Как се търгува с домейни?

Re: Как се търгува с домейни?

Е, Godaddy едва ли биха ти прибрали парите ей така, освен ако нещо не си прочел 🙂. Факт е обаче, че имат най-противния интерфейс за подобна компания, затова отдавна съм ги отписал. При тях единствено ако съм си харесал някой домейн от среден клас бих го пуснал за бекордър, тъй като е по-евтинко.

Иначе, ако някой мисли да се занимава с домейнинг, най-подходящото място за съхранение на домейни според мен е Namecheap.com.

Както писах два пъти, пари няма да ти върнат, само ще имаш възможност за нов бекордър.

bgkulinar - изглежда са променили отношението си към клиентите и по скоро политиката си, защото ми върнаха парите обратно ( в пейпал сметката) 🙂
Хубаво нещо е конкуренцията, ... и така се прави бизнес, защото освен че останах доволен, като клиент, пак им "върнах" парите - просто си купих, още малко домейни.

Като се замисля, това с невръщането на парите е за неуспял бекордър, а не за канселиран такъв. Можже би някой ще сподели за несупял бекордър дали връщат или не.

В Sedo като купувам домейн, от тия с фиксирана цена, ще трябва ли да плащам допълнителна комисионна или тя е включена в цената която се показва за домейните?

Мерси bgkulinar. А какво да правя с домейн в зоната .tv който предстои да закупя, от ICN ми казаха че не мога да го трансферирам към тях, защото бил национален домейн? От Sedo ми написаха да чакам докато продавачът го push в техния акаунт. След това тоя домейн трябва ли да си остане в същия регистратор, демек и аз да си направя акаунт там?

Пуш означава точно това, прехвърляне на домеин от един собствник на друг в рамките на един регистратор. Значи, ще трябва да си направиш акаунт, там където е регнат домейна. После може да трансферираш, но напр при татенцата до 60 дни след пуш или трансфер, не можеш да трансферираш към друг.

Да но ставаше въпрос за пуш от продавача към акаунта на Sedo в същия регистратор. А сега ме питат:
"Please inform us which registrar you will use to transfer the domain, so that we can approve your transfer request immediately upon receipt."

Ако не могат да се трансферират .tv домейни, както ми казаха от ICN, защо Sedo ме питат за регистратор? Или само към ICN не може, а по принцип е възможно?

Не съм имал проблем с татнецата с .tv домейни. Намери си регистратор, който поддържа тв и т.н.

Домейнът е предплатен до 2013 г., ако го прехвърля към някой регистратор ще трябва ли да плащам нещо?
Проблемът е че мога да превеждам пари само с банков трансфер и Moneybookers, затова icn ми беха удобни...

Домейнът е предплатен до 2013 г., ако го прехвърля към някой регистратор ще трябва ли да плащам нещо?
Всъщност ще трябва да платиш трансфера към новия регистратор. Затова ти писах, да си направиш акаунт в сегашния регистратор, защото повечето поддържат безплатен пуш.

Вече го прехвърлиха към ИЦН - могло, ама требваше да упорствам и да ги разубеждавам че не може. Иначе за друг път ще знам за безплатния пуш, мерси.

Защо се харесват/търгуват добре четири буквените домейни? Както и три примерно.
Разчитa се че комбинация от биквите, ще съвпадне с някоя абривиатура ли?

Съжалявам за вероятно глупавия въпрос?

Последно редактирано:

Гложди ме тук един въпрос:
купих си един уж дропнат 2г домейн (изпадна от джъстдроппед) и в като го регистрирах се оказва нов-новеничък. В уеб-архив го има от 2009, показва, че е имал и някакво релевантно съдържание. Що е туй разминаване? В крайна сметка нов ли е, стар ли е тоз домейн и има ли някаква допълнителна полза от него?

Registrar History: 1 registrar
NS History: 7 changes on 6 unique name servers over 2 years.
IP History: 6 changes on 5 unique IP addresses over 2 years.
Whois History: 22 records have been archived since 2009
Created: 2011-10-02
Expires: 2012-10-02
Updated: 2011-10-02

Back
Горе