SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как да направя събдомейн ?!

Sp0oN

Anno Zero LTD
Не ме разбирайте погрешно ... зная как става :) Въпросът ми е следния:
Конкретно в моят случай...
Всеки събодомейн който направя: в случайя
ххх.изкуството.сом и му направя мейн дир да е изкуството.сом/ххх
Като го направя през цпанела, като се помъча да отворя ххх.изкуството.сом ме редиректва към изкуството.сом.

Ако го направя с редирект пък, не се запазва урл-то да е "ххх.изкуството.сом/блабла". Става изкуството.сом/ххх/блабла...


2рият ми въпрос е, как, когато отвориш изкуството.сом/ххх да те редиректва към ххх.изкуството.сом (пробвах с 301, не се получи. Вика Ноу съч сайт)


Благодаря ви !!!
 
Re: Как да направя събдомейн ?!

wildcard DNS и mod_rewrite за това се сещам аз.
 
Re: Как да направя събдомейн ?!

Я, дай реални директории и ще измислим нещо. Каква е целта? Да изнесеш отделни секции в поддомейни или...?
 
Re: Как да направя събдомейн ?!

Аз скоро си взех Linux хостинг и не знам дали ще съм от полза. Но през H-Sphere CPanel-а като си направя subdomain автоматично ми прави още една директория.
Пример:
Ако преди това в root-a на моята FTP папка имам
domainname.com
след направата на subdomain
имам и :
subdomain.domainname.com папка
С което просто се решава проблема и няма нужда от редирект и т.н.
 
Re: Как да направя събдомейн ?!

значи. Тъй като подписах договор да продавам билети (електронни) за концерти и събития през изкуството.сом, препрочетох на няколко пъти договора, никъде не пишеше, че немога да го правя от tickets.izkustvoto.com. ;)

Спрях се на Вордпрес за система (максимум СЕО, целим високи класации, точно заради това го изнасям от джумлата на изкуството), със ал ин уан сео компонента,
домейн: тикетс.изкуството.сом защото личните ми наблюдения са (аз не съм професионалист в облстта на СЕО, дори начинаещ немога да се нарека, нека кажем просто "четящ"), но личните ми наблюдения са, че гугъл си превежда думите, и си мисля по-късно да лепна и един bileti.izkustvoto.com който да е 301 към тикетс.изкуството, защото другите ми наблюдения са, че освен, че си ги превежда, има и фонетични аналогии за думите. Така ще набарам и 2те едновременно :)

Относно събдомейните... Тъй като искам да го оптимизирам като събдомейн, предпочитам да се намира на тикетс.изкуството.сом.

тук идва голямото ОБАЧЕ:

когато си направя папката на хостинга public_html/tickets/ където се намира системата, и направя събдомейна tickets.izkustovoto.com, при опит да отворя събдомейна, ми отваря изкуството.сом. Имам подозрения, че може да е от рерайта на самото изкуство:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^izkustvoto.valaroma.org$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.izkustvoto.valaroma.org$
RewriteRule ^(.*)$ http://izkustvoto.com [R=301,L]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.izkustvoto.com
RewriteRule (.*) http://izkustvoto.com [R=301,L]

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^valaroma.org$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.valaroma.org$
RewriteRule ^(.*)$ http://izkustvoto.com/ [L,R=301,NC]

Това е целият рерайт който ползвам. ОБАЧЕ, няма логика да е от него, тъй като dir.izkustvoto.com няма този проблем!!! Обаче, и там се появява 2рият проблем:
Когато отвориш дир.изкуството.сом, всичко е наред, в адрес бара си стои дир.изкуството.сом. Обаче като отвориш изкуството.сом/дир/ всичко си стои със /дир/ в адрес бара горе... и ме е страх гугъл да не бани за дупликейт контент...

При опит за 301 от /нейм/ към нейм.изкуството.сом дава грешка 403 (403 беше за несъществуващ сайт нали ?)


.... голям хикс са тия домейни ...
 
Re: Как да направя събдомейн ?!

когато си направя папката на хостинга public_html/tickets/ където се намира системата, и направя събдомейна tickets.izkustovoto.com, при опит да отворя събдомейна, ми отваря изкуството.сом.
ЕУементарен въпрос, но вързал ли си подомейна с папката тикетс? Факт е, че нещо не си направил, що други подомейни работят.

Имам подозрения, че може да е от рерайта на самото изкуство:
Прав си - не е от хтамццесса, но поне го оправи, RewriteEngine On трябва да стои най в началото.

Обаче, и там се появява 2рият проблем:
Когато отвориш дир.изкуството.сом, всичко е наред, в адрес бара си стои дир.изкуството.сом. Обаче като отвориш изкуството.сом/дир/ всичко си стои със /дир/ в адрес бара горе... и ме е страх гугъл да не бани за дупликейт контент...
Би те баннал, ако има някъде линк към тази директория т.е. ако знае за нея. Може да плякнеш Redirect 301 /dir http://dir.izkustvoto.com някъде в htaccessa на главната (горецитирания).

При опит за 301 от /нейм/ към нейм.изкуството.сом дава грешка 403 (403 беше за несъществуващ сайт нали ?)


.... голям хикс са тия домейни ...
403 е форбидден. Например, в /нейм/ няма индекс файл и -Indexes е сложена от хостинга по подразбиране.

Как правиш този 301?
 

Горе