Колко сайта носи един споделен хостинг?

Re: Колко сайта носи един споделен хостинг?

Не че ще изгубим милиони. Не че ми прекъсва често интернета у дома. Виж, тока спира по-често. Самото усещане обаче за някаква сигурност на нормална цена ми доставя удовлетворение. Усещането, че сайтовете ми са в сигурни ръце. Вместо например постоянно да мисля дали няма да спре тока, дали няма да спре интернета. Или пък дали сървъра няма да се развали. Има и още нещо. Обзалагам се, че няма доставчик, който да не предприеме някакви ответни мерки, след като разбере, че интернета му се ползва за подобна дейност. Сега е лесно, плащаш 20 или 30 лв. Зависи от натовареността на сървъра, но едва ли ще толерират ползване на домашен интернет за бизнес-цели.

Последно редактирано:

Добре де нека да направим малко сметки примерно за 1 година.
Да речем, че някаква машинка от сорта на 400 лв ти свърши работа.
20 лв. ток на месец. Интернета така и така си го плащаш, но да речем +6 лв за реално IP. Така сега почваме 400 + 240 + 72 = 712 лева за 1 година ще имаш разход. Ще кажеш да, но следващата година ще бъде разхода 312лв .
Така примерно тези сайтове вадят в момента примерно 50лв на месец. Представи си интернет не е само даунлоад и ъплоад и тва че сваляш от най-близкия торент с 6MB не е гаранция, че имаш ниско време за отговор на заявките. И смятаме пак правиш 50 лева на месец 600 на година от тези сайтове. Но след преместването поради един куп независещи от теб причини сайтовете почнат да правят по 40 лв защотот днес имало 2 часа даун заради тока, а утре доставчика решил да прави профилактика, а в други ден тока спрял както споменаха някъде по трасето и я някой суич или я някой медиа конвертор нямат ток.
Дърпаш чертата и какво се получава в тотала ?
Преди време съм имал компютър в нас на който се хостваха ircd, eggdrop, + няколко сайта и още няколко подобни простотии и това нещо първите 2 месеца беше ок. След това няма да ти кажа, че в стаята не можеше да се спи /в случая машината бе в моята стая/ . Това бе най-малкия проблем. След това следваше спирания на тока спирания на интернета. В къщи зимата гръмнал бушон пак спиране. Та накрая машинката след 2 години работа някой вентилатори спряха да работят и взе, че леко попрегря. А и още нещо да попитам ти дърпаш с великите 6MB/s, а ще продължиш ли да го правиш след като сложиш машинката във вас ? Защото, ако продължиш уви за сайтовете ти. Освен това дори и да се ограничиш на 3MB/s ти пак ще имаш 1000 паралелни връзки, а доставчика ти може да почне и да ги реже.

Ами прав си чесно казано, не мога да взема решение и аз за това и питах.

И друго. Аз у нас сайт не съм хоствал, но съм имал суич на Мегалан. Хич не е весело да ти се обадят докато си на море и да ти кажат... пич целия квартал няма интернет, защото суича е изключен. А после да се окаже, че е гръмнал бушон 🙂

И друго. Аз у нас сайт не съм хоствал, но съм имал суич на Мегалан. Хич не е весело да ти се обадят докато си на море и да ти кажат... пич целия квартал няма интернет, защото суича е изключен. А после да се окаже, че е гръмнал бушон 🙂

🙂 Това беше свежо. А питаш ли ме как се чувствах, когато бях на 70 км от Париж и ми се обадиха абонати на локалната ми мрежа, за да ми съобщят, че нямат интернет? Просто нямам нерви да се занимавам с глупости. Плащам си хостинг и ми е мирна главата. Ама VPS били скъпи, ама колокацията не била евтина....Който има брада, да си мисли за бръснач. В реалния живот е така. Във виртуалния мислиш само как да спестиш и накрая от два стола (сайта), на земята.

И за финал и аз да спамна темата с един въпрос:
Някой по-запознат може ли да каже как вървят цените в момента за колокация за 1U за месец (ориентировъчно)?

Аз като проверявах, но беше преди година.

Мин беше 100-120 лв на месец само, че със супер мижава връзка към чужбина. По принцип с читава връзка към чужбина и в хубав Дата Център отиваха над 200-250 лв.
Но зависеше много от трафика и свързаността, която идваш. Повечето ги смятаха твърди такси + кинти*свързаност (трафик).

Като БГ трафика е стотинки някакви, но международния си беше скъпичък.

Ако не се лъжа, в Търново предлагаха за 50$.
Иначе истината е в оптимизиране на скрипта. 😀
При мен имаше драстичен скок, но след оглед на кода + пускане на кеш и разни трикове нещата си дойдоха на мястото. "Проблема" е когато Г бота ме налази с повечко импресии...

Back
Горе