Класиране на 2 сайта с едно и също съдържание

w1ck3dgam3

New member
Здравейте 🙂

Първо се извинявам ако заглавието на темата ми е неправилно, но не намерих по-добро 😛

Имам два домейна:
example.com
example2.com

example.com излиза първи резултат в Google по думата X, която не е особено конкурентна. Сайтът е блог, изграден на WordPress, като началната страница, която както казах се класира първа, показва последните публикации в блога.

example2.com все още няма съдържание, но има солидно количество линкове и се позиционира на 5-6 място в Google по същата дума X.
Идеята ми е да го вкарам като втори резултат, което няма да е трудно, но мисълта ми тук е малко по-различна.

Идеята ми е на example2.com да направя първата страница статична, която да съдържа дълъг и уникален текст за да може да се класира, а блога да е отделна страница.

Искам обаче публикациите в example2.com да ги копирам от example.com, като подчертавам, че не искам да позиционирам тях, а началната страница.

Съответно се чудя какво да направя, мисля си за три варианта:

- във всяка една публикация в example2.com слагам връзка с източника към example.com
- във всяка една публикация в example2.com слагам връзка с източника към example.com, но забранявам публикациите от индексация
- само забранявам публикациите в example2.com от индексация без да слагам връзка към първоизточника

Пак казвам, че не ме интересува дали публикациите в example2.com ще се индексират или дали ще влязат в сюплементала. Те са само за хората. Важна ми е началната страница в example2.com.

Как според вас сайта example2.com ще пострада най-малко. С кой от трите варианта, които ви изброих?

Моля не ме питайте защо искам да сложа едно и също съдържание в двата сайта - ситуацията е много комплексна и не искам да се впускам в подробности 🙂

Re: Класиране на 2 сайта с едно и също съдържание

Ако и 2-та сайта са твои, каноникал ще е достатъчно. Ако не са, се разбери със собственика на първия сайт 🙂

Да, и двата сайта са мои. Ако сложа линк от дублираната статия към оригинала няма ли да бъде достатъчно?

Пак казвам, идеята ми е да се ранкне само началната страница от втория сайт, съдържанието не ми е важно дали ще се позиционира или ще влезе в допълнителните резултати. Питах как е по-безопасно за втория сайт.

И в този ред на мисли (за да не отварям нова тема) бих ви питал: Разрешено ли е да се сложат адсенс реклами във втория сайт - този с дублирания текст, при положение, че е мой и е авторски. Ще има ли проблем?

Скуби, не си прав. Защо мислиш направиха Панда ъпдейта? Имаше някъде, че на сайтове с копирано съдържание не трябва да има адсенс, не ми се търси.

Имаше някъде, че на сайтове с копирано съдържание не трябва да има адсенс, не ми се търси.

Аз точно това се опитвам да разбера от някъде - дали може или не може 😕

Хубаво, е когато питаш такива генерални въпроси, да хвърляш един поглед и в Гугъл.
Иначе Don't create multiple pages, subdomains, or domains with substantially duplicate content
От тук.

При положение, че има каноникал, не мисля че ще има проблем. Те от гугъл сами препоръчват ако желаем някой наш партньор да публикува съдържанието ни, да сложим каноникал. Така няма да им се пълни индекса със спам. Така не се смята за дублирано съдържание 🙂. Поне аз така разбирам нещата. Вече всеки си преценява.

Скуби, различни неща са. Едното касае как да публикуваш дублирано съдържание, другото - как да поставяш реклами на сайтове с такова.

Back
Горе