SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Къде инвестирате?

Rumi

New member
От известно време за замислям да си купя акции от някое доверително дружество, примерно Адванс инвест на Карол или ДСК или Райфайзен...

Нямам опит с подобни неща, а искам парите от адсенса да ги влагам.

Ако има някой с опит да сподели, моля :D
 
Re: Къде инвестирате?

Варианти - много. Ако обичаш да играеш - COBOS - спекулация на БФБ или да си купиш акаунт в някой инвестиционен посредник и да играеш на forex пазара. Ако не желаеш да се занимаваш, инвестиция в някой взаимен фонд, напр. KD инвестмънт. Третият вариант, който се сещам е застраховка "Живот" със спестовен елемент. За повече инфо за 2-ри и 3-ти вариант, на лично.
 
Re: Къде инвестирате?

За доверителен фонд помисли за суми над 2к, иначе не си заслужава. Балансиран или високо рисков портфейл предпочитам аз. Бенчмарк, Елана, Карол и Юг Маркет :icon_thum
 
Re: Къде инвестирате?

Ако искаш сама да си правиш портфейл. Но ти просто купуваш аккции на тяхното дружество и след това ги продаваш. Те си правят портфейла. Затова има балансиран, ниско рисков и високо рисков :)
Иначе разумен срок за инвестиция е 2 годони примерно :)
 
Re: Къде инвестирате?

Kalin4y, офертата ти е неустоима, като изключим готвенето, останалите неща не ги обичам :)

Иначе търся дългосрочна инвестиция, всеки месец идват някакви пари и не ми се ще да седят в банковата ми сметка.
 
Re: Къде инвестирате?

капман макс ако си падаш по високорискови фондове иначе елана и бенчмарк са ок, напоследък наблюдавам че малките фондове дават по голяма доходност от големите ама това е нормално колкото повече капитал управлява един фонд толкова е по тромав

Иначе да имаш кобос е престижно но е важно да знаеш какво правиш с него.

ПП нестандатна идея а инвестиции е да купуваш малки бизнес сайтове...

ППП Не е препоръка ;D
 
Re: Къде инвестирате?

Аз бих ти препоръчал да си купиш акции от Гугъл или Яндекс примерно. Ако искаш да си оставиш парите в България купи си акции от тукашни компании. Отвори ИнвесторБГ, там пише за всички компании листвани на фондовата борса. Много добра идея също е акции от Застрахователни компании. Е май ключовата дума е "АКЦИИ"
Това е от мен и успех в инвестирането :friday:
 
Re: Къде инвестирате?

Ако искаш да спиш спокойно си купи облигации ;)
Ако искаш да спиш, но не много дълбоко си купи долари сега и ги продай към коледа ;)
Ако искаш да не спиш си купи акции от БГ предприятия. :buttrock:
 
Re: Къде инвестирате?

Имах някакви акции на Алианц, останали от масови национализации от края на деведесетте. Преди две години ги намерих в някакви забутани кутии. Изправи ми се косата, като ги продадох за 2300 лв.
Тъй че има хляб в цялата работа.
Ама оттогава инвестирам само в русокоси девойки (и една червенокоса), от където възвращаемостта е нулева...
 
Re: Къде инвестирате?

Аз миналата година си купих акции на Инвестор.БГ за 7 лв. парчето, а сега може да видите колко са: 19 лв. Май има хляб. За това препоръчвам акции и то на интернет компании, защото този бизнес се разраства тепърва в България. А за облигациите да сигурни са, обаче доходността им не се разлчава много от тази в банките.
Пък като изкараш повечко ще почерпиш :friday: :friday: :friday:
 
Re: Къде инвестирате?

Rumi можеш да ползваш взаймните фондове.
Повечето от тях правят по 20-30% годишна доходност, но минуса е че минали постижения на самия фонд не е гаранция за бъдещи.
 
Re: Къде инвестирате?

За сега клоня към:

http://www.dskam.bg/page/default.aspx?xml_id=/bg-BG/

или

http://www.raiffeisen.bg/transform/?user_id=&session_id=&id=/bg-BG/products/12_ram/ - Евразия има доходност 60%!!! Колко ли е рисков?

http://www.karoll.net/bg/?section=investirane_v_advance&id=30

При невисокодоходните инвестиции таксите и комисионните на дружеството са много важни, защото, ако обявяват доходност 10% и имат такса на входа и изхода на обща стойност 3%, тогава реалната доходност за теб е 7%, което не е кой знае колко повеченот лихвите по банковите сметки.

Имам да чета още и да сравнявам.
 
Re: Къде инвестирате?

Малеее :nono: :nono: :nono: :nono:
Не знам как са ДСК в Твоя град, ама при мен са най - загубените които познавам. Имам вземане даване с тях Щото имам ипотечен кредит (взех си апартамент). Толкова боси хора не познавам. Толкова проблеми съм имал с тях до сега, че не знам какво да кажа.
За тях само :fu: :fu: :fu: :fu: :fu: :fu: :fu: :fu: :fu: :fu: :fu: :fu: :fu: :fu: :fu: :fu: :fu: :fu:

Просто на никой не пожелавам да се занимава с тях. Извини ме за грубия тон, но не искам да правиш моите грешки.
А забравих да кажа, че не успяха да ми активират интернет банкиране, та се преместих в ОББ.
Е сама си решавай и дано имаш късмет
 

Горе