Как се обновява информация в google maps

cyberpower

New member
Здравейте,

Някой знае ли как може да се обнови информация в google maps? Става въпрос за един хотел на който му правих сайт, има го в google maps но информацията е супер не актуална трябва да се сменят снимките, емайл адреса че даже и мястото му на картата е леко объркано.

Re: Как се обновява информация в google maps

Откъде е влязло в картата - "От собственика" или от някой външен ресурс от типа booking.com, tripadvisor.com и пр.

Макар че това може и да не е от значение...

Имаш ли достъп (пряк или косвен) до телефона на хотела, който е записан в мапса?

Ами така като гледам взема съдържанието от guide-bulgaria.com‎.

Имам достъп до телефона на хотела.

Като го добавя в google places реално ще създам нова точка в картата а няма да променя старата, поне така предполагам защото видях само бутон за добавяне на нова фирма.

Проблема в случая е че като се напише името на хотела излиза като първи резултат google maps със супер неактуална информация даже е и с грешни кординати.

Ако го добавя на ново предполагам старата карта ще остане като първи резултат. Освен да пробвам да се свържа с guide-bulgaria и от там да го променят за друг начин поне аз не се сещам.

Ами така като гледам взема съдържанието от guide-bulgaria.com‎.

Имам достъп до телефона на хотела.

Като го добавя в google places реално ще създам нова точка в картата а няма да променя старата, поне така предполагам защото видях само бутон за добавяне на нова фирма.

Проблема в случая е че като се напише името на хотела излиза като първи резултат google maps със супер неактуална информация даже е и с грешни кординати.

Ако го добавя на ново предполагам старата карта ще остане като първи резултат. Освен да пробвам да се свържа с guide-bulgaria и от там да го променят за друг начин поне аз не се сещам.

Добавяш оттук http://www.google.com/local/add/g?hl=bg&gl=BG#phonelookup

с телефон, който е в старата карта. Правиш промяна, потвържаваш промяната с пин-кода, който идва на този номер.

Това звучи доста логично, само този пин код по какъв начин идва че телефона който са дали е стационарен, ако идва с смс няма да стане номера.

Това звучи доста логично, само този пин код по какъв начин идва че телефона който са дали е стационарен, ако идва с смс няма да стане номера.

Избираш вариант за обаждане от Google, ще издиктуват кода.

Back
Горе