Как гугл да вижда едно, потребителите друго?

azsym

New member
Има един магазин с 100 продукта. В момента се виждат 100те. Обаче от тях 70 не са налични, но ги пазя само за да правят съдържание.
И естествено получавам запитвания най-вече за тях.
Има ли начин да направя така, че Г да вижда 100те продукта, но потребителите да виждат само 30?
Систената е оскомерс.
Нещо с htaccess? Друго?

П.С. има начин ОСК да показва, че продукта не е наличен, но това няма да ги спре да питат точно за него 🙂

Re: Как гугл да вижда едно, потребителите друго?

Най-доброто решение в случая е да пишеш - продуктът е изчерпан, бла-бла. И когато се появи продукт или пододбен на него, да махаш надписа.

Най-доброто решение в случая е да пишеш - продуктът е изчерпан, бла-бла. И когато се появи продукт или пододбен на него, да махаш надписа.

май така ще бъде. това няма да спре потребителите да питат за ТОЧНО него: що е изчерпан, кога няма да е, как се правят най-хубави кавали, за луната и тн.
ама no joy...

azsym - това се нарича cloaking по моите скромни познания за google search engine и не е добра идея, за да не ти накажат сайта. Което е по-лошото по този начин отблъскваш потребителите си. Аз когато търся нещо онлайн най-много мразя когато го открия като продукт в е-магазин да ми се обадят по телефона и да ми кажат, че го нямат в начличност. И тогава осъзнавам, че се позиционират в гугъл само заради съдържанието, а магазина им е въздух под налягане. А това за "най-хубавите кавали" не знам от какви подбуди си го изцепил, но ако имаш афенитет към оралната любов е по-добре "keep it private"

Back
Горе