SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Какъв CRM ползвате?

Предстой ми избор на CRM система и честно казано съм малко притеснен, тъй като никога преди не ми се е налагало да съм в час с подобно чудо, а ме е страх да не залитна в погрешна посока.

Ако сте ползвали нещо и сте доволни - не се срамувайте да препоръчвате ;)
 
Re: Какъв CRM ползвате?

sugar CRM Наско :p Даже Бого Шопов правеше подръжка на проекта, тук има превод на български: http://www.sugarforge.org/projects/bgcrm/ ( не съм разцъквал системата )
Едно Браво, че се ориентираш към бизнес софтуера отначало още :)
 
Re: Какъв CRM ползвате?

Препоръвам www.salesforce.com
Номер 1 от всички уеб базирани по пазарен дял. Личен опит с други нямам.
Има само 2 недостатъка - висока цена и няма бг език.
поздрави!
 
Re: Какъв CRM ползвате?

salesforce наистина изглежда интересно :)

А нещо, което да се хоства при мен някой да предложи? :)
 
Re: Какъв CRM ползвате?

за CRM, наистина sugar е идеалното решение...но е много голямо и сложно за навигация :)
Иначе съвсем скоро стартира българско salesforce и ще предлага наистина качествени неща.
Тук мисля, че е и мястото - ако някои има уеб базирано приложение и иска да го предлага онлайн, като SaaS, може да ми пише :)
Ще се радвам да го обсъдим
 
Re: Какъв CRM ползвате?

А ти ми пиши до къде сте стигнали, не ми трябва нещо супер сложно и т.н. :)

Ще се радвам да го обсъдим ;D
 
Re: Какъв CRM ползвате?

Здравейте ние предлагаме 'on premise' CRM (инсталиран на Ваш сървърен комп.). Основните ползи от системата са, че е лека за внедряване, използване и поддръжка и в същото време предлага много големи възможности. Моля свържете с нас за да обсъдим Вашите нужди.
 
Re: Какъв CRM ползвате?

Мен ме съмнява да излезе salesforce.com на български скоро. Аз работих до преди няколко месеца в тези среди, и нямаше такива тенденции. Но ако kalin4y има вътрешна информация може и така да е.
Мога да препоръчам 2 сайта свързани със CRM в бг. Единият е www.crmbulgaria.com а другия е www.crm.start.bg (аз го поддържам). Мисля че това са основните източници на инфо за CRM в БГ.
Иначе аз горещо препоръчвам SaaS. Инсталирането на приложение на твой сървер крие много повече разходи и проблеми. Иначе знам, че sugar CRM е сравнително читаво - цена/качество.
Можеш да провериш и tiger CRM или нещо такова, чувал съм че е безплатно...
 
Re: Какъв CRM ползвате?

ovanes, разработва се SaaS платформа за българският портал...като в началото ще стартира с три или четири интегрирани приложения. Ако те интересува повече и имаш желание да участваш с твое приложение, можеш да ми пишеш на ICQ-то или Скайпето :)
 
Re: Какъв CRM ползвате?

Здарсти и от мен,
в момента и аз съм в процес на подбор на СРМ и честно казано ще минавам май на Шугър. Тайгър СРМ е на база Шугър с малко опростен интерфейс, но и леко орязан в определени функции. За мащабност - да, но платената версия. Шугър има безплатна версия, която изглежда страшна, но не е :) даже е много интуитивна и лека за работа. Може да се настройва безкрайно лесно и спрямо нуждите на всеки потребител и .... абе за мен е готино. За себе си предпочетох безплатен СРМ на наш сървър и за момента Шугър ме устройва. Още експериментирам и до седмица - две ще мога да дам повече подробности.
 
Re: Какъв CRM ползвате?

Я, кажете, моля, какво правите с тия ЦРМ-та? Четох в интернет, ама не можах да се сетя за нещо действащо.
 
Re: Какъв CRM ползвате?

в нашата фирма управляваме отношенията с клиенти (буквален превод на CRM). Като процеса може да бъде доста дълъг отначало да имаш просто име и телефон на някой (lead). след това ако някой прояви интерес значи имаш oportunity и ако имаш реален клиент (закупил продукт/услуга) имаш вече Account. Това е според Microsoft Dynamics CRM. Може в другите да е различно, но мисля, че това са си стандартни Sales термини.
 
Re: Какъв CRM ползвате?

Да, в Шугър и Втигър СРМ са подобни нещата, с тазли разлика че ние не ползваме LEAD полетата все още, а основно Акаунт и Контактс базите данни за фирмите, с които работим. Има и варианти за създаване на е-мейл кампании и проследяване на кампанията и т.н. Аз лично го харесвам, щото има календар и вградена система за задачи, която се синхронизира от собственият ти СРМ сървър, а не като Аутлук през шеър пойнт сървър или Ексчеиндж сървър.
 
Re: Какъв CRM ползвате?

Значи предимството на ползване на CRM е че всички най-добри практика са вградени в системата и дори да не знаеш какво би трябвало да направиш системата знае. Всичко е канализирано и тече по определен ред. Всичко което говоря е от гледна точка на Salesforce.com защото нямам почти никакъв опит с другите.
Много е удобно но мое лично мнение е, че фирми с персонал под 10 човека (на които може да им се наложи да ползват CRM) е безмислено малко. Тоест не би било оправдано откъм разход.
 
Re: Какъв CRM ползвате?

Я, кажете, моля, какво правите с тия ЦРМ-та? Четох в интернет, ама не можах да се сетя за нещо действащо.

@bgkulinar, големи обяснения вкараха :) Идеята на CRM, е да поддържаш база данни с твоите клиенти, в които се включва контактна информация, поръчки и други неща. Може да се създават акаунти с различни нива на достъп, при което да кажем потребител "А" може да вижда информацията на клиент А, Б, В и др.
Управление и контрол му е майката :)
 
Re: Какъв CRM ползвате?

Където има маркетинг + продажби + съпорт CRM e задължителен. Дали ще ползваш софтуер или не, идеята е една и съща - обгрижване на клиентите!
 
Re: Какъв CRM ползвате?

vtiger.com - е форк на шугъра и е безплатен. единствено ако искаш да ти го инсталират и да ти пишат модули допълнителни - тогава трябва да се шари. Иначе ЦРМ-и под път и над път. :)
 

Горе