Как не се прави ... с примери :)

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
Разглеждах публикациите на "партньорите" на семинара Новите SEO правила. 90% не са сложили линк към организаторите, над 50% дори не са дали линк към самото събитие ??? Мисля да си сменя темата на лекцията за семинара на : Как не се прави ... с примери :happy:

Не знам защо са забравили, че за да ПОЛУЧИШ ТРЯБВА ДА ДАДЕШ ? 😢

За всеки случай да си знаят, че ще ги пропуснем в поканите за SEO конференция 2013, sorry 😛

Простите хора на запад правят link building със събития и прес релийзи, умниците при нас си пазят линковете за черни дни. Да си ги пазят, ще им потрябват скоро :clap:

Последно редактирано:
За: Как не се прави ... с примери 🙂

Оххх Лазареееее и ще се изправиш на крака и ще прогледнеш с очи един ден.....

На когото не харесва,
Да не слуша, много лесно
И на мен, не ми харесват
Много неща

... Пееше време оно Милена 🙂

Последно редактирано:

Реших да погледна да видя дали не съм от някой от съгрешилите и ... добре, че е Огнян Младенов. Срам не срам забравил съм да сложа линк към семинара, та аз съм един от примерите. Спокойно можете да ми дадете по една отрицателна репутация дори тук, защото мисля че я заслужавам. Пропускът е факт и начинът за допускане на тази грешка не е важен, за мен е по-важно да си призная че съм я допуснал. Моля, всички засегнати да приемат извиненията ми!

Не се издавай бре, до теб не бях стигнал още :cska: Признат грях, не е грях (или е половин) ... A и откъде да се научиш, щом "големите" го правят зле ?

Но използвам случая да копирам част от един мой коментар по темата във Фейсбук (да не отива уникалното съдържание на вятъра :happy🙂

... Организацията обаче, не се прави от нас и не ние трябва да се договаряме за елементарни неща, които са част от добрите световни практики. Затова и им подсказах, че за нашите събития няма да са част от хубавината 🙂

Опитваме се да правим събития на доста високо ниво и затова очакваме от партньорите си да бъдат поне на сходна висота. Ако не са дорасли, sorry 🙂

Ще допълня и още нещо, а който може да го разбере, ще схване и какво е изтървал. Ние сме SEO фирма, и като такива следим внимателно всички нови връзки и споменавания с добро в нета към нас. Благодарни сме и обичаме да се грижим за хората и сайтовете, които са направили жест и за целта осигуряваме към всяка публикация с линк към нас между 60 и 100 социални сигнала от истински, авторитетни профили + поне 10 линка с прилично качество към тях. Ако някой на мен ми предложи подобна далавера, повярвай ми, през ден ще пиша за него и ще се скъсам да му пускам линкове. Е ... това е принципа "дай, за да получиш" 🙂

Последно редактирано:

Не се издавай бре, до теб не бях стигнал още :cska: Признат грях, не е грях (или е половин) ... A и откъде да се научиш, щом "големите" го правят зле ?

Мен големите не ме вълнуват ни най-малко, те отдавна са ми доказали "какви са и какво правят". За предния семинар бях пуснал линк, този път съм забравил. За мен забравянето и незнанието не е извинение и затова беше нужно признанието ми. От тук насетне още повече ще внимавам. 🙂

Разглеждах публикациите на "партньорите" на семинара Новите SEO правила. 90% не са сложили линк към организаторите, над 50% дори не са дали линк към самото събитие ???

Може би малко офтопик по темата, понеже не съм партньор на събитието.
Знам какво имаш предвид, понеже съм бил партньор на други събития и като такъв при мен винаги е имало статия с линк към страницата на събитието, самото събитие се анонсира на индексната страница и във фенстраницата на сайта във фейсбук. От любопитство съм преглеждал какво правят другите партньори на конкретното събитие - и с изненада установявам, че се случва не само това, което описа, но и още по-фрапантни неща, като пример - споменали са за събитието в някаква статия, която не е анонсирана никъде, освен ако не потърсиш с търсачката в сайта, даже не са споменали за самото събитие, а целта им е да спечелят линк от организаторите и всякакви такива тарикатлъци.
Някой хора наистина не знаят какво да правят за да бъдат полезни на себе си, тарикати на дребно.

Давайте да правим семинар за медии, блогъри и другите типажи писари - КАК се ПРАВИ в Нормалния Свят 🙂 Медии и блогъри зад океана с кеф говорят за успешни проекти, споменавайки истинските им имена, а не "един сайт в интернет".

Повечето блогъри се справят чудесно, но медиите и журналистите са от друга вселена, Митак :scared: правили сме обучения в почти всички големи уеб медии. Говориш, обясняваш, показваш с часове добри практики от водещи световни сайтове ...

Всичко е наред, докато се стигне до частта, че журналиста като копи пейстне съобщението за пресата, трябва да го прочете и да напише 2-3 изречения уникално подзаглавие. Или пък след като си напише статийката пак да се замисли за 2 минути и да напише същия този абзац така, че да е релевантен и да задържи вниманието на читателя за онези 4-5 секунди в които последния взема решение дали да чете нататък или да се пръждоса от сайта.

В този момент небесата се разтварят и започват да ти носят вода от 99 кладенеца защо това не може да стане, как нямали време за мислене и как в трудовата им характеристика не пишело, че трябва да плющят и да туитват шедьовърчетата си :happy:

Нищо не ни струва, обаче да опитаме да им го кажем отново 🙂 за съжаление журналисти в залата едва ли ще има 🙂

Re: Как не се прави ... с примери 🙂

Я, и аз като една черна станция да питам. Какви са критерии за подбор на партньори. В сайта на интерактив шеър не видях такива. Пише ли изрично, че трябва да има линк към събитието? Ей, такива дребни детайли. За кои партньори важи правилото за линка? Медийните (дума 😛)?

За: Re: Как не се прави ... с примери 🙂

За: Re: Как не се прави ... с примери 🙂

Я, и аз като една черна станция да питам. Какви са критерии за подбор на партньори. В сайта на интерактив шеър не видях такива. Пише ли изрично, че трябва да има линк към събитието? Ей, такива дребни детайли. За кои партньори важи правилото за линка? Медийните (дума 😛)?

... Организацията обаче, не се прави от нас и не ние трябва да се договаряме за елементарни неща, които са част от добрите световни практики.

Re: Как не се прави ... с примери 🙂

OK, ама по севета няма да станеш партньор без писмен договор, каквата е практиката у нас. Пропуск на Мартин е, че прави масовост за партньори, а после нямало линкове.

Мисълта ми е, че не е виновен тоя, дето яде баницата.

Back
Горе