Как се изкарват пари с Adsense

Re: Как се изкарват пари с Adsense

И аз ще сложа един screenshot. Малко е монтиран - използвам го за визуализация 🙂. Успех на всички. Все пак няма как да сложа >10000 и пак да съм през WU
attachment.php

Прикачени файлове

• Adsense.jpg
    Adsense.jpg
    20 KB · Преглеждания: 0

Аз пък му вярвам. Имам сайтове дето от 1500 импресии правят 1 цент и такива дето от 3..5 импресии - долар и то български. На едните ctr е срам да го напиша колко е на другите 15..20%. Но кулинара е прав първо трябва сео за да се класираш, а преди това нюх и умения за какво да се бориш. За съжаление сеото е доста по-лесно.

А аз не вярвам поради една проста причина.Повечето тук знаем кои са най-скъпите кл думи.Като видях как му свършва последното изречение ми стана ясно колко е реален скреена.Имало ниши с по 50-60 долара на клик хаха да не си довършвам мисълта щото май няма нужда.

П.С Пожелавам ти наистина да ги изкарваш тея пари.

Не съм склонен да повярвам. Какво трябва да прави дадена фирма за да отдели по 50$ за клик ами то и наркотици да продава пак няма да може да си ги избиие. Също ако генерираш от 5 импреси 50 $ дечицата на Г. 100 % ще проверят сайта, а едно от условията им е да имаш достатъчно количество и качествена информация а с кликаемоста бих се обзаложил че сайта ти е от 1 макс. 2 страници. Реално най-скъпо платените думи, за които ми е плащано до този момент са от 2,5$.

А това, че някои си играе да прави сайтчета за 10, 20 ст. на клик – явно нищо не разбираш, защото да правиш сайт поне за мен не е да стана милионер. ЗА МЕНЕ ДА СЪЗДАВАМ САЙТОВЕ Е УДОВОЛСТВИЕ. Създаваме неизмеримо чувство да виждам как със всеки изминал ден посещенията растат и 1000$ не биха ми заменили тези чувства.

Не съм склонен да повярвам. Какво трябва да прави дадена фирма за да отдели по 50$ за клик ами то и наркотици да продава пак няма да може да си ги избиие. Също ако генерираш от 5 импреси 50 $ дечицата на Г. 100 % ще проверят сайта, а едно от условията им е да имаш достатъчно количество и качествена информация а с кликаемоста бих се обзаложил че сайта ти е от 1 макс. 2 страници. Реално най-скъпо платените думи, за които ми е плащано до този момент са от 2,5$.

А това, че някои си играе да прави сайтчета за 10, 20 ст. на клик – явно нищо не разбираш, защото да правиш сайт поне за мен не е да стана милионер. ЗА МЕНЕ ДА СЪЗДАВАМ САЙТОВЕ Е УДОВОЛСТВИЕ. Създаваме неизмеримо чувство да виждам как със всеки изминал ден посещенията растат и 1000$ не биха ми заменили тези чувства.

клика ти е максимално толкова, колкото даваш комисиона за докаран клиент / конверсията на сайта ти. няма никакъв проблем примерно за клик по $100 ако всеки трети купува и продаваш примерно скъпи водни легла по $10000. ако рекламодателя не е глупав ще насочи към теб реклама по разположение. ти ако не си глупав, първо ще почакаш да види че има кликове и продажби , после ще го спреш или ще му пишеш за персонална реклама. още по-добре става когато конкурент иска да измести постоянен рекламодател. няма никаква разлика дали е афилиейт или реклама, ако генерираш качествен таргетиран рафик.

добре момчета,
щом има толкова неверници тука ще ви предложа нещо.Следващият чек трябва да ми пристигне до няколко дни,защото е с експресна доставка.Който има желание може да дойде и да го види с очите си.Както казаха момчетата в друга тема - не е лошо да се съберем на по бира и да обсъдим нещата.А относно цената на клик- само искам да ви кажа на Butch и Alabam4eto,че явно малко се занимавате с интерент.Колкото повече сайтове рекламират в adwords в дадена ниша,толкова по голяма е цената да си на първа страница.Например ако 20 000 фирми реклмаират с adwords и целят: "адвокатски услуги",как мислите Google определя кои 10 от тях да са на първа страница?Ами много просто- тия които дават най-много на клик.И последно искам да ви кажа,че този сайт дори не е глобален,а английски и има не повече от 200 посещения на ден,обаче когато погледнеш от дясно в Google при търсене на някои от ключовите думи,на които е топ 10,виждаш че има 12-13 страници с adwords рекламодатели- а сайтът е топ 10 за над 150 такива ключови думи.

Мене общо взето не ми пука… но всъщност ако се замислиш какво направи ти ? Ами влезе във един форум и написа искате ли да изкарвате един милион от адсенс вижте аз успях правя хилядарка.
Общо взето влезе да се изфукаш или да провериш тез такива бала ми ли са за да ми се хванат.
Ако ти наистина правиш това и си решил да помагаш на колегите, а не само да се фукаш тогава би трябвало да споделиш – ключови думи, оформление на сайт и прочие. Ти не казваш нищо казваш само СЕО. Ами колега вярно е, че колкото по-голяма конкуренция толкова по-високо заплащане, но при цена на клик от 30$. 100 посещения са 3000$ това прави на месец (30 дни) по 90 000, а от тук на година 1 080 000. Не гарантирам за правилни сметки ! Но за тези пари може да си направи ама най-добрата СЕО кампания и да излезе на първа страница и да си носи посещения не от по 100 души а от десетки пъти повече.
Ако си готов да спорим нека да видим АДЖАБА тези американци толкова ли са прости и ядрени ракети ли продават по интернет ?

Ето дай подробности за твоя “златен” проект и ако успееш да ме убедиш било тука или на ЛС ще ти се извиня официално пред всички.

Мене общо взето не ми пука… но всъщност ако се замислиш какво направи ти ? Ами влезе във един форум и написа искате ли да изкарвате един милион от адсенс вижте аз успях правя хилядарка.
Общо взето влезе да се изфукаш или да провериш тез такива бала ми ли са за да ми се хванат.
Ако ти наистина правиш това и си решил да помагаш на колегите, а не само да се фукаш тогава би трябвало да споделиш – ключови думи, оформление на сайт и прочие. Ти не казваш нищо казваш само СЕО. Ами колега вярно е, че колкото по-голяма конкуренция толкова по-високо заплащане, но при цена на клик от 30$. 100 посещения са 3000$ това прави на месец (30 дни) по 90 000, а от тук на година 1 080 000. Не гарантирам за правилни сметки ! Но за тези пари може да си направи ама най-добрата СЕО кампания и да излезе на първа страница и да си носи посещения не от по 100 души а от десетки пъти повече.
Ако си готов да спорим нека да видим АДЖАБА тези американци толкова ли са прости и ядрени ракети ли продават по интернет ?

Ето дай подробности за твоя “златен” проект и ако успееш да ме убедиш било тука или на ЛС ще ти се извиня официално пред всички.

Виж прав си затова- въобще не трябваше да започвам тая тема,целта не ми беше да се хваля или още по малко да заблуждавам хората тук.Както казах вече,занмимавам се със SEO и интернет вече 6 години,но едва вчера се регистрирах тук,ако исках да се хваля или да давам акъл,не мислиш ли,че щях да го направя по рано?Ако искаш като ми дойде следващият чек ще се разберем да се срещнем лично и ще ти го покажа,но после ще те помоля да напишеш,тук във форума, какво си видял и дали съм си измислял.

А иначе сега се убедих,че не следиш много много кои сайтове какви пари правят в нета,може би само българските гледаш!?.Ще ти дам един пример.В английския google всички сайтове,които са топ 10 за: "property" и "property for sale" правят ненормални пари.За този: findaproperty.com знам че прави по над 1 000 000 паунда на седмица,а той е втория по популярност сайт,представи си колко прави първия - rightmove.co.uk?!Ако анализираш сайтовете на първа страница на тези ключови думи,ще видиш че са но по 12-13 години всичките,освен един -zoopla.co.uk.Добре тогава по твоята логика,като всички сайтове са "стари играчи" и правят луди пари,как аджеба са допуснали 2 годишен сайт да се намърда там?Те могат да си позволят да наемат по 100 човека да им правят SEO?Ама и аз незнам защо се връзвам на глупости,всеки има право на мнение,спирам вече с обясненията,защото ми писна,успех ти пожелавам.

За последно си губя аз времето да пиша по темата.Property нишата в google.co.uk ми беше първата СЕО поръчка 2005 година.От месец експериментирам с БГ пазара,за това съм из българските форуми а на теб не мога да ти схвана замисъла + това и тоталните нубове знаят,както казах за кое колко се плаща.Ти си завърши поста с нещо от сорта 60 долара на клик.Рекламодателя плаща толкова да ти колко вземаш от 60 е др въпрос.Схващаш ли ми намека?И като цяло подобни постове са тотално "нууб" за мен къде по опитни псевдо гурута съм срещнал из нета (малко смях http://www.buymystupidebook.com/ )

И пак да кажа искрено се радвам,като видя някой да прави пари в интернет.

Последно редактирано:

От това което съм обсъждал с други adsense потребители,получаваме между 60-80% от даден клик,защото са правени такива експерименти и ако беше както казваш,за да има такива,които получават по 50$-60$ за клик,значи някой трябва плаща по 600$ на клик!!А това вече ми изглежда невъзможно.

тук сметките са грешни и може би затова идва излишното напрежение 🙂

Кликове(консистентни) за по $50-60 няма. За по $5-6-7-8-10-15 има.

Гугъл слага най отпред не този, който дава най голям бид, а този, който би направил най голям оборот[клик за начинаещи]. Т.е. в ниша с "минимални бидове" (за първа страница) по $8, като рекламодател имам доста кликовe за по $0.25 именно от първа страница.

По изводите от горното тези, които могат да смятат, ще разберат колко е истинноста в твърденията на @iisark.

Ако има нещо вярно в казаното от iisark (щото малко се омота) му пожелавам късмета да не го изоставя, но да не прекалява с изводите, защото явно не са му силна страна.

@nikoladd - не искам да споря, по скоро да потвърдя, според мен цената, която плаща рекламодателя, е цената, която неговия конкирент е склоен да плати. Т.е. ако има 2-ма единия от който дава 0.25, а другия 8$, то ако някой кликне на рекламата на втория, то от него ще се чарджнат 0.25, т.е. цената която конкирента е склонен да плати. И имаше и други неща за то ва кой излиза на първо място и т.н., ама това вече е отклонение от темата.

Все пак, човека предлага на невярващите да ходят и да му видят чека. Какво по достоверно от това?

Аз единствено мога благородно да му завидя с моите скромни доходи от адсенс 🙂

Последно редактирано:

Аз не казвам вярвам ли или не ще кажа само, че като публикуващ обяви повече от 2 долара не съм има на клик, но имам клиент в германия, който е плащал по 5-7 евро на клик (и то позиции 2-4) и то в ниша, където не се намесват адвокати, имоти или други от листата на сео пич примерно (БТВ мерси за листата гледал съм преди години такава, но сега си рефрешнах някой неща)
Според мен е възможно при някой кампании (особено пуснати безогледно и безгранично) да стигне бида до 30 долата, но колко ще вземе човек от тия 30 $ кой знае 🙂

Back
Горе