SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Как сигурно да си прибера парите от PayPal?

muslim

Husein
Не можах да измисля подходящо заглавие за моя казус.

Та проблема е следния, в един от форумите съм пуснал домейн за продаване, един от потребителите иска да ми го купи, обаче няма никаква репутация (iTrader) и се е регистрирал преди 1-2 седмици, има ли начин да се подсигуря при получаването на парите си чрез PayPal, така че онзи да не си изиска парите обратно.

Бях чел някъде, че има някакъв срок, след който от PayPal не могат да ти върнат парите, нещо от сорта на 72ч.

В смисъл мога ли да процедирам така, че да ми прати парите и чак след три дни да му трансферирам домейна, парите не са кой знае колко ($100), но не ми се прежалват.

Благодаря предварително!
 
Re: Как сигурно да си прибера парите от PayPal?

Има начин. Не е безплатен, но е сигурен.

http://escrow.com/

Знам за този начин, но едва ли ще се съгласи да плати таксите, а аз нямам намерение да го правя за моя сметка.
 
Re: Как сигурно да си прибера парите от PayPal?

Ако сумата е голяма и наистина искаш гаранции escrow.com е решението. Правил съм няколко сделки през тях и като купувач и като продавач. Действително таксите не са малки, но си плащаш за сигурността. Системата им е малко тежичка, така че е нормално купувачът ти да не е във възторг от предложението, особено ако е извън САЩ - начинът за зареждане на акаунта е само банков превод, което натоварва купувача с още разходи. Трябва да се разберете и кой ще плати таксата на ескроу и дали ще я поделите. В общи линии на сайта им всичко е обяснено доста подробно.

ПП а сори, пуснал си отговор докато съм писал моя
 
Re: Как сигурно да си прибера парите от PayPal?

Подпишете едно елементарно договорче. Играчка е за 100$, ама поне и двамата си връзвате гащите, ако нещо стане.
 
Re: Как сигурно да си прибера парите от PayPal?

Докато разглеждах форумите за подобни неща. Някои споделят, че ако плащането е направено като дарение, няма връщане назад. За друг метод казват, че става посредством mass payment на PayPal.

Колкото до договора, наистина ми се вижда трудоемко, а и ако инициира charge-back, как ще си върна парите, договора пред PayPal ли трябва да го представя или трябва да го съдя (ако е така, това не си заслужава главоболията за толкова пари).
 
Re: Как сигурно да си прибера парите от PayPal?

Мисля, че след един месец няма начин да си вземе парите обратно. Най-добре питай директно PayPal за да не се налага да им четеш всички общи условия.
 
Re: Как сигурно да си прибера парите от PayPal?

Няма как този да си вземе парите обратно без ти да му позволиш, повярвай ми. Дори да искате да го направите, процедурата е много сложна.

Аз си бях купил един шаблон от един сайт, който се оказа менте. Тоест човекът, който го продаваше чрез сайта за шаблони беше пробутал някакъв абсолютен автоматично генериран боклук.

Бях платил с ПП и си поисках парите обратно (Refund). Те ми казаха, че няма как те да ги върнат. Стартираха нещо като чат между мен и компанията, на която съм ги дал. Четох разни условия и чудесии - трябва те да ми ги изпратят обратно и да се разберем за това. Тоест, да ги убедя. Иначе става само по съдебен път или нещо подобно.

Та, в моя случай се разбрахме, но тъй като процедурата за връщане пак е сложна (такси, обяснения...) ми ги възстановиха в техния профил като плюс баланс и с тях си купих друг шаблон. В ПП натисхан единствения възможен бутон - казусът е прекратен, разбрахме се.

Та, няма как този така лесно да си ги върне обратно ;)
 
Re: Как сигурно да си прибера парите от PayPal?

Много съм чел, че са измамите, реално не съм попадал в такава, но най-често изтъкван аргумент, е че някой с не-оторизиран достъп е влезнал в акаунта му и е направил транзакция.
 

Горе