Как да подходя с линкбилдинга на нов сайт

Mepoooo

Banned
Скоро ще стартирам нов ENG wp сайт, в който планирам да има стотици статии. Нов домейн (брандов и лесно запомнящ се, без никакви ключови думи в него), нов хостинг, нов бранд и ще се монетизира с афилиейт програми. В момента имам на разположение около 50-на уникални статии, готови за публикуване и мисля да почна една по една да ги публикувам в сайта. Самият сайт има едно голямо меню, изградено микс от категории и страници с около 20 подменюта и мисля да им вкарвам статии равномерно. Проблемът е, че не знам кое ще е по-добре за СЕО-то:
1. Да почна веднага с линкбилдинга към статии
2. Да оставя известно време сайта без линкбилдинг, докато се индексират първите статии и общо взето Г разбере, че на хоризонта има нов сайт.

3.В случай, че започна веднага с линкбилдинга, то доколкото разбрах, първите линкове трябва да са без никакви анкори, само Url и бранд фраза. Също така, мисля че е много важно същите тези първи линкове да са от максимално релевантни и trusted сайтове, тоест всякакви заигравки с директории, социалки, оспамени блогове и други спамилки не се никак за препоръчване поне за началото, докато сайта е млад и зелен.

4.Добра ли е идеята да закупя няколко хиляди фейсбук лайка към новата фб страница на сайта, като се добавят плавно по 100-на на ден, както и активна Г+, твитер страници, тоест по този начин първите следи от сайта да са от социален характер.

5.Понеже ползвам Гугъл сигналите, та линковете с урл и бранд да бъдат взимани предимно от форуми (контекстуални линкове в поста, а не от подписи), съответно към релевантни на сайта форумни теми.

6.Добре ли ще е да публикувам по някоя и друга статия в най-големите директории за статии като Езине или тези директории е по-добре да се ползват на по-късен етап от време.

7. Мисля принципно линкбилдинга да ми е предимно от guest blogging - добре ли е веднага да се пускат в такива блогове уникални статии+линк, отново без анкор. Всъщност, линк-анкорите мисля да са ми малка част от линк профила на сайта.

Ще се радвам на някой и друг съвет по въпроса🙂

Re: Как да подходя с линкбилдинга на нов сайт

Аз бих си фокусирал почти изцяло времето в правене на много добро съдържание и много добро изживяване на сайта и съвсем малко на правене на много малко на брой качествени линкове от изключително прецизно и претенциозно избрани гест блогове, на които много малка част от статиите им са реално гест блогове и които не продават линкове в сайта си (подробно се анализират, като не се гледа PR и т.н. а съвсем други индикатори за качество на сайта и поведението на неговия админ). В началото сложи само няколко линка, колкото да те индексира и си добавяй постепенно малко по малко статия след статия. След време може и пак някой друг линк, но предимно използвай времето за съдържание и общуване с хората в коментарите (и соц. мрежите, ако това също ти е част от стратегията). А когато вече имаш няколко хиляди посещения на ден и почнеш да получаваш натурални беклинкове, може напълно да спреш линк билдинга и изцяло да правиш сайта си по-добър на 100% от времето. Поне аз така бих направил де, знам че няма да се одобри от някои хора. Това е контент базирана стратегия. Бавна е и сигурна и изисква много труд.

Последно редактирано:

ОФФ: Трябва да започнеш, както се е*е таралеж - ВНИМАТЕЛНО!!! /ОФФ

🙂

За: Как да подходя с линкбилдинга на нов сайт

а така пускай социални сигнали и разпространявай контента си. После ще придобиеш някакъв авторитет и лекичко почваш да правиш качествени линкове 🙂 Това е всичко 🙂

4.Добра ли е идеята да закупя няколко хиляди фейсбук лайка към новата фб страница на сайта, като се добавят плавно по 100-на на ден, както и активна Г+, твитер страници, тоест по този начин първите следи от сайта да са от социален характер.

- Ако са за $5 ... става, макар че ще си купиш едни мъртви души, от които файдата е никаква...

Иначе за линкове - щом е чистак нов сайт, по-добре кротко карай по правилния път. Първия месец гледай основно линкове от социалните мрежи - от личните профили на автора/авторите... От там лека-полека може да засилиш споделянето и примерно на третия месец да започнеш guest blogging (по 2-3 статии на месец е приемливо). И пак повтарям - бавно и славно, иначе ще те акат пингвинчета.

отговори си на няколко въпроса:
1. Колко посетители искам да идват на сайта ми?
2. От къде мисля да ги докарам?
3. Как да накарам посетителите да споделят съдържанието ми? Когато имаш ясна представа за това, ще знаеш и от какви линкове и от къде ти трябват.

виж инфото за този сайт, може да ти хрумне нещо

off-topic - този сайт във флипата е чудесен, но какво става когато инвестираш 205к и на следващия ъпдейт гугъл ти пореже посещенията наполовина? купуването на такива сайтове си е направо гемблинг 🙂

Затова му казвам на колегата да се замисли от къде ще докара трафика. Знам за проекти на които 70-80% от трафика им е от ФБ, това не ги прави лоши, напротив.

по офтопика. Купувача да му мисли, според мен се е прекарал, ама това е друга тема 🙂

Back
Горе