SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как в гугъл да се показват и снимки

jorfii

New member
Предполагам се сещате за какво става въпрос.Когато при търсене в гугъл излизат и резултати с приложени към тях изображения.Как може да се постигне това?И сега преди някой да е попитал правил ли съм alt-на снимките или нещо подобно, да кажа че не съм.Това е следващият въпрос какво и как по точно трябва да се направи.Сайта е изграден с е107 система. В момента WYSIWYG е включен качвам снимките в picbg.net и от там с код и съответното оразмеряване на сайта.При това положение в picbg.net още при качването на снимките ми разрешава да озаглавя изображението, после при качване на снимка на сайта ми дава възможност да добавя описание на изображението. Така ли трябва да процедирам или има някакви други начини.Може би е трябвало да преименувам снимките преди да ги кача в picbg.net, не знам? Между другото гугъл е индексирал всичките ми снимки, но с безмислени наименования.Сега мисля че ще трябва да ги променя за да имат целеви заглавия.И тук изниква следващият въпрос:Има ли смисъл от всичкият този труд.
 
Re: Как в гугъл да се показват и снимки

качвам снимките в picbg.net

Когато снимките не са вътре в сайта ти едва ли ще постигнеш много. Ако искаш максимален ефект от google image search качвай снимките в твоя сайт.
 
Re: Как в гугъл да се показват и снимки

Ако снимките не са качени на твоя сайт почти няма никакъв смисъл.

Хубаво е да сменяш името на снимките, още докато са на твоя компютър.

Alt тага - не мога да кажа, че е задължителен - ако го няма сайта ти няма да се разпадне, но за търсачките е хубаво да го има. Същото важи и за описанието на снимката.

И тук изниква следващият въпрос: Има ли смисъл от всичкият този труд.

Отговори си на следния въпрос: Имаш ли трафик от google images в момента?

Ако имаш и си доволен от него - може би не си заслужава труда.

Ако нямаш и ги смениш - само можеш да спечелиш! :)
 

Горе