SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Къде сбърках?

bgkulinar

Меринджей
:cussing: Такова нещо ми се случва за пръв път. От 2 и кусур k потребители на ден, хоп на под 100. Не ми е падал сървъра, сайтът не е в сендбокса. Просто така, изведнъж паднаха посещенията. Интересното е, че в уебмастър тулса ми показваше, че ми е заредил сайтмапа, но на мястото на цифрата имаше тиренце. Прегледах сайтмапа, всичко е ОК. Ресъбмитнах го.

Картинка на падението:
 
Re: Къде сбърках?

Не бих се притеснил, освен ако това не продължи 15тина дни... :)


edit
имам един сайт, през 15 дни е или на ~30 място или на 1во... А хич да не е, като е на първо лапа смеееееело трафик...
Така е от 2 месеца - ту го има, ту го няма :)
 
Re: Къде сбърках?

Споко и аз бях на тази въртележка. На единия сайт около 3 месеца, на другия 2 кошмарни седмици :cussing:
 
Re: Къде сбърках?

От къде ти е намалял трафика? refering или search engines?

Принципно може да е намалял интереса към дадена тема.
Аз примерно на един сайт имах към 50% спад заради това че някои от думите по които влизаха, им мина модата, както се вика.

Как са ти позициите в SERP за топ думите ти?
 
Re: Къде сбърках?

Това е английската версия на кулинара, която е на доста повече време от година. Трафикът 95% идва от Гугъл. останалото е от Яндекс, МСН и други. Дирекктни хитове почти няма. Други каунтъри не ползвам, ама видно е по приходите в адсенса, че трафикът се е изпарил. Иначе се класира само по long keywords обикновено в топ 10. И друг път е мало падове, ама толкова драстично никога. Промени не се сещам да съм правил.

Баси детето ще остане без нов автомобил, ако това продължи две седмици (.)(.)
 
Re: Къде сбърках?

seodigger.com чекни за какво къде излизаш и си се следи. Един образ при нас излизаше за 135 киурда сега не изиза но му беше много настъфен сайта. Другото интересно нещо което набюдавам е че в една ниша са се появили 5 спамърски сайта накуп в топ 10 това не е било нигога в последните 2 години 1-2 нормално но 5 накуп....

бате даи точното урл да направим един анализ за какво става дума макар че като нямаме стари дани от преди спада ще е трудно да се види какво точно се е променило...

ПП ние имахме такъв спад минлия месец един сайт без никави промени -30 овърнаит (това го разказвах на бикс-а) пимнахме малко и се върна след около 3 семици но не сме правили сериозни промени...
 
Re: Къде сбърках?

predpriemach.com, и при мене така беше с това 30, без никакви промени се връщаше и потъваше - явно беше на ръба на алгото ;)
 
Re: Къде сбърках?

Заповядай Tyxo

Това, което ме притеснява е, че след ресъбмитването пак има проблем със сайтмапа, не показва броя на УРЛ.
 
Re: Къде сбърках?

Има ли някаква вероятност сайтът да не се зарежда извън БГ? Според тоя инструмент при пинг отвън не може да се зареди сайтът.
 
Re: Къде сбърках?

the_heaven каза:
Има ли някаква вероятност сайтът да не се зарежда извън БГ? Според тоя инструмент при пинг отвън не може да се зареди сайтът.

Най-вероятно точно това е причината. Иначе за сайтмапа виж това - http://sitemaps.org/faq.php#faq_sitemap_size
 
Re: Къде сбърках?

wget http://recipes.bgkulinar.net
--11:16:11-- http://recipes.bgkulinar.net/
=> `index.html'
Resolving recipes.bgkulinar.net... 193.192.49.100
Connecting to recipes.bgkulinar.net|193.192.49.100|:80...


и до там всеки път

ако побързаш с преместване или оправяне ще се върнеш
 
Re: Къде сбърках?

Тук съм си направил безплатна регистрация http://www.internetvista.com/ и като има проблем ми се праща отчет на пощата. Може да се използва и за крон джоб.
 

Горе