Конкурс за дизайн

bgkulinar

Меринджей
Въпросът ми е към дизайнерите - каква би била справедлива цена за награда за изработка на дизайн на технологичен блог (WP платформа)? Става дума САМО за дизайн (картинка). Ако може да кажете и време за конкурса - време в което да се направи дизайна.

Имайте предвид, че става дума за конкурс, не за поръчка!

Хора, които не се занимават с дизайн, предпочитам да не отговарят, но не мога да им забраня да пишат - демокрация е 🙂.

Re: Конкурс за дизайн

Цената зависи от много неща, но кажи-речи има някъде 100-200 лева. За 1 седмица е нормално 🙂

Ако искаш качествени предложения за конкурса и да е конкурс, време поне месец.
И награда минимум 500лв.

P.S. Задължително накрая публикувай всички които са участвали, за да се види че конкурса не е за свои и мои. И кракта рецензия защо си избрал точно тази на победителя

Последно редактирано:

katsarov каза:
Цената зависи от много неща, но кажи-речи има някъде 100-200 лева.
Ще се радвам да споделиш от какво зависи? Имайте предвид, че говорим за награда, не за поръчка.

isavkov каза:
..., време поне месец.
Хм, малко длъжко ми се вижда, защото на мен ще ми трябва поне седмица след получаването, за да си избера нещо.

isavkov каза:
P.S. Задължително накрая публикувай всички които са участвали, за да се види че конкурса не е за свои и мои.
Ами всеки който участва, ще за "записва" в темата, която ще пусна. Това не е обществен конкурс и няма "да дадем един пари на едни хора".

isavkov каза:
И кракта рецензия защо си избрал точно тази на победителя
Е, това е супер субективно. Явно защото ми е харесал най-много дизайна.

Да но хората държат на тези неща.
Участвал съм в много конкурси за лога, уеб дизайн и т.н. и съм се нагледал на коментари как всеки иска да види чуждите творби за да е сигурен че няма лъжа.

Все пак участват без да е сигурно че ще спечелят, а за да участват ангажират времето си.
Не ти се налагам, просто давам съвет как мисля аз като дизайнер и какво очаквам от един конкурс.

Ако е за WP, не мисля, че трябва цената да е много висока. Също така ако дизайна е за няколко страници, цената може да бъде по-висока. Но за мене в рамките на 200-300 лева макс и срок 1 седмица, са перфектни.

Не ти се налагам, просто давам съвет как мисля аз като дизайнер и какво очаквам от един конкурс.
Оценявам го, не спорим, а дискутираме.

Както писах, всеки ще участва с дизайн, който ще се вижда от останалите участници. За всичко, без обосновка защо съм го избрал, съм съгласен.

не мисля, че ти трябва обосновка. това избора на дизай си е много субективно нещо.
а и все пак ако го правиш за "свои" хора можеш просто да им дадеш парите и да ти направят дизайна
според мен наградата трябва да е малко по-висока от цена на поръчан дизайн за да може да има по-голям стимул за участие. все пак наистина не е сигурно, че ще получиш парите.
би трябвало и правата върху дизайна на неизбраните да си остават за авторите им. за да няма сърдити

според мен наградата трябва да е малко по-висока от цена на поръчан дизайн за да може да има по-голям стимул за участие.

Според мен е точно обратното.
Самия конкурс дава възможност на дизайнера да се "покаже" пред хората, което в последствие може да му донесе работа, респективно пари.
Стимула е да стане пръв, да го изберат и да му направят реклама.

Според мен е точно обратното.
Самия конкурс дава възможност на дизайнера да се "покаже" пред хората, което в последствие може да му донесе работа, респективно пари.
Стимула е да стане пръв, да го изберат и да му направят реклама.

Ако участва в конкурс за редизайн логото на Apple примерно... да 🙂
*не че имат нужда*

Един качествен дизайн струва от 500лв нагоре.

Говорим за дизайн съобразен с рязане, ползваемост и прочее неща, а не нещо нашляпано в бързината и после някой да се чуди как да го реже.

При конкурса наградата е винаги по-голяма от нормална поръчка, за да мотивираш евентуалното участие на хора с качества. Никой кадърен дизайнер не би участвал в начинание, където парите не са сигурни. И все пак, ако реши да участва, евентуалното спечелване на наградата да оправдае поетия риск.

@BornToDrink, извинявай, ама чест и слава не се ядат 🙂

@bgkulinar - като цяло конкурсите са голяма галимация. А и няма гаранция, че накрая ще ти хареса нещо 🙂 В ThemeForest темплейти бол за без пари.

P.S. 1 месец е нормалното време за конкурс

Slav каза:
Говорим за дизайн съобразен с рязане, ползваемост и прочее неща, а не нещо нашляпано в бързината и после някой да се чуди как да го реже.
Говорим за дизайн за ВП, там подредбата е относително стандартна (една, две или три колони, хедър, сайдбар, футър), няма кой нае колко мислене за ползваемост.

Slav каза:
@bgkulinar - като цяло конкурсите са голяма галимация. А и няма гаранция, че накрая ще ти хареса нещо 🙂
Раздал съм много пари като награди в конкурси, че да има притеснения, дали давам парите или не. Но да, прав си, може и да не си харесам нищо и трябва да помисля как да действам в такъв случай.

Slav каза:
В ThemeForest темплейти бол за без пари.
Искам уникален дизайн, не готов.

@BornToDrink, извинявай, ама чест и слава не се ядат 🙂

Не си извинен. 😀
В поста си нямам предвид да не се дава нищо на спечелилия, а че на самия конкурс, освен награда (каквато и да е тя), получава и реклама.

А цената на дизайна може да струва и малко и много, зависи кой плаща и кой прави.
В този ред на мисли, когато bgkulinar обяви някаква награда, хората насреща ще преценят влиза ли им в категорията. Няма как всички да са доволни.
Качеството в общи линии не винаги е равностойно на цената (да не казвам никога).

Последно редактирано:

Качеството в общи линии не винаги е равностойно на цената (да не казвам никога).

По скоро обратното когато става въпрос за конкурси в БГ. Не може за 100-200лв. да очакваш много добър и уникален дизайн при положение че един банер струва толкова. Хващам се на бас че при един такъв конкурс с примерно награден фонд 200лв. няма да има повече от 10 участника, пък за качествата им да не говорим.

Радвам се, че има хора правещи конкурси, защото така много хора могат да си сверят "часовника". Много по-голяма награда е, че случайно може да попаднеш на човек правещ и освежаващ сайтове от това да не попаднеш, всеки трябва да си прецени.

Нямам мнение колко трябва да е наградата, но и хиляда лева да е вероятно по-хубав дизайн ще направи по-ентусиазирания, а не най-добрия, защото винаги са се справяли по-добре хората желаещи да спечелят/свършат работата, а не тези които са можели да я направят.

slav и isavkov са напълно прави.🙂
от години не съм се занимавала с дизайн, но срокът- месец и цената- 500 са наистина логични.

истина е, че никой добър дизайнер не би се заел да направи нещо за седмица. защо ли?! ами защото в рамките на седмица имаш време само да обмислиш добре и да създадеш някаква качествена идея. за нейната реализация и изпипване е нужно време. когато става дума за конкурс не си показваме долните гащи, а гледаме да изкараме наяве добре напудрено и качествено лице.
освен това идеята, че има само "header, footer, sidebar и 2-3 колони" и че това прави дизайна лесен е тотално погрешна.
единствено човек, който не се е занимавал с уеб дизайн може да си помисли, че ей така си седят дизайнерите и си чопкат семки пред монитора...
тази работа предполага творческа дарба, много познания (които струват пари в крайна сметка!), а също и волско търпение и желание за работа.

на идея за конкурс за 1 седмица, а и с толкова ниска награда мисля ще се отзоват посредствени дизайнери, които ще ползват нещо готово и с малко доизпипване може да бъде харесано, но в никакъв случай не уникално, т.е. единствено като замисъл и изпълнение.

с други думи, все едно да предпочетем ядене, приготвено от замразени продукти, вместо такова от пресни. кой ли би го хапнал!??!?🙁

Back
Горе