SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как да разбера дали съм наказан от google

ivan81

New member
Здравейте,

Искам да попитам как да разбера дали сайтът ми е наказан от google. Преди около две седмици излизаше на доста предни позиции, сега дори не мога да го намеря с ключовите думи. В webmaster показва, че го индексира. Нищо не мога да разбер. Моля помагайте

Благодаря предварително
 
Re: Как да разбера дали съм наказан от google

Почти всички страници от сайта включително и главната
 
Re: Как да разбера дали съм наказан от google

Найстина е младичък така казано. След индексирането на повечето от страниците, даде грешка на някои линкове - "Ненамерени URL". Отстранил съм всички грешки, обаче продължават да стоят акто грешки при обхождането. Може ли това да е също причина за проблема и въобще ще се разкарат ли тези грешки след като съм ги коригирал.
 
Re: Как да разбера дали съм наказан от google

А имат линещо общо с класирането в Google
 
Re: Как да разбера дали съм наказан от google

Домейна и на няколко седмици, изчакай ще се оправи.
 
Re: Как да разбера дали съм наказан от google

Искаш да кажеш, че с времето ще се поизкача в google и, че сайта е прекалено млад и от там идва проблема? Ако е така добре. Бях се уплашил, че е свършено с този сайт.
Благодаря за бързите отговори
 
Re: Как да разбера дали съм наказан от google

Какво те кара да смяташ, че има основание да ти е наказан сайта? Просто е нормално при нови сайтове да се получава така. Сайта ти вероятно няма достатъчно подходящо заглавие, което да те изкачва нагоре при търсене, а и все още сигурно не е добре оптимизиран. Колегите искат да ти кажат, че е рано да се притесняваш за класиране... и това, че е млад и все още не е е класирал добре, не значи, че като остарее ще се промени нещо от само себе си. Бих те посъветвал да отделиш малко време и да направиш ротинните неща при оптимизиране.
 
Re: Как да разбера дали съм наказан от google

Благодаря за съвета. Имах притеснения относно наказанията, защото както съм споделил по нагоре, преди около две седмици излизаше на доста добри позиции и след това изведнъж изчезна. Не мога да го открия дори на 20 стр. За това мислех, че може да е наказан или нещо такова.
 
Re: Как да разбера дали съм наказан от google

Както спомена един от колегите, новите сайтове понякога се индексират в началото добре... някакъв бонус явно, да видят бял свят. От там нататък твоята работа е да почнеш да го оптимизираш, така, че да си заслужи и запази мястото. В момента моят сайт изскочи от нищото направо на 2-ра страница, но това, не значи, че с времето няма да изпадне от класацията, затова е добре да се погрижим, да се качва, а не да се успокояваме, че се индексира добре. В форума има доста безплатни трикове, как да поддържаш сайта си оптимизиран, един от които е публикуването в разни директории, като е добре да внимаваш къде точно публикуваш сайта си. Ако имаш финансови средства, добре е да си купиш няколко по-силни връзки. Странно, но ако оставиш така сайта си, без да му правиш постоянно оптимизации, той изпада доста назад. Бях чел някъде, че според някой тествания, гоогле следи постоянно за нови връзки. Ако твоят сайт не получава периодично нови входящи линкове, счита, че сайта вече не се поддържа и съответно си губи от серба, пр или там каквото прецени бота им. Това е просто теория, която уж е доказана, не казвам, че в действителност е така. Пожелавам ти успех и после да се похвалиш как е класирането :)
 

Горе