SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Компът ми запецва

bgkulinar

Меринджей
Имам един комп с Вин ХР SP 3, който напоследък започна да запецва през 15-30 минути. Запецва означава, че всичко спира да работи, дори ctrl+alt+del не оправя положението. Смених 3 процесора (АМД Дурон), но все същото. Темепратурата на процесора е около 55 градуса при запецване, така че отхвърлям проблем с него. Не ми се иска да преинсталирам, щото е голяма загуба на време.

Някакви други идеи какво да тествам?
 
Re: Компът ми запецва

Залагам на HDD. 90% съм сигура.
 
Re: Компът ми запецва

Пусни един мемтест за паметта и един badblocks на харда най-добре.
memtest - http://www.hcidesign.com/memtest/
badblocks - аз съм го пускал от бутабъл линукс (слак), иначе не знам друг вариант.

Мемтеста е уиндоуска версия, т.е. докато ти върви компа го пускаш, оставяш го да мине няколко стотин процента. Друг вариант е с memtest86 - за справки Гоогле. :)

А бедблокс-а е доста добър, но и доста бавен. Все пак, ако имаш бед сектори, вече 2 харда съм "оправил" с него и комповете все още си работят.
 
Re: Компът ми запецва

Аз залагам на cornflicker.wrm. Преинсталирай си уин-а. Имах същия проблем в стария офис с около 30 машини.
 
Re: Компът ми запецва

Аз щети предложа даси разделиш харда на 2/е даси оставиш 10ГБ за уина и останалото за файлове.

и при проблем със уина просто реинсталл и файловете нетисе губят.

Програмите може да ги инсталираш на 2рия дял заданесе губят.

Аз в момента съм така и нямам никакви проблеми винаги мога да си реинсталлна уина

ПС. ако смяташ да слагаш виста си задели 30ГБ.
 
Re: Компът ми запецва

Аз пък съм с DeepFreeze на всички машини с winboze. Няма антивирусни, няма спайуеъри, рестарт и се връщат настройките който съм оставил преди година ;).
 
Re: Компът ми запецва

Преди време имах подобен проблем. Процесора се качваше до 100 и не се смъкваше след преинсталация не се оправи и го носих на чичо доктор който му флашна биоса … само че става въпрос за лаптоп. Но като гледам и твоя проблем е подобен …
 
Re: Компът ми запецва

Имах същия проблем и процесора ми беше Дурон на 1.3. Забиваше по същия начин. Пусках му какви ли не тестове, по цяла нощ. Не показваха нищо. И преинсталация не го оправи. И тогава смених процесора . Сложих Атлон на 1.7 или 1.8, ако не греша името. Този модел беше последния, който ставаше на това дъно. И всичко се оправи. И работи повече от две години след това. И все още работи. Ако можеш да вземеш за проба един Атлон пробвай с него, но не помня дали се трябваше да се преинсталира след смяната.
 
Re: Компът ми запецва

Няколко пъти съм имал такъв проблем и винаги е от захранването. С времето кондензаторите му изсъхват и не могат да стабилизират напрежението и компютъра буквално залепва. Дори да си с марково захранване, рано или късно се случва.
 
Re: Компът ми запецва

Тествай с един хериен буут сд хардуера. Ако не е хардуер значи е софтуер, а ако софтуер стъпка по стъпка и се гледат процесите и така се намира. Аз така дебъгвам :)
 

Горе