Констативен протокол за неправилно паркиране

bgkulinar

Меринджей
Днес, на колата ми "окачиха" констативен протокол за неправилно паркиране от Столичен инспекторат.

Въпросът ми е да ходя ли до общината, за да ми напишат фиш или мога друго да направя? Четох по разни форуми, че пращали протоколите в КАТ заедно със снимки, където съставяли актове.

Далече съм от мисълта да се пиша невинен, но там, където паркирах, разкопаха, за да правят велоалеи и трябва да паркираме все някъде. Интересното е, че започнаха да пишат тия КП, след като започнаха ремонтите. Ба*ти грозната държава.

10 минути след преместване на колата, на нейно място се паркира друга. Ако мога, една стотинка няма да платя.

Re: Констативен протокол за неправилно паркира

намираш някой от жълтите жилетки, дето са ти го сложили, даваш им 2,50 и си готов... поне при мен така е ставало 2-3 пъти

Старши инспектор от общината го е подписал 😉.

ама мисля, че по принцип това е процедурата... 2,50 го дадох конкретно, а не примерно 🙂 вече ако не ги платиш, не знам какво следва... а и не знам кога слагат само бележка - предполагам, когато нямат налични скоби...

Мисля, че можеш да го засилиш директно към кръглата папка. И да го платиш... когато му дойде времето.

И да го платиш... когато му дойде времето.
Като се има предвид, че колата се води на детето, ще има да почакат да му дойде времето 😀

Това с зелената жилетка е от Център за Градска мобилност и те ти слагат само такива бележки когато си в СИНЯ зона.

Протокола, който ти е написан най-вероятно е или за паркиране в зелени площи или на тротоар.

Можеш по принцип да го обжалваш, може и да идеш да го платиш, защото ако не ме лъже паметта след 1 седмица се вдигаше сумата.

Ако реагираш веднага сумата е минимална - 2-5 лева.
Но мисля след изтичане на седемдневен срок се превръща във фиш и сумата нараства с някоко десетки лева.
В противен случай при следващото ходене по някакъв повод в КАТ в това число и смяна на книжка ще изискат плащане на фиша. На мен ми напомниха любезно за един фиш от 2006-та на стойност 5 лева при подмяна на книжката и за да си взема новата книжка и талон трябваше да го платя.
В твоя случай, обаче имат само данните на автомобила та ако по това стигнат до собственика и ако не си ти...не си представям как точно ще ги изискат.

Re: Констативен протокол...

Нещо което са ти закачили на чистачката няма как да докажат, че е стигнало до теб. Аз лично видях как едно дете си го сви на ракетка и си игра с него 😱
ето една тема по въпроса

На мен ми напомниха любезно за един фиш от 2006-та на стойност 5 лева при подмяна на книжката и за да си взема новата книжка и талон трябваше да го платя.

Тези нямат ли давност две години? Или само актовете са така?

Нещо което са ти закачили на чистачката няма как да докажат, че е стигнало до теб. Аз лично видях как едно дете си го сви на ракетка и си игра с него 😱
ето една тема по въпроса

Знаеш ли кое ги боли дали е стигнало до теб?
А акта за паркиране в зелени площи е бая дебел - по спомени около 500 лева.
И после плюем, че нямало къде да си играят децата, еми как ще има като татковците им паркират в зелените площи и детските площадки ...

И после плюем, че нямало къде да си играят децата, еми как ще има като татковците им паркират в зелените площи и детските площадки ...
В случая татково беше паркирал до спирката на автобуса 😉. Имах един преподавател в университета, който казваше - законите трябва да се прсавят така, че хората да не могат да ги нарушават. Ако бяха осигурили места за паркиране (проблем в София от 20 години), (почти) никой нямаше да паркира по забранени места. Да не говорим, че градинките може да се ограждат с колчета, както е пред разни министерства и държавни учреждения.

В случая татково беше паркирал до спирката на автобуса 😉. Имах един преподавател в университета, който казваше - законите трябва да се прсавят така, че хората да не могат да ги нарушават. Ако бяха осигурили места за паркиране (проблем в София от 20 години), (почти) никой нямаше да паркира по забранени места. Да не говорим, че градинките може да се ограждат с колчета, както е пред разни министерства и държавни учреждения.

Таткото можеше да отиде с автобуса или метрото 😛
Не ме разбирай погрешно, когато карам нарушавам мнооого правила, едната ми кола е 334 коня, другата 192 ... но като паркирам доста се замислям, да не преча на някой, да не ми я удере някой с ключ, този пред мен и зад мен да могат да излязат без да ме ударят ... ей такива неща. До скоро живееш с родителите ми и там си имаме 2 подземни гаража, сега живея в центъра и е синя зона и ми е трудно да си намеря място и затова и рядко карам, всичко ми е на 20 минути пеш 🙂

Не се дърпай ами си плати глобичката щом се чувстваш виновен - другият вариант с неплащането рано или късно ще ти отнеме много време и нерви което не си заслужава за няколко лева.

Не ме разбирай погрешно, когато карам нарушавам мнооого правила, едната ми кола е 334 коня, другата 192 ... но като паркирам доста се замислям, да не преча на някой, да не ми я удере някой с ключ, този пред мен и зад мен да могат да излязат без да ме ударят ... ей такива неща. До скоро живееш с родителите ми и там си имаме 2 подземни гаража, сега живея в центъра и е синя зона и ми е трудно да си намеря място и затова и рядко карам, всичко ми е на 20 минути пеш 🙂

Явно доста вадиш от сайтовете с обяви.

Ама къде да ходя с метрото? Това става пред моя блок, където живея. Разкопаха всичко читаво за паркиране и остана улицата като вариант.

Не се дърпай ами си плати глобичката щом се чувстваш виновен...
Хем съм виновен, хем тези, които ми наложиха глобата са виновни. Както писах преди, разкъртиха всичко читаво, на което можеше да се паркира и сети се къде трябва да паркират над 100 автомобила + приходящите за търговските помещения под блока.

Виж как е пред нас и от другата страна на улицата и пак ще говорим:

http://www.vtoromnenie.com/images/moisi/HPIM7757.JPG
http://www.vtoromnenie.com/images/moisi/HPIM7760.JPG
http://www.vtoromnenie.com/images/moisi/HPIM7761.JPG
http://www.vtoromnenie.com/images/moisi/HPIM7762.JPG
http://www.vtoromnenie.com/images/moisi/HPIM7763.JPG
http://www.vtoromnenie.com/images/moisi/HPIM7764.JPG
http://www.vtoromnenie.com/images/moisi/HPIM7765.JPG

Жалко - слагай да има, че като видях броя на конете започвам да се замислям дали и по зелените площи ще останат места скро 😉 🙂

На всеки понякога му се случва да наруши. Като нарушиш и те хванат - отиваш и си плащаш. Дали 500 коня или 50, все тая.

Ако искаш можеш и да не платиш тези 5 лв. Въпроса е дали за 5 лв. човек трябва да се прави на тарикат.

Нека да има такива глоби. Преди време асфалтираха и пред нас булеварда и с цялата си наглост, всички пътно-строителни машини вечер ги паркираха върху зелените площи. Направих няколко снимки за всеки случай, след което пуснах жалба до общината. Съставиха им акт за 500 лв. Е, бълха ги ухапала, но дано поне внимават малко повече следващия път!

според мен съвета постнат малко по-горе да пратиш бележката в кръглата папка е най-добрия.
Вероятността точно за това нещо да те хванат да плащаш според мен е минимална - аз лично до момента поне 10-тина подобни бележчици залепени по стъклата на колата ми там съм ги пращал ... и нищо не платих миналия месец в КАТ.

Back
Горе