Какво са сателитите?

trax

Banned
И как се използват за СЕО и линк билдинг?
Въпрос от много начинаещ? 🙂

Re: Какво са сателитите?

Примерно правиш си безплатен блог в wordpress.com (или друг подобен) и с него линкваш към твой сайт. Така първия се явява сателит на втория. Как се използва за seo мисля че е ясно - получаваш безплатен беклинк и то от друг IP адрес и хост. В идеалния случай ще е на твоята тематика и ще линква с твоите ключови думи.
Поздрави.

ясно, мерси
в тоя ред на мисли, ти ще получиш беклинк към основния ти сайт, но от блог който е ПР0 верно тематично всързан. Има ли смисъл от ПР0 баклинкове?
Някъде четох че има смисъл от ВСЕКИ тематичн линк, но просто ти трябват повече от тях за да изплуваш.

Ами виж има си смисъл, особено в по-неконкурентни ниши. А пък и кой казва че трябва да е PR0. Направи си хубав сателит и го регистрирай по директории. Така ще стане около PR2. Но не очаквай да бъде приет някъде ако има 3 статии по 5 реда.

Тука ми е интересно.

Имам няколко въпроса,

кой е най-лесния начин за рагистрация на сателити?

Ако ще линквам към БГ сайт, по-добре ли е да са на български сървъри, в смисъл, по-добре ли е на български блог сървър отколкото на нещоси.wordpress.com? Ако имаш 100 регистрации нещоси.wordpress.com това как се приема от Г, 100 линка от различни поддомейна =? на 100 линка от различни домейни?

Всъщност по-добре ли е да е част от блог система или е по-добре да е безплатен хостинг, нещоси.домейн.ком? Това от гледна точка на пълнене със съдържание?

За ПР0, ако създам 100 сателита и бухна по една статия в тях с ключова дума, и ги индексирам в Г това би ли имало ефект? Не ми се иска да регистрирам 100 сателита в десетки директории. По скоро само Г да ги индексира и да хване линка.

Последно: вие с колко сателита работите?

Ако сложиш само по една статия ще има ефект за гугъл, но ще ти изтрият блога.
Ако имаш 100 регистрации към един и същи домейн, различен поддомейн, едва ли ще се смятат като различни домейни 🙂 По добре си направи регистрации към различни домейни и хостинги, така линковете ще са много по-важни.
Дали е по-добре блог система или безлатен хостинг? Хмм, според мен където и да е, стига да не те изтрият. А къде е по-голям шанса да те изтрият зависи от сателита ти и зависи от самия сайт при който хостваш. Също може и да ги избираш и по PR на главния домейн, това има значени за линковете към теб. Аз също гледам и да няма по много други линкове по страниците, които не могат да бъдат махнати.

Броят на сателитите зависи от нишата. За всяка ниша или дори проект си правиш отделна мрежа от сателити. Много е трудно да се каже колко и на колко нива трябва да бъдат сателитите - понякога и пет сателита са ти предостатъчни друг път и двеста под тия пет не могат да те мръднат и една страница напред.

Ако разполагаш с домейни с приличен авторитет може да слагаш сателити на поддомейни или папки - аз в ипотпала масово използвах (на папки бяха моите и всичко беше на 6, може да ги разгледаш, макар че са малко некадърно олинкнати помежду си 🙂 )

Нишата е средно конкурентна. Мисля, че 50-60 сателита ще са достатъчни.
Може и да греша, но да кажем, че е така.
Кой е най-лесния начин за създаването им. До момента нямам никакви други домейни, та ще почвам от 0.

Я дай някой ориентир за конкурентността на нишата. И каква ти е точно целта. Колко резултата вади гугъл за думата или израза, че се каниш да правиш 50-60 сателита?

Я дай някой ориентир за конкурентността на нишата. И каква ти е точно целта. Колко резултата вади гугъл за думата или израза, че се каниш да правиш 50-60 сателита?

OK, може би греша за бройката. Темата за сателитите дойде от това, че имам 7 важни ключови думи. В тях в Г.бг съм:

първи - по 2 думи (най-силната е тук, но и най-генерална, Около 5 360 000 резултата)

втори - по 3 думи
трети - по 2 думи

Общо Г дава по всчики думи има над 100000 търсения на месец. И при все това получавам по 23000 посещения. При такива позиции не е ли прекалено малко, та реших още да вдигам до 7 първи места.

Идей?

Надявам се ако ползваш adwords, за да разбереш броя на търсенията на отделните думи, да го правиш с отметка на "точно съвпадение" . Иначе да, при над 700 000 общо търсения за месец, да имаш 23 000 с тези позиции, наистина е малко. Аз не съм много голям привърженик на сателитите, не че нямам, но не се напъвам да правя много. Сателитите изискват повече енергия отколкото намирането на качествени линкове от тръстед тематични каталози, директории, сайтове за статии и коментари под статии в сайтове.

Сателитите изискват повече енергия отколкото намирането на качествени линкове от тръстед тематични каталози, директории, сайтове за статии и коментари под статии в сайтове.
Но като цена, оправдават усилията и са си твои 🙂.

seom1, а персонализираното търсене изключваш ли?

Търсенията по фраза са общо за 8те думи към 120000, по точно съвпадение са към 35 000. Освен това сайта е в топ5 по други думи дето не съм оптимизирал за тях.Затова мисля че 23 000 са малко. Но може и да са ОК.
Какво имаш предвид под персонализирано търсене? Как влияе то?

Знам че ще е играчка със сателитите. Никой тук не казва как е най-лесно да направиш няколко (50на) сателита от 0.

Последно редактирано:

Горе вдясно кликаш на логаут и после в уеб история деактивираш персонализираното търсене и тогава пускаш търсенето по интересуващата те ключова дума. А, как влияе? Често ти дава първи резултати, сайтове, които често посещаваш.

Никой тук не казва как е най-лесно да направиш няколко (50на) сателита от 0.

Kъде е 3D Web да си предложи генератора? 🙂)))))
Само му покажи за какво става въпрос, че да не се изплаши човека после 🙂))))

Но като цена, оправдават усилията и са си твои 🙂.

точно заради това от време на време се налага да се тормозя и да правя 🙂

Търсенията по фраза са общо за 8те думи към 120000, по точно съвпадение са към 35 000. Освен това сайта е в топ5 по други думи дето не съм оптимизирал за тях.Затова мисля че 23 000 са малко. Но може и да са ОК.

не съм те разбрал явно, в такъв случай според мен са си ок посещенията, с първите позиции може и да ги вдигнеш до към 30 тина хиляди.

Kъде е 3D Web да си предложи генератора? 🙂)))))
Само му покажи за какво става въпрос, че да не се изплаши човека после 🙂))))

Ще дойде, той сега прави популяризация на новия плъгин агрегатор за WP 😉, няма начин да не мине насам 🙂

Горе вдясно кликаш на логаут и после в уеб история деактивираш персонализираното търсене и тогава пускаш търсенето по интересуващата те ключова дума. А, как влияе? Често ти дава първи резултати, сайтове, които често посещаваш.

горе в дясно при мен е 'вход', не съм логнат в Г. Това означава ли че персонализираното търсене не е активно? Поне на мен така ми се сртува. ED: Сега го видях и го разкарах персонал. Пак позицийте са същите 🙂

Я кажете повече за тула на 3Д

Последно редактирано:

Генерира преведено съдържание. Не е много добра идея да го използваш за сателити, които директно ще линкват към основния сайт. За поддържащо ниво е подходящо и огромното му предимство е, че е изцяло автоматизирано. Ето ти линк към темата с подробности

http://www.webmasterbg.org/showthread.php?t=9098&highlight=

Back
Горе