Как се процедира с copy/paste "оптимизаторите" ?

w1ck3dgam3

New member
Здравейте,

Досега не ми се е случвало някой да ми копира текстовете, но ето че се случи и това.

От сравнително скоро време оптимизирам един сайт и засега нещата вървят чудесно. Последната статия, която съм написал я публикувах в една нова директория за статии - warminz.com.

Като автор на няколко директории за статии, работата ми е свързана с ежедневна проверка за уникалност на чакащите статии и одобрение (или неодобрение). Тази сутрин получавам в една от моите директории (аквичоп.net) статия, която е моя - същата, която бях публикувал в warminaz.com. За всеки случай проверих с адвегото и се оказа, че лицето Миро Спасов, освен че иска да я публикува в моята директория, но с негови линкове, я е изплагиатствал и я пуснал в един сайт за обяви.

Код:
http://goo.gl/UUrIl

Искрено се радвам, че статията първо се е индексирала в директорията на колегите.

Въпросът ми е - какво правим с този начин на работа? Това че са строители не ги оправдава, че не разбират. А според мен разбират много добре. Значи на мен може да ми се оттели вола от писане и то само на уникален текст, а някой друг си мисли, че ще мине тънка лайсна.

То че няма да постигнат резултат с copy/paste - няма, в това поне съм спокоен. Въпросът е, че ми крадат съдържанието.

Как да се справя с такива играчи? Как да го накарам да спре да ме копира? И съм 100% сигурен, че същата тази статия (явно си я е харесал) ще пробва да я публикува и по други директории за статии и в някои от тях ще му я одобрят.

За: Как се процедира с copy/paste "оптимизаторите" ?

https://www.google.com/webmasters/tools/dmca-notice?hl=en Няма по-добро решение до момента 😉.

Re: Как се процедира с copy/paste "оптимизаторите" ?

Поговори с човека, който прави проблема. Възможно е да е станала някаква грешка.

От опит мога да ти кажа, че има копирайтъри, които пробутват едно и също съдържание на двама свои клиенти или пък продават съдържание, което е написано за клиент A на клиент B, ако клиент A не го е публикувал примерно няколко месеца.

Не знам дали случаят е такъв, може и да е друго, но пробвай първо като хора да се разберете. Иначе директории на трети хора ще получават DMCA, а те не са виновни в случая.

Абсолютно по никакъв начин няма да ги спре. Репорта до Гугъл има някакъв ефект, но в случая съм съгласен с cloxy, че страдат сайтове на невинни хора. Ако ставаше въпрос само с репорт до Гугъл, то Гугъл трябваше да банне сигурно поне 50% от българските сайтове, че ми крадат информацията. Който иска винаги ще открадне.
Друг вариант - пиши на колегите си които имат социални мрежи и им обясни каква е случката и какви са последствията. Те като твои колеги ще ти обърнат внимание. И най-накрая се свържи с наглия крадец и му покажи, че ще му се стъжни живота ако продължава така.

Странникът, чак пък да му се стъжни 🙂 Хич не обичам да тръгвам с рогата напред и до известна степен просто не ми се разправя. Ще го оставя на пандата :happy:

Бе то е така, не е хубаво да се тръгва с рогата напред, но някой хора не разбират от дума. Аз и за това ти предложих този начин на процедиране. Защото когато му напишеш едно писъмце, в него ще му изброиш и покажеш, че си предупредил твоите колеги които имат директории за статии, всеки гледа уникален контент и да не е крадено съдържанието. И по този начин тоя образ автоматично влиза в списъка на спамерите и си затваря достъпа до директориите. Поне аз така си мисля - ако се подкрепяте авторите на директориите едно, че ще е по-лесно, а после той ще види, че номерата му не вървят. Освен при такива, които са оставени на самотек. Но според мен щом един собственик на директория не си я поддържа, тогава заслужава репорт (малко крайно мнение, но това мисля).

remontnapokrivi.dir.bg
Ако става дума за този го познавам (и той е самоковец) пича не разбира нищо от СЕО по скоро разбира от СЕ(л)О-оптимизация.
Постоянно си прави разни сайтчета по блогове и ги рекламира в адуърдс на отложено плащане и после не плаща, след това си прави нова карта и пак същото (така правят почти всички в рекламите за ремонт на покриви)
Използвай номера от линка и се свържи с него.

И аз имах такъв проблем. Супорт в Г, е най-доброто решение според мене.

Току що и аз станах жертва на пандите при това защото някъв крадец недоклатен ми присвои статията:

9 съвета за избор на адвокат | Блог на адвокат Михаил Мерджанов - ето я моята

Адвокати, Младши Адвокати, Чуждестранни Адвокати, Адвокатски Дружества, Адвокатски Съдружия, Адвокатски Сътрудници - Как да изберем адвокат - ето я на колегата крадец

Естествено сигнализирах гугъл, но сайта ми изчезна от SERP по ключовата дума. Писах и във формата за контактни на въпросния сайт та чакам да видя каква ще е реакцията му. Честно казано хич не съм на кеф.
😡

А ето го и сайта на крадеца - ttp://www.dizainero.com/* и e-mail:web@dizainero.com. Не съветвам никой сериозен колега да работи с тоя плагиат, а честно казано и се надявам хората търсещи отзиви за работата му да попадна на това мнение!!!

Последно редактирано:

Не трябваше да линкваш крадената, сега иди обеснявай, че нямаш сестра.
Пробвай репорт, както посъветваха и мен. При мен обаче статията ми беше първоизточника, а дубликата отиде някъде в неизвестното. Не знам дали заради пандата или заради ръчния репорт.

Още един съвет от мен: имам преки наблюдения върху работата ти. Регулярно след като ти одобрят статията в която и да е директория за статии бързаш да я минеш по социалки с цел да се индексира, помня че така ми беше казал веднъж, поправи ме ако греша. По-добре пробвай разни пинг сервизи или си направи няколко спамърски акаунта в twitter.

Добавянето по социалки си е "показване" пред другите, което както виждаш може да ти изиграе лоша шега. Ама вече като гледам Google как ги толерира тези социалки хич не се надявай, че ще ти индексира статията по-бързо. Беше това време. Сега индексира когато му е кеф.

Така че моята препоръка е да изчакаш докато се индексира и тогава я букмарквай.

Ще го имам предвид, това с букмарка. Ама когато става дума за сайт в челни позиции в SERP, конкуренцията така и така си ги обхожда. Иначе репорта беше първото което направих, да видим какво ще стане. И със спамърските акаунти в Туитър съм на ти. А точно в тоя блог е временна версия докато се изработи истинския сайт и инфото се прехвърли в него. По тая причина не съм линквал статите от него на различно място освен в +1 и Туитър. Това е странното.

Абе то че изчезна - изчезна ама знае ли човек ок къде пак го е краднал това.

Back
Горе