Как да търсите дропени домейни с добри параметри

w1ck3dgam3

New member
Понеже много хора ме питат как става търсенето на дропени домейни с добри параметри, смятам в този пост да напиша поне аз как го правя.

1. Отваряте сайта justdropped.com

- Правите си регистрация (може и от този линк).
- След като се логнете в сайта, странно защо justdropped.com отваря GoDaddy в голям фрейм.
- Най-долу има линк Continue into my Justdropped.com Account. Натискате него и се връщате в сайта justdropped.com.
- Отваря ви се форма в която да задавате какви домейни да търсите.

По подразбиране са избрани най-популярните разширения на домейни и е зададено да търси домейни, които са се дропили през последните 7 дена. Аз оставям всичко така и примерно си избирам един ден от седмицата в който си проверявам за добри домейни.

Трябва да зададете някаква ключова дума, която да се съдържа в името на домейна. Имате избор дали домейна да започва с тази дума, дали за завършва с нея или просто да се съдържа някъде в името.

Аз избирам думата просто да се съдържа където и да е в домейна (Domains should contain:).

Установил съм, че най-добри домейни падат, ако в името на домейна се съдържа думата blog.

Например: myseoblog.org е дропен домейн, който си го взех преди няколко месеца. Ето и параметрите му в OSE.

- След като сте готови, натискате бутона Show the Domains. Установил съм, че по думата blog на седмица се дропят между 1800 и 2000 домейна.

- Генерират ви се страници с имената на домейните.

Трудният въпрос тук е, как да филтрираме всички тези домейни?

- Скролирате страницата и долу под таблицата има линк Download These Results.

- Пишете си адрес на пощата на която искате да ви се пратят резултатите.

Парадоксалното в случая е, че под формата пише: I HATE SPAM as much as you do. Your email address will never be sold or given out to ANYONE else. Въпреки всичко ще получавате спам от този сайт 🙂 Но това не е най-важното.

- Отваряте си пощата и търсите мейла, който ви е дошъл.

- Вътре в мейла има текстови файл, който трябва да отворите.

Домейните обаче са обградени от солидно количество ненужен текст. Тоест, няма как да направите copy/paste. Трябва с нещо да отделите домейните от текста.

2. Изчистване на домейните от ненужния текст

Аз ползвам тези два сайта:

http://dncleaner.com/

http://www.ohashi.us/domaincleaner/index.php

- Селектвате целия текст от текстовия файл, който са ви пратили на мейла с ctrl+a

- Копирате текста с ctrl+c

- Пействате текста във формата за изчистване в някой от тези два сайта.

- Воала! Вече имате изчистен списък с домейните.

3. Прилагане на филтър и отсяване на качествените домейни

Филтрацията на домейните може да се извърши по различни начини в зависимост кой какви инструменти има и ползва. Преди го правих по трудния начин. Първо ще пиша за него, а после ще ви кажа и лесния начин 🙂

По-трудния начин:

- За целта ви е нужда програмата Market Samurai

- Създавате си нов проект и си измисляте несъществуваща дума, която я няма в индекса на Google (например: fhjdskljfhgfskljgfklfajflkfjg)

- Цъкате на SEO Competition

- Понеже няма резултати за тази дума, не е необходимо да избирате Generate Results.

- Вместо това цъкате на Add Custum URLs

- Пействате всички домейни, които сортирахте и цъкате OK.

- Програмата започва да парси резултатите като през по-голямото време от работата си дава Not Responding. Съветвам ви да не поставяте повече от 1000 домейна, иначе няма да ви покаже резултати. Ако имате повече от 1000 домейна за парсене, свършете работата на два пъти или на три пъти.

- След като резултатите ви се изпарсят, вие ще видите показателите на всеки един домейн, според тула Majestic SEO. Добре е да привключите на Fresh Index Data, за да видите актуалните връзки, а не такива, които домейна и имал през историята си.

- Търсете домейни, които линкове са оцветени само в лилаво, независимо от тяхната бройка. И най-вече, гледайте графата RDP - линкващи домейни към главната страница. Тук броят на връзките не е важен, а броят на линкващите домейни. Защото ако например даден домейни има 50 000 връзки, но от 1 сайт, и този 1 сайт реши да махне връзката към домейна, то тогава няма да имате никакви връзки. Колкото повече линкващи домейни имате, толкова по-голям е шанса част от връзките към домейна да се запазят.

Сега е време да напиша и по-лесният начин 🙂

- Сваляте си програмата Определяйка. Руски софт, безплатен, който парси много сайтове и показва много параметри без изобщо да забива. Благодарности на gvv, че ме запозна с нея. Повече инфо за програмта можете да намерите в тази статия.

- Цъкате на бутона Загрузить.

- Пействате си домейните в редактора и цъкате на бутона Сохранить.

- Избирате си по какви параметри ще парсите домейните. Аз лично тук избирам SEOMoz (Open Site Explorer).

- Оставям отметки само на PA, DA, MozRank, Link Count. Другите не ги гледам.

- Пускате програмата да парси 🙂

- След като всичко се изпарси, много лесно може да отсортирате домейните по конкретните параметри, като цъкате самия показател. Например, ако цъкнете на Domain Authority ще ви ги сортира първо по възходящ ред, като го цъкнете още един път, ще ви ги сортира по низходящ ред.

- Гледате кои домейни имат най-високо DA.

- Гледате и другите параметри обаче - броят на връзки, авторитет на страницата, mozRank. Търсите си най-оптималния вариант.

- Добре е да прегледате домейна и в archive.org, за да видите от кога датира и какво съдържание е имал, дали е бил спамърски сайт или не.

- Добре е да видите и анчор текстовете към домейна. Всичко, което сметнете за съмнително го оставяйте.

- Проверете дали е останало някакво съдържание в индекса на Google чрез site:domain.com

- Ако всичко е наред, търсите някой промо код и си го регистрирате на добра цена от който и да е регистратор. Е, може и без промо код 🙂

- Хубаво е след като купите домейна и направите сайт да го добавите в GWT и да следите за грешки. Със сигурност ще има 404 страници, които е препоръчително да се премахнат.

За: Как да търсите дропени домейни с добри параметри

Много приятно и полезно ръководство.

Браво за споделянето.

Благодаря ти за споделените знания.
Имаш репутация от мен. 🙂

Определяйката при тест с SEOMoz на 1950 домейна даде 0 резултати, а с маджестиксео показа едва 8 резултати. С последната обновена версия съм. Може да е моментно състояние. Андрей при теб на SEOMoz показва резултати за всички?

Вчера ми се наложи да ползвам софтуера, и при мен е така. Но при ръчна проверка в OSE, на доста сайтове ми показва 1 линкващ домейн с общо 1 линк към който и да е сайт. Предполагам че проблема е в OSE.

Re: Как да търсите дропени домейни с добри параметри

Готина статия и навярно полезна техника. Но как би коментирал следното, че големите регистратори следят състоянието на всеки домейн и след като изпадне го пускат на търг. Винаги домейн с някакви линкове или референци е зает.

westside: аз бих го коментирал като .... в голяма грешка си да знаеш. всеки ден дропят невероятно много домейни и не всички регистратори пускат на търг неподновените домейни. примерно тия дни дропи един чудесен пр6 с много линкове. а преди няколко месеца си регистрирах ръчно пр5

Общо взето намерих един добър домейн който majestic seo казва че има Referring Domains 1,172 , а OSE казва domain i page autority съответно 29 и 37. До тук добре, обаче OSE смята че сайта има само 1 linking root domain. А кажете сега на кой да вярвам. Освентова от 1700 сайта OSE ми показва 0 на всички параметри, когато използвам Определяйката.

В Majestic на хисторикъл или фреш дата гледаш? Прати ми домейна на лично да го видя. Е, ако решиш го пиши в темата.

Общо взето намерих един добър домейн който majestic seo казва че има Referring Domains 1,172 , а OSE казва domain i page autority съответно 29 и 37. До тук добре, обаче OSE смята че сайта има само 1 linking root domain. А кажете сега на кой да вярвам. Освентова от 1700 сайта OSE ми показва 0 на всички параметри, когато използвам Определяйката.

Вярвай на маджестика в случая. Осата има проблеми напоследък.

Вярвай на маджестика в случая. Осата има проблеми напоследък.

Имаше ъпдейт на OSE, затова имаше леки проблеми в последните няколко дена.

Re: Как да търсите дропени домейни с добри параметри

Производителите оправиха бъга с OSE. Пуснете си програмата, ще ви предложи ъпдейт. Ъпдейтвате и си парсите данните от SEOMoz 🙂

w1ck3dgam3 @ Пробвах данаправя ъпдейт, но при натискане нещо се зарежда и програмата директно се изключва. След влизането ми дава някаква грешка. Възможно ли е да е от ограничени права на PC. КАто се има предвид че инсталацията минава като хората.

w1ck3dgam3 @ Пробвах данаправя ъпдейт, но при натискане нещо се зарежда и програмата директно се изключва. След влизането ми дава някаква грешка. Възможно ли е да е от ограничени права на PC. КАто се има предвид че инсталацията минава като хората.

При мен си работи супер програмката.

Re: За: Как да търсите дропени домейни с добри параметри

Re: За: Как да търсите дропени домейни с добри параметри

При мен пък, след ъпдейта се показват коректно параметрите от OSE, ама пък за сметка на това спря да показва PR 🙂

Страхотно полезна тема, благодаря много за споделената информация!
Имам само едно въпросче, има ли къде да се проверява за дропени .bg домейни?

Back
Горе