с които аз имам контакти.

Малко статистика: за последните 3 месеца са дошли да ги поправяме 6 такива онлайн шопа, имам запитвания отделно от още трима на които отказах да го правим за символична цена защото си е доста бачкане да го изчистиш на ръка като вече е хакнат. Какво са направили другите трима си нямам на идея. До тук само 9.

Та недей да лъжеш хората че е много сигурен, не и стандартния. Тук Иво е напълно прав.
 

Горе