Колко и бихте ли платили за това

ilianskim

Senior Member
Ето нещо, което ме интересува главно за хората притежаващи сайтове и хората занимаващи се със SEO.
Какво представлява туула?
Туула представлява подобие на google insight и google trend

Какво показва?
Показва за сега какво е съотношението между две търсения примерно между "рецепти с пилешко месо" и "рецепти с пиле"
Може да има и други опции примерно извеждане на всички заявка свързани с дадена дума или фраза пример
думите които са търсени SEO и Оптимизация за търсачки извежда от едната страна фрази с думата SEO в тях, а в другата фрази включващи оптимизация за търсачки.

Защо да ползвам този туул, а не само google insight?
Защото туула дава някой по финни данни т.е. за лонг тейл думи. Примерно доставка на храна -> доставка на храна в София -> доставка на храна Варна и т.н.
И главното предимство ще показва тренд през изминалите дни т.е. още по-прецизно наблюдаване на трендовете при сърч специално в България.

Как да тълкувам показателите?
При даденият пример:хранителни добавки
230+(594)
->230 е коефициент на посещеният при N търсения има 230 посещения а (594) това са фрази, в които присъства думата/фразата т.е. в 594 други фрази при сърчове има хранителни добавки т.е. XXXX хранителни добавки хранителни XXXX , kъдето XXXX е дума или фраза а може и да празно 🙂

Питам за цена, която евентуално бихте платили и то на какъв режим т.е. брой заявки, месечна такса, еднократно плащане и т.н.
Ето снимка от експеримента 😉
Под инструмента има и графика за търсенето според Google insight search за да сравните правилно ли е отчитането през този туул 🙂
trend.jpg

Очаквам всякакви въпроси и препоръки.
И за тия, които ще кажат "Защо платено?" Отговор: Платено трябва да е, защото всеки знае какво причиняват заявки в бази данни с милиони редове фуул текст сърчовете и т.н.
Евентуално една част ще е безплатна т.е. в началото за да прецените струва ли си 🙂

Последно редактирано:
Re: Колко и бихте ли платили за това

Надявам се да не те порежа, но това съм замислил да го пускам в st.notrial.info (безплатно както всички други инструменти).
Фактически това е публична информация, а ти правиш само засечка, което може да си направи всеки с два клика в insight.
Все пак успех с начинанието - смятам, че цената на някоко смс-а би трябвало да е ок за подобна услуга на годишна/месечна база.

Въобще не ме порязваш. Искам просто да си проуча има ли смисъл да се занимавам да го правя туула представителен за посетители. Обяснил съм какви са предимствата на туула пред гугъл инсайт.

Аз бих плащал, както и плащам за качествени инструменти които пестят време. обикновено определелям дали да платя исканата сума, като изчисля средният брой спестени часове за период, умножа го по часовата ми ставка и разделя на 50. ако исканата сума за абонамент е под тази сума, обикновено купувам.
Бът, "качествени" обикновено е проблема. Има много неща за които бих плащал с удоволствие, но няма доставчици на такива услуги. Както многократно съм споменавал, пълно е със "сео" инструменти, които не работят или с домейни или с урл на кирилица. Или пък такива които не са чували за гоогле.бг и ми пробутват само com,ru,co.uk и de. Или пък визирализират url тата на кирилица в latin еди кво си, вместо в utf.
Или още по-лошо - дават някакви данни, но те не са обяснени достатъчно добре как са събрани и са почти безполезни.

Показва за сега какво е съотношението между две търсения примерно между "рецепти с пилешко месо" и "рецепти с пиле"
Конкуренцията се увеличава сред сайтове за манджи.😀

Това за сега не мога да ти кажа.

то от това зависи колко достоверни са данните и дали "струват" нещо повече от познатите ни вече инструменти

Back
Горе