Как работи репутацията във форума

nbsp

New member
Всеки потребител при регистрирането си получава репутация от 10 точки.

За да раздава репутация потребителят трябва да има направени 50 поста и да има репутация не по-малка от 10.

Преди да дадете репутация на един и същи потребител, трябва да раздадете на 20 други потребители.

Можете да давате до 10 пъти репутация за 24 часа.

Всеки потребител стартира с възможност да дава 1 точка репутация при едно гласуване.
Броят на точките, които можете да раздавате се увеличава с 1 на всеки:
- 1000 публикувани поста
- 365 дни
- 100 точки репутация която получите

До голяма степен това се настройките по подразбиране на ВБ, които ако работят добре, ще останат непроменени.

Re: Как работи репутацията във форума

Да оставиш положителна репутация на някой, е начин да кажеш благодаря, ако човекът ти е помогнал с нещо (и това да бъде забелязано и от другите). От друга страна освен чисто естетическите функции, мисля да въвеждам и някои чисто прагматични екстри, свързани главно с негативния отзвук, който някои членове тенденциозно предизвикват в останалите.

Мисля, че е ясно, когато си благодарен 🙂 Няма да споря, просто темата ме заинтригува, защото от самото начало се чудех защо хората се оценяват. Примерно моята репутация постоянно беше нагоре надолу и в много редки случаи разбирах защо всъщност е така.

Т.е. очевидно съм правила неща, които не се или се нравят, но нямах идея кое точно предизвиква негативна реакция, за някои позитивни си имаше съвсем ясна индикация 🙂

Може би не е лошо репутацията да не е анонимна и да е ясно кой ти я дава 🙂

Kalin4y, как така ще се влошат ?
Напротив ! Ще се издигнат на по-високо бизнес ниво.

Давам 2 репутации за 3 линка към 4 яицазимитпо лъгуг-а 🙂

Бизнеса си е бизнес !

Kalin4y, как така ще се влошат ?
Давам 2 репутации за 3 линка към 4 яицазимитпо лъгуг-а 🙂
ee това са си чисти 12 линка 😀 отпусни още малко репутация и ще помислим по въпроса 😉

Ми гледал съм в други форуми... Потребителите искат да виждат, админите пък не. По-добре да е анонимна защото при всяка негативна доза хората почват да вадят томахавките, да се завива към едни не особенно лицеприятни офтопици...

Положителната репутация трябва доста да се натрупа за да бъде видяна 🙂
Зеленото квадратче под броя постове които има всеки. Ако броят на квадратчетата нарастне тогава потребителят е получил бая положителна репутация. Но не виждам перспективи това да се случи скоро с който и да е...
Ако почервенее значи потребителят е получава доста негативна.

Благодаря за обяснението 🙂 пробвах зеленото квадратче, на мен ми изписва, че съм с неизвестна репутация, а на теб, че си започнал да натрупваш 🙂 (доколкото добре го превеждам де)

Мога ли да дам на Румито 15000 точки репутация 🙂

Литър/точка за първите 2 литра. След това - по договаряне. Готов съм и на точка-пържола, точка-картофки, точка-бира и т.н. 🙂 Анонимноста гарантирана !

Анонимноста гарантирана !
не съвсем, но щом казваш 😛

ако някой се интересува от репутация на едро може да се договорим
100 - каса бира
1 000 - емм... каса бира с печено агне
10 000 - по договаряне

пишете на ЛС 😉

Back
Горе