SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Какво е мнението на масовия потребител?

Какво е мнението на масовия потребител?

  • Вариант 1. Семпъл уеб дизайн

    Votes: 25 75.8%
  • Вариант 2. Наситен с цветове уеб дизайн

    Votes: 8 24.2%

  • Общо гласове
    33
Re: Какво е мнението на масовия потребител?

Бихте ли дали пример за свеж сайт, за да добия представа за какво си говорим?
 
Re: Какво е мнението на масовия потребител?

Няма значение дали е за растения - важното е, че е за декорация. Значи самият сайт трябва да вдъхне доверие, че резултатът ще е красив. Който иска да използва растения за декорация, едва ли хареса "семпъл" сайт с дизайн като сайта на Apple, примерно...

Не съм дизайнер, така че ще се въздържа да давам примери...
 
Re: Какво е мнението на масовия потребител?

На мен лично, вторият сайт от първия пост ми харесва, като дизайн за подобна цел. Достатъчно украсен е, като в същото време е семпъл и има нещо нестандартно.
Със сигурност, хората, които търсят растения обичат зеления цвят и всякакви шарениии с форма на листа :D
Ако дизайнът е изцяло лишен графики, които да подсказват целта на сайта, много вероятно е част от потребителите да го напускат, преди да са прочели за какво става въпрос.
 
Re: Какво е мнението на масовия потребител?

Виждам, че тук има много хора, настроени да ти помогнат, но няма как да стане, като даваш информация по лъжичка. Като цяло, въпросът ти е формулиран, подобно на оня - "Какъв е смисъла на живота".

Ако искаш да печелиш от сайта, дизайнът ти ще е ориентиран изцяло към очакванията на специфичния за твоя продукт клиент.

Фокусирай целевата си група потребители: собственици на хотелски комплекси по морето имат едно очакване от дизайн за озеленяване, по-малките фирми - второ, домакините - трето и тн. Определи персоналното послание на фирмата си и нейната сила: Аз ще ви направя луксозно озеленяване от А до Я или: Аз давам творчески продукт на чудесна цена и съм фирмата до теб (пак различно внушение на дизайн), тн.

Накрая, разбивайки детайлите и целите, ще прегледаш наново 50-на бг/чужди сайтове в твоя бранш и оптималният стил сам ще се наложи.

Съветът ми е да се довериш и на колегите, при които ще отидеш. Уебмастерите са компетентни и ще ти зададат въпроси за да уточнят най-подходящото за теб. Плюс е, че се подготвяш предварително, така ще спестите време. Успех.
 
  • Like
Реакции: Frik
Re: Какво е мнението на масовия потребител?

Сещам се как се запалих по онлайн бизнесът като цяло...От една книжка. Та в нея беше написано, че трябва да познаваш потребителите си и да ползваш тестери при изграджане на нов сайт.

Имаше пасаж, където автор карал своята майка, да тества сайта. Ако тя не може да се оправи с навигация, текст и т.н. нещо не е добре като цяло. Та в този род на мисли ползвай тестери. Накарай познати, приятели, или в краен случай плати на някого, за да ти дадат мнение.

В крайна сметка всеки един сайт е за потребителят. Той не разбира от хедъри, типография, скриптове. За него е важно сайтът да зареди, да има ясна навигация и с няколко клика да оформи поръчката си например.

И накрая открадни идеи от конкурентите. Няма нужда да откриваш топлата вода. В топ 10 от търсенията по ключовата фраза се съдържат отговорите. Не тук.
 
Re: Какво е мнението на масовия потребител?

Според мен в точно такива ниши на българският пазар ... съдържанието на сайта е преобладаващо като фактор.
Оптимално украсеният и перфектен дизайн на сайта е някакъв имагинерен плюс.
Съдържанието - това което сайта предлага, като конкретни продукти, цени и описание е от изключителна важност + перфектно позициониране в СЕРП-а.
Уникално бозави "сайтове" - просто две странички с текст и каталог с картинки, описания и цени могат да продават много стига да са на предни позиции. Аз си го обяснявам с факта, че за много хора по нашите географски ширини, перфектната визия на един сайт не е най-важното, а това какво ще получим насреща съотношение цена/продукт и качество.
 

Горе