Как да махна един сайт от Гугъл?

diabolic.bg

The Old Wastelander
Преди година или малко повече ликвидирах един свой сайт. Подадох молба за премахване на адресите от индекса и както пише там го забраних с robots.txt.

Поради това, че наказанието ми от Г. продължава повече от 2 месеца, подадох молба за ускорено сканиране на сайта от ботовете. Тя влезе в сила от вчера. Днес се надявах да имам голямо количество отстранени грешки от спирането на сървъра преди два месеца по технически причини.

Обаче с ужас открих, че ботовете са наблегнали в търсенето на премахнатия сайт и в момента имам почти 6000 линка, забранени от robots.txt.

Как да накарам тъпите ботове да престанат да търсят липсващия сайт?

Re: Как да махна един сайт от Гугъл?

Най-сигурният начин е 403.
Пак го отчитат като грешка. Написали са ми дори грешка 401 за логина в админ панела.
Освен това на липсващ сайт как да сложа htaccess? Или да направя една празна папка с htaccess в нея. Тези ненормалници ме ошашавиха...

Забраних го от основния htaccess на домейна, пък ще видим какво ще излезе.

Някакви по-добри предложения?

Освен това на липсващ сайт как да сложа htaccess? Или да направя една празна папка с htaccess в нея. Тези ненормалници ме ошашавиха...
Оставяш само .htaccess в който пишеш
Код:
deny from all

Оставяш само .htaccess в който пишеш
Код:
deny from all
Това е ясно, но за да не правя отделна папка, аз сложих в основния htaccess следния код:
Код:
RewriteCond %{REQUEST_URI}?%{QUERY_STRING} (.*)/yohoho/(.*) [NC]
RewriteRule ^.* - [F,L]
Сега забранява абсолютно всеки адрес, който съдържа покойния сайт Йохохо. 🙂

Като резултат от действията ми, днес имам отбелязани 300 адреса от този сайт забранени с 403. Съвсем се обърках, защото в индекса не излиза нито един, а в същото време Гугъл търси тези адреси. Писах на екипа на Гювеч, където имаше мой линк, останал от преди и хората го махнаха. Други вече няма.

Кое е по-безболезнено за репутацията ми пред Гугъл - забраната в robots.txt или 403? И в двата случая ми отчитат грешки.

За теб кое е по-важно? Съобщенията за грешки в УМТ или сайтът да го няма в индекса? Доколкото рабрах искаш сайтът да не е индексиран. Ботът ще си го посещава, колкото и да не ти се иска. Дори да имаш забрани в роботс, това не е гаранция, че сайтът няма да е в индекса.

За теб кое е по-важно? Съобщенията за грешки в УМТ или сайтът да го няма в индекса? Доколкото рабрах искаш сайтът да не е индексиран. Ботът ще си го посещава, колкото и да не ти се иска. Дори да имаш забрани в роботс, това не е гаранция, че сайтът няма да е в индекса.

If you wish to remove your content using the URL removal request tool in our Google Webmaster Tools, you must first meet the criteria listed below.

To remove a page or image, you must do one of the following:
Make sure the content is no longer live on the web. Requests for the page must return an HTTP 404 (not found) or 410 status code.
Block the content using a robots.txt file.
Block the content using a meta noindex tag.

To remove a directory and its contents, or your whole site, you must ensure that the pages you want to remove have been blocked using a robots.txt file. Returning a 404 isn't enough, because it's possible for a directory to return a 404 status code, but still serve out files underneath it. Using robots.txt to block a directory ensures that all of its children are disallowed as well.

То практически не е вече в индекса. Искам да спрат да ми отчитат тъпи грешки и да се заемат със сканирането на това, което е реално съществуващо и което бяха натрупали като грешки при спирането на сървъра, но сега работи прекрасно. Надявам се като последица да ми махнат най-накрая наказанието. Писна ми мои уникални теми при търсене на тяхното заглавие да излизат на 5-7 страница в резултатите.

Последно редактирано:

Back
Горе